Skocz do zawartości
IGNORED

nowe klocki marantza

tomecki_es

Rekomendowane odpowiedzi

witam,czy ktos sluchal nowego marantza ?

PM 5003 cena 300e

PM 7003 500e

PM 8003 800e

SR 5023 400e

CD 5003 270e

CD 7003 600e

CD 8003 900e

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4206-100005834 1220885503_thumb.jpg

post-4206-100005835 1220885503_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/45526-nowe-klocki-marantza/

pm 8003

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pomylka,teraz pm 8003

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem skąd te oburzenie, że "made in china". Wszyscy chcą taniej, no to macie.

Sam pracuję w firmie która robi mechanikę dla pewnej amerykańskiej firmy, elektronikę dokłada inna polska malutka firma.

Jakież było moje zdziwienie, gdy oglądałem gotowe już wyroby na stronie internetowej, a tam napis z tyłu obudowy..."Made in USA".

Nic mnie już nie zdziwi...

Pakowane bebechów ze "starej" serii do opakowań upodabniajacych do wyższej serii - kolejny marketingowy bełkot czyli haczyk zarzucony.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

najbardzeiej podoba mi sie pytanie na poczatku wątku - czy ktoś słuchał !? Nikt nie słuchał - bo tego sprzetu niema jeszcze w europejskich centrach dystrybucji ( choc produkcje rozpoczeto na przełomie maja i czerwca ) Druga uwaga organizacyjne : bebechy urzadzen są od nowa zaprojektowane - dotyczy to szczególnie playerów. Pozdrawiam wszystkich znawców oceniających dzwięk sprzetu po wyglądzie...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Sliczne, tanie a wygladaj na 2x drozsze

napewno ladniejsze niz NAD, ktory wyglada jak kawal plastiku z przyciskami od odkurzacza:)

seria RANGE od "zawsze" produkowana byla na swiecie nie w japonii... teraz "made in China"

seria PREMIUM jest "made in Japan", jak do tej pory

xniwax

"Pakowane bebechów ze "starej" serii do opakowań upodabniajacych do wyższej serii - kolejny marketingowy bełkot czyli haczyk zarzucony."

Ładne obudowy, niskie koszty produkcji w Chinach, a w efekcie mamy serię FMJ Arcama.

marek-1969,

"Pozdrawiam wszystkich znawców oceniających dzwięk sprzetu po wyglądzie..."

Kto pisał o brzmieniu przed twoim wpisem? Nie sciemniaj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wiele sklepów internetowych wystawia sprzet którego ( jeszcze ) nie posiada . pamietam wpadki dużych sieciowych dystrybutorów którzy wystawiali klocki które... nigdy nie były produkowane !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...

Witam, wczoraj stałem sięszczęśliwym posiadaczem Marantza PM8003, w kolorze czarnym jest piekny, dużo lepiej wygląda na żywo niz na zdjęciach, wykonanie wzorowe wszystki pracuje jak w Szwajcarskim zegarku pomino że jest made in China!, waga ponad 11kg, miedziowana obudowa, dość duży toroid, kondensatory od zasilania to Nichicon z dopiskiem Marantz co zdołałem się dopatrzeć. Gniazda głośnikowe to rewelacja, porządne metalowe bardzo masywne i praktyczne, w porównaniu np. do NAD-a to kosmos. Teraz trochę o dźwieku. W mnie gra aktualnie w Cd Marantza 6002 połączone interkonektem Oyaide z kolumnami Elac 103 w pomieszczeniu ok 17m2 głośnikowy to ProCab LS25. Sprzęt się dopiero wygrzewa ale jest super, moją poprzednią Yamahę AX-590 zjadł od razu pod każdym względem. Przede wszystkim świetna przestrzeń i głębia dźwięku, kolumny znikły całkowicie. bas mocniejszy i lepiej kontrolowany niż z Yamahą, średnica i góra wspaniała, ciepła i bardzo szczegółowa ale bez żadnych syczączych dodatków. Wspaniała muzykalnośc i co najlepsze - dynamika przy tym super mimo mniejszej mocy od Yamahy (marantz 2x70w)Z tym zestawieniu gra lepiej niż PM80! tam brakowału wykopu i tej rozdzielczości, nie gra również tak chłodno czy może "nerwowo" jak NAD C372 ale jest przy tym dynamiczny! Dla mnie super zakup pomimo iż w ciemno pod wpływem chwili co mi sięraczej nie zdaża. Jak dla mnie to jest to. Złoty środek! I ten wygląd, niedowiarkom proponuje się zapoznać na żywo z tym piecykiem. teraz jeszcze tylko lepsze kolumny i jazda! Choć te teraz odkrywam na nowo.

skoro gra lepiej niż PM80 i dynamicznie jak 372 to może to być nowy best buy. Zawsze będę miał sentyment do marantza, pewnie to zasługa poczciwego CD63KI oraz PM78 to były fajne klocki i jeszcze lepsze czasy ahhh...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

I dlatego mam NOS 63KI schowanego na szafie :-)

A te nowe mi sie z wyglądu podobają, nie powiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Marantza kupiłem z tzw. prywatnego importu za ok 2,4kzł, ale warto było. Dodam tylko że to bardzo muzykalne urządzenie w mojej ocenie 11/10pk. nawet moja żona teraz siedzi i słucha i to nawet głośno co się jej wcześniej nie zdarzało.

Elberoth, 3 Paź 2008, 21:43

design fajny, skłamałbym gdybym zaprzeczył, zwłaszcza CD mi się podoba. Ale niebieskie światełka mogli sobie darować, na prawdę.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

asterix1, 3 Paź 2008, 16:32

>Piasek gdzie kupiles i za ile Marantza ?

Był już temat o tym gdzie jest najtaniej :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )_45450.html

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.