Skocz do zawartości
IGNORED

audiobooki & e-booki - lost & found

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zakładam z myślą poszukiwanych i/lub znalezionych w sieci audiobooków i e-booków. Można także wklejać linki do tych plików, które warto Waszym zdaniem przesłuchać/przeczytać...

Na początku POSZUKIWANY:

Adolf Hitler - Mein Kampf (Moja Wojna) audiobook (język angielski lub polski)

https://www.audiostereo.pl/topic/45692-audiobooki-e-booki-lost-found/
  • 2 lata później...

www.greatwar.nl/books/meinkampf/meinkampf.pdf

Jak wyglada sprawa z "free" audiobookami w sieci?? Ja nigdy specjalnie nie przygladałem sie tej sprawie bliżej bo jak mieszkałem w Polsce to pod ręką zawsze była biblioteka i bardziej brakowało czasu niz tytułów do przeczytania, a teraz nieco inaczej to wyglada, wolę treść z książki niż z ekranu, a praca też pozwala na to żeby założyć słuchawki. Interesuje mnie polski lektor.

Znacie strony, gdzie można pobrać audiobooki, lub może ktos ma w swoich zbiorach dużo pozycji i mógłby/chciał udostępnić jakiś wybrany tytuł.

Pozdrawiam

Paweł

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A Jaki czytnik polecacie?

Od razu "mówię", czytnik ma służyć do wygodnego czytania a nie do lansu czy podziwiania swego odbicia w wyświetlaczu więc wszelkie ICuda odpadają. Nie potrzebuje również aparatu foto, milionów kolorów, itd

Na e-czytniku powinno się dobrze czytać (co chyba nie dziwi).

Powinien mieć dobrą baterie, kontakt ze światem zewnętrznym - USB, wifi...

Czytnik kart pamięci, bezproblemowe ęążćłó.

Matowy wyświetlacz lub e-papier (nigdy niestety nie miałem z e-papierem do czynienia więc nie wiem co to warte)

Rozsądna cena.

koniecznie epapier. Te małe kindle 6" są fajne, i kosztują po ludzku. Większy droższy, a też bardziej nieporęczny.

Piszesz o czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę poszukać w realu, pomacać bo wydaje mi się jakieś małe.

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Jestem w trakcie słuchania audiobook'a "Zły" Leopolda Tyrmanda. Czyta Marek Kondrat. Coś pięknego ;)

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 7 miesięcy później...

Znacie strony, gdzie można pobrać audiobooki

na chomiku jest pełno tego.

Gdzie można kupić książki papierowe i te same jako audiobooki w języku angielskim?

papierowe na ebayu lub na amazonie, audiobooki nie wiem

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

• 10 miesięcy później...

Dziś wpadł mi w ręce audiobook "JA URBANATOR AWANTURY MUZYKA JAZZOWEGO". Czyta Andrzej Chyra. Dopiero przesłuchałem wstęp ale zapowiada się obiecująco.

Jak wyglada sprawa z "free" audiobookami w sieci?? Ja nigdy specjalnie nie przygladałem sie tej sprawie bliżej bo jak mieszkałem w Polsce to pod ręką zawsze była biblioteka i bardziej brakowało czasu niz tytułów do przeczytania, a teraz nieco inaczej to wyglada, wolę treść z książki niż z ekranu, a praca też pozwala na to żeby założyć słuchawki. Interesuje mnie polski lektor.

Znacie strony, gdzie można pobrać audiobooki, lub może ktos ma w swoich zbiorach dużo pozycji i mógłby/chciał udostępnić jakiś wybrany tytuł.

Pozdrawiam

Paweł

Polish Elite Board. Wszystko w temacie. :)

Polecam audiobooki Marcina Ciszewskiego: Upał, Mróz, oraz całą jego serię ksiażek "www"

koniecznie epapier. Te małe kindle 6" są fajne, i kosztują po ludzku. Większy droższy, a też bardziej nieporęczny.

Popieram! Kindle to rewelacja. Teraz pojawił się taki z wewnętrznym podświetlaniem ekranu - bardzo wygodne!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

Co prawda nie ma linka do ściągnięcia jednak pozycja obowiązkowa - dla tego warto nie spać do 3 nad ranem kupić tuner i antene

a jak ktoś dobrze w internecie poszuka to i mp3 znajdzie ;)

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Jeszcze polecam podcasty Teoria Chaosu z Radia Paranormalium, są w Archiwum, a także podcast Moje Riese Dariusza Kwietnia, też w archiwum Radia Paranormalium.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il Dottore, widze ze jestes fanem DKwietnia :D Gosc czesto gada "trzy, po trzy", myli fakty, daty, ludzi, ale ma niesamowity dar opowiadania i mimo tego, ze wiem, ze opowiada wiele bzdur, to dobrze sie go slucha...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kwietnia uwielbiam. Może nawiedzony, ale to co opowiada, to gotowe scenariusze do filmowych superprodukcji. :)

Naprawdę wpływa ożywczo na wyobraźnię.

Dawniej słuchało się tak starych wojowników przy ogniskach, dziś zostały nam podcasty... :)

I wiesz Pan co, Panie foxbat... ? To, czy mówi on prawdę, czy duby smalone plecie jest dla mnie ABSOLUTNIE DRUGORZĘDNE. :)

Po prostu lubię go słuchać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

il Dottore, dokladnie! musze sie zgodzic, dla mnie to taki bajarz, ktorego sie sluchalo wieczorami przy swiecach :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Potwierdzam, że jeżeli e-book to tylko e-papier.

Żadnego zmęczenia wzroku przez świecący ekran, doskonała widoczność w pełnym słońcu i bateria starczająca na tygodnie czytania.

Pytanie: gdzie zaopatrujecie się w tanie książki w formacie kindle w języku polskim?

Pytanie: gdzie zaopatrujecie się w tanie książki w formacie kindle w języku polskim?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polish Elite Board - bardzo dobre ceny! ;)

A także

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - również bardzo konkurencyjny cenowo hehehhehehhe ;)

Format nieistotny - czy masz pdf.czy wordowskie formaty czy txt. - wszystko można skonwertować przecież osobnym programem do formatu Kundla.

Ja używam Calibre - wspaniały program, choć trochę "kombajnowaty" - taki odpowiednik jRivera w świecie e-książek.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.