Skocz do zawartości
IGNORED

Amati Homage vs. Extrema do 25mkw

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

revert

podobna orgia na amstafach - niemozliwe :)

Kurcze co jest z polskimi producentami ?

Ja rozumiem, że kazdy producent robi najlepszy sprzęt na swiecie - oczywiscie wg niego

Z tym ze na tzw. zachodzie najbardziej cenieni wytwórcy sprzetu audio przewaznie szanuja sie wzajemnie i zaden z nich nie powie ze jego kolumna za 5 tys. zł zagra lepiej od konkurenta za 50 tys. zł. U nas - jakm ktoś robi kable to od razu deklasują wszystkie Tary Labs, transparenty, fadele i srele, wzmacniacze i kolumkny - zapytajcie ESY, sound Artu czy firme Struss ( na AS słychać co potrafią - kicha ! ), o Harpii szkoda pisać bo to juz jest chore. A jakis Velum którego nowe kable wyglądaja jakby były zrobione przez 5 latka w przedszkolu - strach sprzęt podłączyć - ceny - total przegiecie !!!! To tylko przykłady.

Co jest u licha ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Wełniany

21 Wrz 2008, 00:22

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 38 / 64 / 0 tomek7776, 20 Wrz 2008, 21:19

>no coz w Krakowie wszystko jest drogie,zycie,ceny,itp

No tak jest jak się kupuje w Rynku Głownym nastawionym na zysk na turystach.Poza tym co się dziwisz 60% gruntów jest w rekach KK to i ceny muszą być miłosierne.

a ja sadzilem,ze to byle zydowskie miasto,jesli chodzi o wiekszosc mieszkancow.

Apropos sprzetow i "piedestalu".

Nie widze zadnego powodu do tego zeby jakiekolwiek urzadzenia byly na jakimkolwiek pierdestale.

A juz na pewno nie dlatego, ze umieściły go tam redakcje jakichś gazetek....choc pewnie by tego(bez wnikania w powody) chcialy.

Paranoja.

Dodam, ze nie sluchalem akurat Amati, ani Extremy. Słuchalem natomiast Guarnieri i uwazam je za kolumny bardzo interesujące.

No i niemal wszytskie Sonusy sa świetnymi meblami - i wcale sie nie zdziwię jezeli ktoś kupi Amati tylko z tego powodu.

zwolennik łagodności

Gość

(Konto usunięte)

babatular, 21 Wrz 2008, 06:56

>revert

>podobna orgia na amstafach - niemozliwe :)

>Kurcze co jest z polskimi producentami ?

>Ja rozumiem, że kazdy producent robi najlepszy sprzęt na swiecie - oczywiscie wg niego

> Z tym ze na tzw. zachodzie najbardziej cenieni wytwórcy sprzetu audio przewaznie szanuja sie

>wzajemnie i zaden z nich nie powie ze jego kolumna za 5 tys. zł zagra lepiej od konkurenta za 50

>tys. zł. U nas - jakm ktoś robi kable to od razu deklasują wszystkie Tary Labs, transparenty,

Zastanawiałeś się kiedyś ile kosztują głośniki do tych kolumn za 50 tys. ? Nie ? To się zastanów :)

(pomijam wynalazki typu diamentowe głośniki...)

McGyver, jak Cie znam to jesteś mitoman jak zwykle. Pewnie faktura zakupu 9900 juz u p. Kisiela nie funkcjonuje, bo kupowałem je z 10-12 lat temu....mozemy sie załozyć o...no nie wiem...10zł...10 000zł...jaka stawka Cie interesuje ?

Daj znac na PW jakby co.

Revelatory dalem kilka miesięcy temu w PREZENCIE bo co innego można z tym zrobić ?:)))))

zwolennik łagodności

Paweł YXZ, no ja swoj kompet skanów(9900+8545) kupowałem dawno temu za ok 3Kzl z tego co pamiętam...potem ceny spadly.

Rozumiem ze jezeli ktoś sie przesiada z jakichs dynaudio to 9900 moze wywolać szok poznawczy i orgazm audiofilski....ale już taki 27/tbfcg jaki uzywa Harpia jest uważam glośnikiem lepszym/zywszym....nie wiem ak z kazdą aplikacją u Harpii, ale mini amstaffow akuratnio słuchalem i chyba za ta kasę nie słyszalem LEPSZYCH kolumn.

Zdarzylo mi sie suchać natomiast 2-3 modeli o innej stylistyce brzmienia, ale godnych zastanowienia.

Generalnie większość kolumn muli....szkoda tylko ze takie za 70Kzł tez.

zwolennik łagodności

-> babatular

"A jakis Velum którego nowe kable wyglądaja jakby były zrobione przez 5 latka w przedszkolu - strach sprzęt podłączyć - ceny - total przegiecie !!!!"

Przecież velum to niemiecka firma i niemiecki produkt. Na stronie "producenta" można było przeczytać, że "historia powstania kabli VELUM sięga początków lat dziewięćdziesiątych. Wtedy to jeden z instytutów w Hamburgu stanął przed problemem, jakim były trudności w rejestracji i pomiarach bardzo słabych sygnałów elektrycznych".

LOL

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

lenam, 21 Wrz 2008, 10:03

>McGyver, jak Cie znam to jesteś mitoman jak zwykle. Pewnie faktura zakupu 9900 juz u p. Kisiela nie

>funkcjonuje, bo kupowałem je z 10-12 lat temu....mozemy sie załozyć o...no nie wiem...10zł...10

>000zł...jaka stawka Cie interesuje ?

>Daj znac na PW jakby co.

>Revelatory dalem kilka miesięcy temu w PREZENCIE bo co innego można z tym zrobić ?:)))))

Lancaster, nie zmieniaj tematu. Lenam nie miał revelatorów, ale lancaster miał. Więc nie chodzi o te revelatory i to co można lub nie można z nimi zrobić. Chodzi o to, że po zrobieniu awantury na audiostereo, założeniu własnego forum, i szumnych zapowiedziach że nie będziesz tu już pisał - jednak piszesz, i to wykorzystując cudze konto, które ci lenam udostępnił w sumie nie wiadomo w imię czego.

lan takie generalizowanie bez przetestowania róznych wzmacniaczy zdolnych do napędzania trudnych kolumn to troche opowiesci z doliny muminków :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

McGyver, a co powiesz o graftonie ? To tak zeby nie zmieniac tematu.

Piszę ze 9900 mialem i mialem. To nie podlega dyskusji.

Dlaczego lenam ? zapytaj lenama jak jesteś ciekaw.

Podobnie - gdzie ty te "szumne zapowiedzi" czytałeś ??? To ze napisałem ze chyba 1(słownie raz) "prawdopodobnie od jutra" nie bede pisał to dla ciebie szumne zapowiedzi ?:)))))

Pisuję tu naprawdę sporadycznie....akurat jak sobie raz/dwa razy w tygodniu wejde na serwis to coś tam skrobnę, a czasami nawet nie.

A to ze Ci pasuje zebym tu nie pisal....co mnie to obchodzi McGyver ?

Redakcja nie zdobyla sie na gest usuniecia mojej twórczosci, ja rozumiem ze redakcja Ci pasuje bo macie podobny tu profl działalnosci, ale to znow Wasza sprawa.

A serwis chyba w międzyczasie nie zaczał byc dodatkowo serwisem dla handlarzy/sprzedawców ?

Po tym jak obwieszono go reklamami moze na to wyglada, ale redakcja oficjalnego komunikatu chyba nie wydała ?

zwolennik łagodności

No Pawełku tu masz racje najlepiej zamowic skrzynie w Tonsilu ,załadowac inne głosniki i elektryke i sprzedac z własnym logo z 10 krotna przebitka -tak własnie robili /nie wiem czy nadal robia/nasi kochani Polscy producenci

cir, a to gratuluje....z tym ze musisz pamietac o tym ze szybszymi glośnikami efekt będzie po prostu....naturalniejszy :)

Nie wykluczam jednak, ze w tej chwili jest ta jak piszesz wystarczajacy, bo tego DS nie sluchalem(a DS ogólnie sa ampami dynamicznymi uwazam).

zwolennik łagodności

niestety te szybsze duzo trudniej kupic ,spróbuj cos wypozyczyc do domu z tannoya czy jbl masakra , ciagle czekam na Twoja konstrukcje ;)

lenam & lancaster - proponuję, aby dla jasności, każdy z was sie podpisywał na końcu wpisu - Lenam, Lancaster. Wtedy będzie przynajmniej wiadomo, który z was aktualnie pisze z konta Lenama. Bo teraz, chce się odpowiedzieć lancasterowi, a odzywa się lenam. I na odwrót. I tylko bałagan sie robi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

cir, a bo to u nas w kraju nie ma tak dobrze ze pozyczysz do domu :)

Musisz pojeździc zeby posluchac - takie sa realia.

Sam robię nie inaczej - bo w przeciwnym wypadku poza to co w sklepach bym nie wyszedł.

zwolennik łagodności

Elberoth, nie jestem żaden lancaster. To tylko taki moj stary login na tym serwisie :) Mam Ci sie podpisywać z imienia i nazwiska ? Jest jakis problem odnieść się do treści wpisu ?

Mozesz pisac pod dowolnym loginem, mi to w niczym nie przeszkadza.

A "Elberoth" - co to jest w ogóle i skąd się wzięło ?:)

...jak juz mamy rozmawiać koniecznie powinieneś się z tego wytlumaczyc/opowiedzieć jakąś zajmujacą historię bo nie wiem z kim rozmawiam i stale mi się myli.

zwolennik łagodności

lan/lenam sprawa chyba jest jasna i jest efektem przekształcen ktore dokonały sie na forum a nie tylko złym charakterem lancastera

z pewnymi rzeczami trzeba sie pogodzic i je przyjac ,skoto tak chce pisac to niech tak robi

to oczywiscie do Elberotha ktory poczuł jakis niepokój od rana

cir, a dodać trzeba ze mam naprawde zly charakter >;( i nie lubię trolowania ala McGyverowe czy ostatni Elberothowy wpis w tym wątku.

Troche to zabawne ze zapytań personalnych w wątku tematycznym(niby)w żaden sposób sie nie zauwaza in minus, za to jak tylko komuś sie cokolwiek nie mieści w segregatorze to zaraz "widzi" nieporządek.

Moze faktycznie pora wyrosnąc z pisania na tym serwisie.

zwolennik łagodności

lenam, 21 Wrz 2008, 11:19

>McGyver, a co powiesz o graftonie ? To tak zeby nie zmieniac tematu.

Jasne, nie zmieniać tematu, tylko wygrzebać odgrzewanego kotleta sprzed trzech bez mała lat. I po co? Tylko po to, żeby odwrócić uwagę od tego jak teraz postępujesz. Przyganiał kocioł garnkowi. Hipokryzja na całego.

>Piszę ze 9900 mialem i mialem. To nie podlega dyskusji.

Lancaster miał, nie lenam. Wprowadzacie obaj zamieszanie.

>Dlaczego lenam ? zapytaj lenama jak jesteś ciekaw.

Mam w nosie to dlaczego lenam udostępnił ci nicka. Nie o to chodzi.

>Podobnie - gdzie ty te "szumne zapowiedzi" czytałeś ??? To ze napisałem ze chyba 1(słownie raz)

>"prawdopodobnie od jutra" nie bede pisał to dla ciebie szumne zapowiedzi ?:)))))

Jasne, teraz trzeba wykręcić kota ogonem. A ta cała awantura i śmiertelne obrażenie się na nowych właścicieli forum za to, że śmieli je kupić to przez kogo wywołana?

>Pisuję tu naprawdę sporadycznie....akurat jak sobie raz/dwa razy w tygodniu wejde na serwis to coś

>tam skrobnę, a czasami nawet nie.

A jakie to ma znaczenie czy pisujesz sporadycznie czy nie? Pisujesz regularnie. Nie ważne czy dużo czy mało.

>A to ze Ci pasuje zebym tu nie pisal....co mnie to obchodzi McGyver ?

A czy ja gdzieś twierdziłem że mi nie pasuje ŻE pisujesz? A pisuj sobie. Tylko dlaczego wprowadzasz zamieszanie podszywając się pod lenama?

>Redakcja nie zdobyla sie na gest usuniecia mojej twórczosci, ja rozumiem ze redakcja Ci pasuje bo

>macie podobny tu profl działalnosci, ale to znow Wasza sprawa.

Taaa, weź mnie nie rozśmieszaj tymi swoimi technikami erystycznymi. Najlepszą obroną jest atak, nie? Może ci co czytają się nie zorientują że tak naprawdę chodzi o coś innego?

>A serwis chyba w międzyczasie nie zaczał byc dodatkowo serwisem dla handlarzy/sprzedawców ?

>Po tym jak obwieszono go reklamami moze na to wyglada, ale redakcja oficjalnego komunikatu chyba nie

>wydała ?

A co to ma do rzeczy?

I po co tu pisujesz skoro ci ani serwis, ani towarzystwo nie odpowiada?

lenam, 21 Wrz 2008, 12:01

>Elberoth, nie jestem żaden lancaster. To tylko taki moj stary login na tym serwisie :)

W takim razie mozliwe są tylko 2 opcje:

1. Lancaster & Lenam to jedna i ta sama osoba. Wynika z tego, że przez czas ok 3 lat użykownik posługiwał się dwoma nickami.

2. Lenam to zupełnie inna osoba, która na prośbę Lancastera udostępniła swoje konto temu ostatniemu.

Osobiście stawiam na opcję numer 2.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

McGyver, nie chce mi sie odpisywac na Twoje tasiemce. tak w skrócie. Mozemy sie zgadzać, mozemy nie zgadzać. Natomiast Twoje wjazdy erystyczno-pesonalne świadczą o tobie.

Napisalem co napisalem i ani zdania wiecej. Tlumaczylem Ci kiedys ze jak sie juz bawisz w erystykę to niech to przynamniej będzie poziom nad ktorym ktokolwiek sie zastanowi, zamiast z niego polewać :)

Rozmawiamy tu o sonusach....cos tak podskoczyl kiedy napisalem ze 9900 jest nieszczególny a i tak lepszy od dynaudio ? Tak jest niestety.

Tu towarzystwo jest generalnie takie jak było. Jak Ci moje nie leży to tak jak pisalem mozesz nie czytać i po sprawie.

Podobnei wis elberotha i jego czepianie sie we wątku tematycznym. Takie rzeczy mozna sobie przecież na PW wytlumaczyc

Nie odpowiada ci ten watek to po co w nim piszesz i jeszcze odwracasz kota ogonem ?

A wlasciciele serwisu(a dokladnie twardych dysków, domeny i całości wpisów od dnia jego przejęcia)....mogliby wpisy z czasow kiedy wlascicielami serwisu nie byli skasowac na prosbę autorow ?:)

Sorki ze tak opaśle wyszlo i nie na temat, ale raz ze piszesz tu nie na temat a tylko w celu żeby "sie odnieśc" to jeszcze czepiasz sie personalnie wypisując glupoty o tym co to niby napisalem.

Gdzie ?

To tak abstrachując od glupot jakie wypisujesz na temat moich niby zapowiedzi ze tu pisac nie będę.

W czym maki widzisz problem ?

Dlaczego moje wpisy sa dla Ciebie niewygodne ?:)))) Śmialo.

zwolennik łagodności

Elberoth, no musze Ci powiedzieć ze mnie zdumiałeas :))

A teraz moze ja:

Sa 2 opcje:

1. Elberoth to jedna i ta sama osoba ktora w tym watku zaczea trollowac zamiast pisac na temat(podobnie jak McGyver)

2. Elberoth to jednak zupelnie inna osoba bo zwykle pisuje na temat, niezaleznie od tego czy sie z nim zgadzam czy nie.

Osobiscie nie wiem na co postawic....ale chyba 1.

zwolennik łagodności

lenam, 21 Wrz 2008, 12:55

>McGyver, nie chce mi sie odpisywac na Twoje tasiemce. tak w skrócie. Mozemy sie zgadzać, mozemy

>nie zgadzać. Natomiast Twoje wjazdy erystyczno-pesonalne świadczą o tobie.

>Napisalem co napisalem i ani zdania wiecej. Tlumaczylem Ci kiedys ze jak sie juz bawisz w erystykę

>to niech to przynamniej będzie poziom nad ktorym ktokolwiek sie zastanowi, zamiast z niego polewać

>:)

Jasne. Zero konkretów, tylko niejsane aluzje. A napisać wprost to nie łaska? Ja też mogę pisać o poziomie twoich wpisów, ale to nic nie wnosi, to tylkmo odbijanie piłeczki. Z twojego odbijania piłeczki faktycznie można polewać bo ciągle wychodzi na out, ale ja się w to nie bawię. Jak jest każdy widzi.

>Rozmawiamy tu o sonusach....cos tak podskoczyl kiedy napisalem ze 9900 jest nieszczególny a i tak

>lepszy od dynaudio ? Tak jest niestety.

Nie podskoczyłem. Nie obchodzą mnie twoje wynurzenia na temat głośników. To że sobie coś tam twierdzisz wcale nie znaczy że tak jest. Nie podobają ci się, to twoja sprawa, tylko nie rób z tego argumentu, bo nie o tym pisałem, a na temat dynaudio nic nie wspomniałem. To ty go wywlokłeś po to żeby zmienić temat.

A BTW, jak już jesteśmy przy Sonusach, to wszyscy zgodnie zachwycają się Extremami na Dynaudio, a jak już ktoś po Sonusach jedzie, tom tylko po tych na Revelatorach ;-)))

>Tu towarzystwo jest generalnie takie jak było. Jak Ci moje nie leży to tak jak pisalem mozesz nie

>czytać i po sprawie.

Nie leży mi twoja hipokryzja, a nie to że tu pisujesz.

>Podobnei wis elberotha i jego czepianie sie we wątku tematycznym. Takie rzeczy mozna sobie przecież

>na PW wytlumaczyc

Masz coś do ukrycia? Widać nie w smak ci że wyszło na jaw twoje podszywanie się pod lenama. Wolałbyś żeby jak najmniej forumowiczów o tym wiedziało.

>Nie odpowiada ci ten watek to po co w nim piszesz i jeszcze odwracasz kota ogonem ?

Nie ja odwracam kota ogonem, tylko ty. Ja cały czas piszę o jednym, a ty nie ustajesz w wysiłkach żeby to rozmydlić. Stąd wywlekanie dynaudio, Kisiela z revelatorami i

>A wlasciciele serwisu(a dokladnie twardych dysków, domeny i całości wpisów od dnia jego

>przejęcia)....mogliby wpisy z czasow kiedy wlascicielami serwisu nie byli skasowac na prosbę autorow

>?:)

>

>Sorki ze tak opaśle wyszlo i nie na temat, ale raz ze piszesz tu nie na temat a tylko w celu żeby

>"sie odnieśc" to jeszcze czepiasz sie personalnie wypisując glupoty o tym co to niby napisalem.

>Gdzie ?

>To tak abstrachując od glupot jakie wypisujesz na temat moich niby zapowiedzi ze tu pisac nie będę.

Napisałeś że tu pisać nie będziesz, a piszesz, tylko się ukrywasz. A jak to wyszło na jaw, to się rzucasz że nie powinno się o tym pisać. A DLACZEGO? Bo niewygodne jest dla ciebie ujawnianie twojej hipokryzji, ot co.

>W czym maki widzisz problem ?

>Dlaczego moje wpisy sa dla Ciebie niewygodne ?:)))) Śmialo.

Twoje wpisy są dla mnie niewygodne? Chyba kpisz. mam po prostu ubaw z tego jak puszczasz dymek uszami.

No, ale kończę na razie, trzeba zjeść obiadek i pobawić się z dzieckiem. To bardziej wartościowe zajęcia niż dokuczanie lancasterowi ;-)))

Lenam - odpowiedział byś choć raz na prosto postawione pytanie, a nie odwracasz kota ogonem.

Panowie, przecież jesteście dorośli. On już swoje zrobił, tzn. rozniósł wątek w strzępy i sobie jakimś cudem poszedł, a zaczepianie kogoś z problemami kto drobi 24h/dobę to jak kopanie spacerującego pit bulla bez smyczy:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Redaktorzy

Forumowicz lenam/lancaster nie zwrócił się wprawdzie do administracji o ponowne aktywowanie konta "lancaster", zablokowanego wcześniej na jego życzenie, to jednak uznaliśmy, że go potrzebuje, tylko wstydzi się przyznać. W związku z tym konto zostało właśnie odblokowane i w imieniu Audiostereo (bo sądzę, ze inni forumowicze sie z tym zgodzą) serdecznie zapraszam do korzystania. Obecnie nie ma już potrzeby posługiwania się "lenamem" jako cielęciem z dwiema głowami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.