Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie wykonać taśmę IDS ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wykonać custom taśmę IDS - z jednej strony żeński wtyk 20pin, a z drugiej 2 żeńskie wtyki po 10 pin.

Wtyki są widzę za grosze w TME, goła taśma też, ale potrzebne do tego chyba są również jakieś narzędzia ?

Ma ktoś z was jakieś doświadczenie w tej materii ?

Taśma IDS wygląda tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/45965-gdzie-wykona%C4%87-ta%C5%9Bm%C4%99-ids/

Eb takie wtyki (przynajmniej te z którymi miałem do czynienia) były zaciskowe. Wystarczyło ułożyć taśmę i zatrzasnąć wtyk. Podczas zatrzaskiwania ostrza przebijają izolację tworząc połączenia.

Najlepiej zapytać w TME czy te wtyki tak działają ;-)

Dzięki ! Imadło posiadam, więc sprawdzę. Wtyki kupiłem w TME, tylko coś takiej kolorowej taśmy znaleźć u nich w katalogu nie mogę :-(

Może ktoś z was wie gdzie tego szukać ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

bez kłopotu w każdym lepszym sklepie dla elektronicznych zboczeńców

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ukryta Zawartość

i nawet kolorki są ;)

Ukryta Zawartość

Josef - dzięki serdeczne !

Bezskutecznie szukałem pod słowem "taśma".

No właśnie też to zauważyłem ... 150zł +

Chyba kopnę się na giełdę elektroniczną pod GUSem. Może tam będa mieli na metry.

Dzięki serdeczne za pomoc. Dzisiaj przy pomocy imadła udało mi sie wykonać potrzebną taśmę IDS.

Na przyszłość - wszystkie potrzebne części (taśma i wtyki) są do dostania na Giełdzie Elektronicznej pod GUSem (W-wa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.