Skocz do zawartości
IGNORED

Queen i najwiekszy Paul Rodgers

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki Queen co to ma wspólnego z Queen. Praktycznie nic na tej płycie z Queen nie ma.

Jest to krzyżówka solowego Maya, coś z komercyjnego Rogersa i trochę The Cross.

Ogólnie (bez ogladania sie na szyld) i tak jest średnio. Płyta jedbym uchem wpada i raczej szybko drugim wypada.

Rockowy muzak, prowokuje do sięgnięcia po starą poczciwą "Królową" (RIP).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Plyta taka sobie. Rockowo - popowe granie, charakterystyczna gitara May'a i chyba nic wiecej.

W zasadzie, to lepiej byloby opisac te plyte jako: May + Taylor + Rodgers, a nie wciagac w to Queen. Z Queenem ma to tylko tyle wspolnego, ze jest 2 kolesi, ktorzy kiedys wspoltworzyli Queen.

Ot i co.

Plyte kupie tak z ciekawosci i sentymentu. Powiem jeszcze, ze nie skazuje ludzi w sytuacji Maya i Taylora na emeryture. Niech sobie graja skoro robili to cale zycie. Szyld jest malo wazny bo i tak latka Queenu jest dolepiona do tych ludzi tak jak latka Led Zeppelin do Planta i Page'a. Jedni robia tak drudzy inaczej. Mi nie przeszkadza.

pzdrw

soso

Po chwili entuzjazmu naszła refleksja - rock is dead..... Rodgers wspaniale śpiewa, May świetnie gra (nie miałem wcześniej zbyt dużego poważania jak i zresztą dla Queen), Taylor to zawodowiec. Ale to nie coś,co porwałoby mnie.

• 4 miesiące później...

dla mnie Queen w warstwie muzycznej, wykonawczej, jak i wizerunkowej, to kicz lub w wprost camp (na nic tu perskie oko Freddiego). dzisiaj wygląda to zapewne gorzej niż w okresie świetności zespołu, bo czas nie był dla nich zbyt litościwy.

Nowy2, 5 Lut 2009, 01:47

>dla mnie Queen w warstwie muzycznej, wykonawczej, jak i wizerunkowej, to kicz lub w wprost camp (na

>nic tu perskie oko Freddiego).

muzycznie - pokaz cokolwiek z naszej sceny, co jest tak dobre melodycznie, harmonicznie i technicznie na przestrzeni tak wielu lat i tak wielu utworow

wykonawczo - no tak, Fredkow Ci u nas na peczki

wizerunek - trzeba miec pewne osadzenie w kulturze angielskiej by rozumiec figure wizerunku Queen. Jezeli widzisz faceta w rajstopach i pomalowane oczy no to jest to dla ciebie kicz. Ale kicz ma rozne konotacje, nie koniecznie tylko podworkowe.

Mysle, ze Queen swietnie sie broni bo atuty sa.

pzdrw

soso

albo `Live at Wembley`

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

albo `Live at Wembley`

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

• 3 tygodnie później...

a ja się nie zgadzam.

płyta jest całkiem fajna.

fakt jest inna od płyt z Fredziem, idzie też w stronę solowych albumów Briana i Rogera ale...

Dodanie Rogersa sporo zamieszało i powstało zupełnie coś nowego. Album jest mniej popowy a bardziej blusowo-rocowy.

Nikt chyba nie oczekiwał że nagrają drugą część innuendo. Uważam że kolejna płyta musiała być inna bo czas płynie.

Wracając do przeszłości można by oczekiwać że każdy kolejny album np. U2 będzie tak samo dobry jak poprzedni a tu (wsadzę kij w mrowisko) jest równia pochyła - już dawno nie nagrali niczego co by się równało z albumami z końca lat osiemdziesiątych czy początku dziewięćdziesiątych. I nie chodzi mi tu o sukces komercyjny.

Co do nazwy to sporo kapel się tym nie przejmowało i ja też bym się nie czepiał - 20 lat pracowali na tą markę.

Wracając do płyty to faktem jest że w pierwszym kontakcie potrafi zniechęcić trzeba jej kilka razy posłuchać żeby docenić.

Można oczywiście ponażekać że jakieś piosenki sie tu znalazły a nie pownny i że jakiś brak ale...

• 11 miesięcy później...

Kupilem dzis - 13 zl nie majatek ;)

Pierwsze wrazenie jest dosc nijakie - prawie nic nie wpada w ucho. Drugi raz - jest lepiej.

Po pierwsze - TO NIE JEST QUEEN!

Po drugie - spiewanie jest dobre, muzykowanie tez, z melodiami nieco gorzej ale nie beznadziejnie. Sila jest kilka aranzacji i kilka naprawde dobrych rifow. Ogolnie plyta jest leciutko przearanzowana. Uproszczona robilaby lepsze wrazenie.

Zupelnie odlotowy jest dla mnie utwor Voodoo. No tu panowie pokazali klase. Generalnie druga czesc plyty lepsza od nieco nijakiego poczatku. Fajne nawiazania do starych plyt Queen i klasycznych brzmien typu The Beatles, patrz 'C-lebrity'.

The Cosmos Rocks' warto miec.

W sumie fajna plyta ale gdyby nagrali ja nieznani faceci to raczej nie przebilaby sie. No bo niby dlaczego? Dobrego grania jest wiele na rynku.

Na koniec cos z poczatku TO NIE JEST QUEEN. Dlatego nieco mnie razi opis przy kompozycjach 'Queen and Paul Rodgers'. Jaki to Queen? Fajne granie z rozpoznawalna gitara i na dobrym, profesjonalnym poziomie ale to nie jest Queen. Troche przegieli z uzywaniem nazwy. No ale moze jestem przewrazliwiony?

pzdrw

soso

DVD mam, koncert ze Sheffield, Queen & Paul Rogers. Nie wiem po co jakies tam dywagacje, fani cieszą się na filmie że mało się nie popłaczą, zespół brzmi jak Queen (a niby jak miałby:), a Paul Rogers śpiewa jak Paul Rogers. Wszystko się zatem zgadza i jest OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.