Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

witam !

w serii "S" Yamahy mamy :

4 cd playery , 1 zmieniarke , 2 tunery oraz 3 integry - czy ktos trafił na info o amlitunerzy 2 ch. który byłby naturalnym uzupełnieniem szeregotypu ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Violet, 5 Gru 2009, 12:02

>^^ Sympatyczne

Przy czym ,kupując jakiś droższy kuchenny lub stacjonarny analogowy radioodbiornik musimy się liczyć z tym że za jakiś czas w Polsce planowane jest zaprzestanie transmisji analogowej ,ale jeszcze prawdopodobnie kilka lat im na tym zejdzie .

^^ Sądzę, że te "kilka lat" do końca transmisji sygnału analogowego rozciągnie się na lat kilkadziesiąt lub nigdy to nie nastąpi :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jakos nie bardzo wierze w calkowite zaprzestanie transmisji analogowej,moze istnieje na to szansa w bardzo dalekiej przyszlosci ale nie ma sie czym martwic bo My to juz tego nie doczekamy :)

A to tez nowosc Yamaszki ;)

post-21568-100008630 1260036417_thumb.jpg

post-21568-100008631 1260036417_thumb.jpg

witam klubowiczow

mam pytanko do uzytkownikow yamah rx v3800, rs v3900 czy jest szansa ze yamaha upgrejduje te modele

tak zeby mogly byc kompatybilne z plikami FLAC, yamaha wypuscila na rynek nowe nizsze modele amplitunerow ktore odtwarzaja ten format, a co z uzytkownikami starszych modeli

jest jakas szansa ze yamaha zrobi cos w tym kierunku, pisalem do yamaha uk odpisali ze narazie nie prewiduja upgrejdow dotyczacych FLAC, moze ktos cos wie wiecej tym temacie

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Naprawde bardzo ladne jest te nowe Piano,a czy moze sprawdzales juz jak dziala ten zintegrowany dock do ipoda.W MCS-1330 dziala rewelacyjnie a jakosc dzwieku jest milym zaskoczeniem :)

Wczoraj miałem okazję słuchać najlepszych w historii słuchawek Yamahy także moje wpisy tutaj

http://audiohobby.pl/topic/10/4859#koniec

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam Klubowiczów,

W moim posiadaniu jest Yamaha RX797 oraz CDX 397MKII. Gra to z kolumnami Tonsil Siesta. Nie jest źle, ale mogłoby być lepiej. Zastanawiam się nad zmianą kolumn, lub wzmacniacza na A-S1000. Co o tym sądzicie? Może jakieś rady? Muzyka, której słucham do metal, rock, a żona POP.

Pozdrawiam

Okreslenie Yamaszki RX-797 "tandeta" jest przesada.To bardzo dobry amplituner stereo za te pieniadze. Co do A-S1000 to zestawienie go z CDX 397MKII to jakos tego nie widze :( no i same glosniki tez nie pozwola rozwinac wpelni skrzydel tej Yamaszce.

marcus miales ta yamahe w domu? ja mialem swego czasu i gra jak moje KD yamaha 3800

w sumie niema sie co dziwic te same trany kondzie z tym ze w 3800 jest potezniejsze trafo

a dzwiek suchota bez glebi sceny basu i duzo wysokich ;) 3800 jest wysmienita ale w kinie

wcale as1000 nie ogranicza nie beda ograniczac kolumny czy masz jakies zastrzezenia do siest? rewelacyjne woofery bardzo nisko potrafia zejsc na mocnym wzmaku pisze mocnym 797 do takich nie nalezy siesty mialem podlaczone do sony 770es i to co robily te tanie kolumny nie jedna drozsza marka mogla by pozazdroscis WARUNEK BARDZO MOCNY WZMAK

Nie od razu Kraków zbudowano. Zmiany chcę dokonywać powoli na ile pozwala na to kasa. Zastanawiam się czy pierwszym krokiem ma być wymiana wzmacniacza na A-S1000 i czy dobrze da sobie radę w metalu, rocku i POP-ie.

Pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

kotD,

A-S1000 nie są idealne do metalu czy mocnego rocka. Co prawda jest to dość uniwersalny wzmak, nisko schodzi na basie, ale brzmi w wyższej średnicy trochę technicznie, brak tam ocieplenia (nie mylić z suchością, bo tej nie uświadczysz). Przez to mocna muzyka nie brzmi aż tak dobrze, jak by mogła, brak jej trochę "ciała".

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.