Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

To wszystko kwestia gustu. Mi na przykład podoba się cos takiego:

yamaha-tc1000_219656.jpg

yamahab2m.jpg

Ten po lewej wyglada jak stary magnetowid

A co powiesz na to ?:

b-6.JPG

Edytowane przez Rudy-102
  • Redaktorzy

Taki kuchenny okap. Ciekawe czy ktos kiedys wykonal obudowe w ksztalcie tetraedru scietego.

Mnie sie podoba dzisiejsze wzornictwo wzmacniaczy Yamaha.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Witam Szanownych Klubowiczów :)

Mam skromną Yamaszkę A-S500, przyjmiecie mnie do siebie? Gra u mnie już ponad rok z MA MR6. Żródło...w zasadzie żródełko to wiekowy, pewexowski Technics SL-P111, który chyba właśnie dokonuje swojego żywota. Pewnie niebawem będę Was pytał czym go zastąpić. Pozdrawiam.

CD-S700 nie gra cieplo i misiowato. Rzeklbym ze dosc naturalnie, neutralnie. Nie podkolorowuje zadnego pasma. Nie gubi szczegolow.

Może nie gra misiowato ale brakuje nieco czasem wyższego basu choć i to zaleta bo nie dudni. CDN500 ma go nieco więcej. A odniosłeś wrażenie, że CDS700 gra bardziej sceną na boki kolumn niż przed?

No niestety u mnie AS500 przegrał z moim sony F450D. Trochę się wkurzyłem, bo nawet nie brałem tego pod uwagę, że tak się może stać.

Test oczywiście polegał - direct w as500 a w sony wszystko powyłączane (loudnes i tone).

Co się "rzucało w oczy"?

To było, że sony miał bardziej liniową scenę dźwiękową, dźwięk był taki wygładzony poszczególnych instrumentów i wokale nie drażniły uszu (test płyta Lana Del Ray) do tego bardzo dobry bas.

A yamaha zagrała tak jakby efekciarsko, powiedziałbym że nawet natarczywie. Scenę dzwiękową określiłbym w formie paraboli lekko skierowaną ku górze, basu było zdecydowanie mniej niż w sony i jego jakość niestety słabsza.

Wzmacniacza już nie mam. Raczej pójdę w kierunku sony serii es. A może onkyo integra?

Szkoda że tak wyszło bo ten wzmak sony to niski model.

• 2 tygodnie później...

Ciekawostka z Allegro - http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-a-s2000-i4732498394.html

Cos mi śmierdzi to ogłoszenie ?

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

• Redaktorzy

Nie mogą się zdecydować czy sprzedają A-S2000 czu R-S201.

Sam bym kupił, bo świetny wzmacniacz, a za te pieniądze, to okazja jak nic.

Edytowane przez kangie

NO tak,zle skoro sprzedaja w opisie as 2000 . To chyba musza sprzedac as 2000,.Ciekawe jakby tak kupic, a nastepnie po otrzymaniu innego modelu niz w glownym opisie zlozyc skarge o wprowadzaniu klienta w blad. A przesylke zrobic za pobraniem.

• Redaktorzy

A-S1000 ciut droższe, ale i tak cena atrakcyjna.

http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-a-s1000-i4732427124.html

Chyba, ze sprzedający wyśle wzmacniacz jak kupujący zapłaci 10x890 pln :)

Chyba, ze sprzedający wyśle wzmacniacz jak kupujący zapłaci 10x890 pln :)

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

• Redaktorzy

Możliwe, że w sądzie przejdzie, ale w razie niepowodzenia taką nową R-S201 mamy w TopHiFi za 750zł, czyli człowiek jest w plecy 150zł.

A-S1000 ciut droższe, ale i tak cena atrakcyjna.

http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-a-s1000-i4732427124.html

Dziwna cena , przeciez as700 za tyle kupisz a tu as 1000.

Nie rozumiem reklamy, na audio stereo, przecież to nie ma nic wspólnego z dźwiękiem,..chyba, że phono jest takie same jak z przed 20 lat,.. phono,.. nie miałem możliwości odsłuchu,...na wszelkim innym nie da się słuchać.

• Redaktorzy

Nie rozumiem reklamy, na audio stereo, przecież to nie ma nic wspólnego z dźwiękiem,..chyba, że phono jest takie same jak z przed 20 lat,.. phono,.. nie miałem możliwości odsłuchu,...na wszelkim innym nie da się słuchać.

Czyżbyś osłuchiwał ten sprzęt na swoim gramofonie? ;)

czytam i czytam wpisy w tej zakladce i powiem wam, ze ciesze sie, ze jakis czas temu kupilem kpl. yamahy serii 2000. zakup ten z perspektywy czasu wydaje sie byc calkiem udanym.

w moim przypadku, pewnie jak u wielu z was, najpierw byly ochy i ahy w reklamach, pozniej zainteresowanie sie tym tematem, w koncu kupno i sluchanie.

pozniej znowu czytanie opinii szczegolnie na forach, nie zawsze pochlebnych, narzekania m.in na zbytnia sterylnosc rzeczy. no ale wydaje mi sie, ze w taki wlasnie sposob kreuja swoje urzadzenia w firmie z kamertonami w tle. odpowiednie dobranie kolumn, (dla slyszacych ewentualnie rowniez i kabli) i nie trzeba sie o nic wiecej martwic.

według mnie jak na swoja cene yamaha jest bdb wyposazonym sprzetem, ma wszystko, co tak na prawde jest do zycia potrzebne, i wejscie na przedwzmacniacz i wyjscia pre out, wzmacniacz sluchawkowy i obsluge obu rodzajow wkladek gramofonowych, mozliwosc podlaczenia kolumn w biwire.

jakosc i solidnosc wykonania powala, a uzyte elementy pozwalaja przypuszczac, ze sprzet ten pozyje w naszych domach dlugooo i szczesliwie.

to samo cd serii 2000, super wykonanie, cicha szuflada, ciche i bezproblemowe odtwarzanie, mozliwosc skorzystania z xlr, czy wyjscie cyfrowe. bajka

ostatnio zdarzylo mi sie, z ciekawosci, podpiac wzmacniacz pod b&w 802 i powiem wam, ze dawalo to rade. oczywiscie nalezy miec na uwadze ograniczenia mocy, ale kolejny raz pozytywnie moje yamahy mnie zaskoczyly.

przez chwile naszla mnie mysl, zeby je po zakupie przedwzmacniacza sprzedac (normalnie uzytkuje monobloki lampowe), ale coraz bardziej widze, ze to bez sensu i system ten zostanie na dlugo, dlugo, jako 2gi w moim domu, tym bardziej, ze jak czytam zaczyna to byc bialy kruk ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Redaktorzy

Z kolegą robiliśmy eksperymenty z moją R-S700. Potwierdził się fakt, że Yamaha robi porzadne klocki. Z A-S1000 i A-S2000 może być chyba tylko lepiej.

Oczywiście problematyczne moga być bardzo trudne do wysterowania kolumny, które będą potrzebować megaelektrowni. Wtedy niestety te Yamaszki nie dadzą rady.

• Redaktorzy

Treshold FET9 lub 10 (ten nie tylko gramofonowy, ten z kilkoma wejściami). Nie poznałem Yamahy. Wtedy zrozumiałem jak ważna jest sekcjia preampu we wzmacniaczu zintegrowanym. Zdecydowanie lepszy atak, tzw. "pier**l...ięcie". Oczywiście pozostała część toru nie była bez znaczenia.

Mam teraz okazję testować tuner T2 - w sumie można by się rozpisywać wiele, ale najlepiej powiedzieć, że jest po prostu najlepszy :) napisałbym, że rozkłada TX-1000, T-85, czy T-7 ale tak nie jest - tamte tunery to już na tyle wysoki poziom, że niewiele więcej da się zrobić. Ale jednak - T2 zarówno w od strony jakości wykonania (i tu zdecydowanie odstaje od wymienionych wcześniej modeli) jak i dźwięku jest rewelacyjny. Aż trudno uwierzyć, że w tak niskiej obudowie dało się upchać tak doskonały analogowy tuner.

post-11903-0-62490900-1414765143_thumb.jpeg

_____________________________________________________________________________________________________

Gdyby ktoś był zainteresowany to pozbywam się trochę sprzętu: odtwarzacz CD CDX-630e - czarny, trochę zmodyfikowany, odtwarzacz CD CDX-810 - najprawdopodobniej sprzedam srebrny (mam też czarny), magnetofon KX-W602 - kolor tytanowy - technicznie ok, plastikowe części frontu trochę gorzej, tuner T-1060 - w kolorze srebrnym - front bardzo ładny, obudowa też, z tyłu plamki

Edytowane przez Varrol

W nowym AUDIO jest recenzja kolcków 2100 ... w sumie to nie wiem jak interpretować tą recenzję ... czy jest "przepaść" pomiędzy 2000 ? - tego nie odnalazłem - chyba, że źle zrozumiałem.

PS>

W moim zestaiwe 2000 brakuje mi dwóch rzeczy

1. wizuanej - ruchome wskazówki - tak jak w 2100/3000

2. funkcjonalnej - CD jako DAC do sprawdzenia funkcjonalności plików HR

... jednak czy aby mieć te powyższe jest sens wydać prawie 100% więcej - tego nie jestem pewien.

W nowym AUDIO jest recenzja kolcków 2100 ... w sumie to nie wiem jak interpretować tą recenzję ... czy jest "przepaść" pomiędzy 2000 ? - tego nie odnalazłem - chyba, że źle zrozumiałem.

PS>

W moim zestaiwe 2000 brakuje mi dwóch rzeczy

1. wizuanej - ruchome wskazówki - tak jak w 2100/3000

2. funkcjonalnej - CD jako DAC do sprawdzenia funkcjonalności plików HR

... jednak czy aby mieć te powyższe jest sens wydać prawie 100% więcej - tego nie jestem pewien.

1. nie wiadomo czy zawsze wiecej znaczy lepiej. tak szczerze, ile bys patrzyl na te wskazniki, 1 -2 dni? poznej czesto czlowiek to wylacza, bo po prostu przeszkadza mu ich podswietlenie.

2. w czasie produkcji tego cd nie bylo jeszcze chyba tak popularne wciskanie przetwornikow na poklad kazdego cd. poza tym jak sam zauwazyles, za roznice w cenie mozna chyba kupic odpowiedni dac lub serwer sieciowy yamahy pasujacy do serii 2000 i po sprawie.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

http://www.ebay.de/itm/YAMAHA-CDX-5000-Natural-Sound-CD-Player-mit-FB-OVP-und-BDA-einmalige-CHANCE-/261649456261?pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_CD_Player&hash=item3ceb85dc85&nma=true&si=IeikPUVCUhhQmZE%252FhPyApVvLiV8%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Ciekawe za ile poszedł - ale cacko w idealnym stanie. Strzelałbym, że 1000 ojro - no ale nad nim chyba tylko CDX-10000 stoi.

W ogóle gość wyprzedaje chyba kolekcję bo wszystko ma w pudełkach z intrukcjami - ale już i stan nie ten i ceny wysokie.

witam Panowie i Panie może to nie to miejsce na mój wpis ale dotyczy Yamaszki ;) miałem niedawno przez rok wzmacniacz a/v yamaha dsp ax1 do kina było bardzo dobrze w kinie stereo w miarę (wiem przewaga wzmacniaczy stereo nad tymi z kina jest dla mnie oczywista) zachciało mi sie Denona avc a1 sr piękna maszyna ale nistety po przybyciu do mnie do domu sprzęcik zepsuty szkoda ... i naprawa a zasadzie bez żadnej pewności że bedzie ok więc zwracam i zapominam o denonie z dużym żalem

Teraz czas na yamahe dsp az1 i tu prośba jak to cacko się spisuje fajnie by było opisać i odnieść się do yamahy dsp ax1 jeżeli ktoś ma dokładnie takie doświadczenie to świetnie :):),jeżeli ta AZ1ka jest komuś znana chętnie zapoznam sie z opiniami.

Pozdrawiam fanów.

Witajcie

Pytanko krótkie. Ze względu na przetworniki istniejące we wzmacniaczu i cdku jak byście zestawili sprzęt - chinchami/interconectami czy światłowodem - chodzi o yamahy cdx2020 z ax2000.

Który z przetworników powinien grać lepiej.?

Jeśli światłowodem to po co cdek wysokiej klasy w takim sprzęcie.

Wiadomo - radio - chinche - do wzmak - bedzie grało i reszta zależy od jakości połączeń i przetworników ale wzmak i cd?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.