Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Basstech napisał:

A-S2100, A-S3000 i A-S3200 są w pełni zbalansowane. Tam nie ma symetryzatora jak np. w niektórych Sony ES z XLR na pokładzie. Jak się nie mylę to konstrukcje dual mono.

Ok, a porównywałeś dźwięk pomiędzy rca i xlr?🙂

5 minut temu, Basstech napisał:

Generalnie zgadzam się. Chcę dokładnie tyle ile zapłaciłem za nową ale po 20% rabacie ze względu na znajomości. Cena wyjściowa na półce wynosiła wtedy 8999pln.

Ja za nową 2100 ( też miałem ) zapłaciłem 8 tys. zł.

18 minut temu, Piotr Marzanna napisał:

Ok, a porównywałeś dźwięk pomiędzy rca i xlr?🙂

Tak, miałem podpięty CD-S2100 i Rose RS150 RCA i XLR - szybko zmieniłem na XLR - przede wszystkim większą i szersza scena i ogólnie lepiej kontrolowany dźwięk.

Godzinę temu, Piotr Marzanna napisał:

AS-3000 lub 3200 to w pełni zbalansowane wzmacniacze czy tylko z wejściami xlr?

w pełni zbalansowane, nawet 2100/2200 takie są

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)

Skąd taki przelicznik teraz?

Standard w UK.

Rzadko ktoś sprzedaje A-S3000, ale widzę że jedna poszła za £2350, a za £2799 gość się buja od jakiegoś czasu.

Jak znajdziesz jakąś as3000 za 50% ostatniej ceny nowej w Polsce, czyli za 8 tys. zł to bierz, odkupię od Ciebie za 9 tys. zł, zarobisz na szybko tysiaka, a ja odsprzedam za 14-15 tys. bez problemu. Jak masz źródło tych Yamah po 8 tysiaków to bierz hurtowo, zrobimy niezły biznes

Funt po 4 złote, to chyba u Kaczyńskiego tylko
w pełni zbalansowane, nawet 2100/2200 takie są
Zbalansowana końcówka mocy, to nawet w 1100/1200 jest.
6 minut temu, tomek4 napisał:

Funt po 4 złote, to chyba u Kaczyńskiego tylko emoji6.png

Z czytaniem ze zrozumieniem też masz problem? Ja mieszkam w Polsce i u nas ostatnia cena nowej as3000 była 16 tys. i za tyle ją kupiłem, więc 50% to 8 tys. zł . czy teraz jasne?😉

10 minut temu, tomek4 napisał:

Nieprawda.

13 minut temu, tomek4 napisał:

Nie bądź chamski.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

13 minut temu, tomek4 napisał:

To są te same końcówki mocy na MLE20 - A-S3000/2100/1100/1200/2200/3200.

Nawet jeśli (Twoim zdaniem) te wzmacniacze wszystkie mają budowę w pełni symetryczną (a nie wszystkie mają) to tylko 2100/2200/3000/3200 mają wyjścia XLR, które pozwalają to wykorzystać.

Edytowane przez audiofan01
37 minut temu, tomek4 napisał:

Standard w UK.

Rzadko ktoś sprzedaje A-S3000, ale widzę że jedna poszła za £2350, a za £2799 gość się buja od jakiegoś czasu.

Jak znajdziesz jakąś as3000 za 50% ostatniej ceny nowej w Polsce, czyli za 8 tys. zł to bierz, odkupię od Ciebie za 9 tys. zł, zarobisz na szybko tysiaka, a ja odsprzedam za 14-15 tys. bez problemu. Jak masz źródło tych Yamah po 8 tysiaków to bierz hurtowo, zrobimy niezły biznesemoji6.png

Funt po 4 złote, to chyba u Kaczyńskiego tylko emoji6.pngZbalansowana końcówka mocy, to nawet w 1100/1200 jest.

pytanie było o w pełni zbalansowane a nie w połowie

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)
Nawet jeśli (Twoim zdaniem) te wzmacniacze wszystkie mają budowę w pełni symetryczną

I kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem?

(a nie wszystkie mają) to tylko 2100/2200/3000/3200 mają wyjścia XLR, które pozwalają to wykorzystać.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

W którym miejscu?

b09414d6f41d93253c4d8649cf858677.jpg

4 minuty temu, tomek4 napisał:

W którym miejscu?

Dostałeś odpowiedź od Top HIFi, a ja dodam, że odnosiłeś się do cen w Polsce na podstawie tego co jest w UK i w dodatku raczej danych historycznych, bo w Polsce 2-3 lata temu as3000 też można było kupić za 11-12 tys. ale to "se ne vrati"😉

Gość

(Konto usunięte)

Dostałeś odpowiedź od Top HIFi

Ja ich o nic nie pytałem, tylko rozszerzyłem podaną przez nich informację.

Nieprawda.

W którym miejscu?

9 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Teraz to tylko można żałować że się nie kupowało tego żelastwa jak było tanio. Ceny są chore i ja się z tym zgadzam, kupić coś w dobrej cenie graniczy z cudem. Jedyna rada nie kupować, druga szukać za granicą albo zagryźć zęby, płacić i nie marudzić.

Na Yamaszce świat się nie kończy. 

?👈

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dokładnie...chodziło o tylko i wyłącznie w pełni zbalansowaną budowę... Dzięki za odpowiedź🙂

52 minuty temu, rafal735r napisał:

Ależ oczywiście. Dlatego mam Primare. Ale 701 sobie plumka w drugim pokoju do komputera. W tej roli spisuje się więcej niż przyzwoicie.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

2 godziny temu, rafal735r napisał:

W tym klubie powinien😉

Sam jestem już tylko jedną nogą i moźe nie na długo ale zawsze bedę mile wspominał.

11 godzin temu, audiofan01 napisał:

W tym klubie powinien😉

Sam jestem już tylko jedną nogą i moźe nie na długo ale zawsze bedę mile wspominał.

U mnie jest podobnie, na co dzień gra Sansui AU -07 i B-2103 na zmianę z Rose RS-150, ale jako uzupełnienie w kinie domowym Jest DSP-A1 w szampanie i z drewnopodobnymi boczkami i przyznam że nawet w stereo daje radę..

Natomiast w sypialni stoi AX i TX-2000 ale nie podłączony..😁

Był nawet jakiś czas temu zamysł na MX\CX-10000 ale cena zaporowa...ale może kiedyś....albo może M/C-5000..?

Edytowane przez Piotr Marzanna
U mnie jest podobnie, na co dzień gra Sansui AU -07 i B-2103 na zmianę z Rose RS-150, ale jako uzupełnienie w kinie domowym Jest DSP-A1 w szampanie i z drewnopodobnymi boczkami i przyznam że nawet w stereo daje radę..
Natomiast w sypialni stoi AX i TX-2000 ale nie podłączony..
Był nawet jakiś czas temu zamysł na MX\CX-10000 ale cena zaporowa...ale może kiedyś....albo może M/C-5000..?
Czy udało Ci się kiedyś uzyskać pod 100% sygnału na TX2000? Jakie anteny miałeś podłączone?

Wysłane z mojego SM-T220 przy użyciu Tapatalka

9 godzin temu, Mikellino napisał:

Czy udało Ci się kiedyś uzyskać pod 100% sygnału na TX2000? Jakie anteny miałeś podłączone?

Wysłane z mojego SM-T220 przy użyciu Tapatalka

W 100% nie bo mieszkam w lesie😃, mam co prawda specjalną antenę do tunerów ze wzmacniaczem ale max to było gdzieś z 70 -80% w zależności od stacji radiowej. Natomiast tuner jak był na naprawie i przeglądzie u Andrzeja Ciemniaka w Wintage Audio Serwis to powiedział mi że to co pokazuje na wyświetlaczu jako sygnał to pokazuje tylko jaki silny jest sygnał w danej okolicy w czasie rzeczywistym i nie jest on stały dlatego czasem skacze raz mocniej a raz słabiej. I rzeczywiście nawet jak na skali pokazuje nawet 30-40% to stacje bardzo ładnie odbierają, ponoć te tunery tak mają. Jego słabym punktem jest podatność na przepięcia zwłaszcza podczas burzy i potrafią uszkodzić tranzystory mosfet które mają wpływ na odbiór fal radiowych w tunerze.. Jeśli chcesz dokładniejszej informacji zapytaj Andrzeja jako źródła serwisowego na wypadek gdybym coś przekręcił🙂, ogólnie tuner jest świetny i jakość dźwięku jest lepsza niż z rozgłośni sieciowych..

to co pokazuje na wyświetlaczu jako sygnał to pokazuje tylko jaki silny jest sygnał w danej okolicy w czasie rzeczywistym i nie jest on stały dlatego czasem skacze raz mocniej a raz słabiej.

U mnie tak samo. Tylko 1 stacja , najmocniejsza miała pod 90%. Reszta dużo mnie. Ale odbiór był ok. Pokojowa...w zasadzie odpada.
Co do cytatu, to wyświetlacz raczej pokazuje moc sygnału na wejściu a nie w okolicy. On oczywiście sie zmienia, bo są zmienne warunki, każda stacja ma inny sygnał. Ciekaw tylko bylem czy wszystkie tunery potrzebują być podłączone do "swiatlowodu" , żeby mieć wide 100%.

Witam.

Jako, że 2100 ma nowego, zadowolonego właściciela, ja z kolei jestem szczęśliwym posiadaczem 3000, o której kiedyś marzyłem. 🙂

Nie myślałem jednak, że pomiędzy 2100 a 3000 jest taka przepaść dźwiękowa. 3000 jest bardzo rozdzielczy, dosłownie rozkłada muzykę na elementy pierwsze. Wszystko jest bdb kontrolowane.

20230303_213229.jpg

48 minut temu, Basstech napisał:

pomiędzy 2100 a 3000 jest taka przepaść dźwiękowa.

Trochę Cię poniosło ale to normalne, zawsze tak jest jak się coś nowego kupi. Miałem oba wzmacniacze  i owszem jest różnica ale o przepaści nie można mówić, bo jest lepiej o jakieś 10-15% więc to i tak nieźle.

13 minut temu, audiofan01 napisał:

Trochę Cię poniosło ale to normalne, zawsze tak jest jak się coś nowego kupi. Miałem oba wzmacniacze  i owszem jest różnica ale o przepaści nie można mówić, bo jest lepiej o jakieś 10-15% więc to i tak nieźle.

A może tak kolumny moje zareagowały. Nie wiem. Dla mnie jest bardzo dobrze.

Godzinę temu, Basstech napisał:

Witam.

Jako, że 2100 ma nowego, zadowolonego właściciela, ja z kolei jestem szczęśliwym posiadaczem 3000, o której kiedyś marzyłem. 🙂

Nie myślałem jednak, że pomiędzy 2100 a 3000 jest taka przepaść dźwiękowa. 3000 jest bardzo rozdzielczy, dosłownie rozkłada muzykę na elementy pierwsze. Wszystko jest bdb kontrolowane.

20230303_213229.jpg

ja też dodam od siebie, że 3000/3200 ma świetną barwę, dużo lepszą od 2100/2200 (nie mylić z jakimś zamulaniem)

no i Rose tutaj pasuje idealnie 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)
ja też dodam od siebie, że 3000/3200 ma świetną barwę, dużo lepszą od 2100/2200 (nie mylić z jakimś zamulaniem)
no i Rose tutaj pasuje idealnie
Z tego co widzę, to Tannoya nie prowadzicie
Odnoszę wrażenie, że jeśli nie ma znaczącej różnicy w systemie przełączając klocki to najprawdopodobniej wąskie gardło jest gdzieś w sekcji analogowej. Czyli jakieś kable są zbyt słabe aby oddać wzrost jakości. To często sprawa.
22 minuty temu, Mikellino napisał:
7 godzin temu, audiofan01 napisał:
wąskie gardło jest gdzieś w sekcji analogowej. Czyli jakieś kable są zbyt słabe aby oddać wzrost jakości. To często sprawa.

🤦‍♂️

.

12 godzin temu, Basstech napisał:

Witam.

20230303_213229.jpg

Zachwyt nowością.

Słuchałem A-S2100 i 3000, i nie stwierdziłem większych różnic. Na upartego jakaś kosmetyka.

Na pewno nie była to przepaść, czy 15% różnicy.

Słuchałem w dobrze adaptowanym akustycznie pomieszczeniu.

Bez urazy ale w mieszkaniu, gdzie jest przypadkowa akustyka z kolumnami wciśniętymi po kątach, nie da rady ocenić prawidłowo sprzętu.

21 minut temu, miki450 napisał:

Bez urazy ale w mieszkaniu, gdzie jest przypadkowa akustyka z kolumnami wciśniętymi po kątach, nie da rady ocenić prawidłowo sprzętu

Bez urazy ale skąd Ty wiesz jak jest w domu u kolegi Basstech?

Nie wiem, tak napisałem.

3000 na pewno musi być duuużo lepszy od 2100 bo jest przecież droższy.

To nic, że konstrukcyjnie są niemal bliźniacze a często pomieszczenie i reszta gratów nie pozwala na obiektywną, rzetelną ocenę.

Nie zrozum mnie źle: uważam 3000 za doskonały zestaw, na pewno zauważalnie lepiej wykonany.

Chętnie bym A-S/CD 3000 przytulił za jakieś rozsądne pieniądze. Tylko nigdzie tego nie ma w kolorze czarnym, z papierami, z pierwszych rąk.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.