Skocz do zawartości
IGNORED

C I C E R C U M C A U L E

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Groch z kapustą

Jako zawór bezpieczeństwa dla tych którzy koniecznie muszą się wypróżnić bo inaczej ich albo radość rozniesie albo zasrają bzdetami z tematem nie związanymi wątek podstawowy.Jest to miejsce na wszelkie ochy achy i ..inne..... kotka przy pomocy młotka, Pytanie do Naczalstwa chcę rozpocząć pisanie wątku poświęconego magnetofonom ale z pełną blokadą wpisów innych niż moje chyba że najpierw dotrą do mnie wcześniej mailem, krew mnie zalewa z jednego świetnego wątku zrobiono na moich oczach śmietnik pozbawiony minimum skromności ze strony piszących

Pozdrawiam

Zbyszek

Jak czujecie,że was ciśnie a bocznica daleko to miejsce przyniesie Wam Ulgę!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/46733-c-i-c-e-r-c-u-m-c-a-u-l-e/
  • Redaktorzy

A propos tytułu wątku: 20 lat temu w bufecie dworcowym w Grajewie karmiono klientów "ciupką z grochem". Wiem, ze to nie to samo, ale chciałem zachować dla potomności.

Pies mnie przedwczoraj w nogę chlasnął on jest zdrowy ma wszystkie szczepienia ale ja dostałem dosłownie kurwicy ze wścieklizną jak dosłownie jeszcze jeden wspaniały wątek o magnetofonach szlag trafił bo zadziobały go na śmierć kanarki swoim szczebiotem o własnych "sukcesach". Magnetofon jednym z najwspanialszych wynalazków dwudziestego wieku i prawie zawsze służył wyłącznie życiu a nie zabijaniu nawet wtedy kiedy rejestrował wyniki bestialskiego śledztwa bo nagranie zawsze na końcu stawało się dowodem w procesie o zbrodnie ludobójstwa.A jest tych wiadomości istotnych dla mądrego korzystania i troski o to urządzenie tak nie wiele i są tak dla jego pracy tak istotne.

Pozdrawiam

Naczalstwo

i chętnych

Tu wolno pisać bzdury zakładać kółka,korporacje i towarzystwa wzajemnej adoracji, wątek podstawowy jest święty.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do^Mulsa

Miałeś rację Marian to donkiszoteria, Syzyfowe Prace i Głos Wołającego na Puszczy, najlepiej, najmądrzej, najbezpieczniej wypiąć się na to wszystko.A to, że wpisy co niektórych są kazaniami guru sekty do mieszkańców głodującego bantustanu o rodzajach i cenach suszonej kiełbasy w Europie lub Stanach, lub przypominają pokazywanie nigeryjskim dzieciom lizaka przez pancerną szybkę nie jest ważne.Mamy więc jeszcze jeden śmietnik, bezpłatną agencję reklamową handlarzy z Allegro, adoracyjne stowarzyszenie nawiedzonych zbieraczy, i dziecko wylane z kąpielą Pokój Jego Duszy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Może ja tu coś "wyleję" w wątkach o magnetofonach nigdy nie zabierałem głosu chociaż aktualnie mam dwa ,Damę Pik ,aktualnie nieużywaną ,leży w szafie i kaseciaka Denona .

No ale z takim plebejskim sprzętem nie bedę się wcinał w tematy magnetofonowe.

Do^Belfer-a54

Jak długo nerwica natręctw występuje w lekkiej postaci, można przejść nad nią do porządku dziennego ale kiedy zaczyna stawać się patologicznym syndromem zbieractwa z cechami nasilającej się psychozy należy się zastanowić co dalej.Najciekawsze,że rodzaj tej zbiorowej formy pląsawicy świętego Wita, tego tańca derwiszy połączonego ze słowotokiem i ślinotokiem z zachwytu nad samym sobą i własnymi zbiorami roznoszą wciąż te same osoby, które kiedyś odeszły z orkiestrą do Audio hobby a teraz wracają od tyły i boczkiem na stare wysypisko.Świeżo zarażeni raczą nas zdjęciami krzywych parapodiów

zaprzyjaźnionych anorektyczek i dziwny świat się kręci [na zad ]

Pozdrawiam

Zbyszek

Zbyszku

Chciałoby sie powiedzieć wilka ciągnie do lasu. Oczywiście mam na myśli tych, o których wspomniałeś.

Ja jakoś dziwnie nie mogę od samego początku, może to dla niektórych być śmieszne zadomowić się na tym forum. I zaznaczam tylko na tym forum. Przeraża mnie od początku nie tylko sposób zachowania co poniektórych, ale również złotoustość i patent na wszystko co się tylko da i na drzewa nie wchodzi. Siedzę w tym bajzlu zwanym audiofilią od wielu, wielu lat, ale jak trafiam na takich wszytko wiedzących to mnie biednego robaczka jakaś nieśmiałość bierze i dochodzę do wniosku, że moją wieloletnią wiedzę to mogę sobie schować do kieszeni, bo nie ona jest tutaj ważna.

Pozdrawiam

Marek

Do^ Tadeo i do ^ Belfer-a54

Dama Pik jest wyższej klasy magnetofonem niż mój M2405S, [którego się nigdy nie wyparłem tak samo jak MAK-a.] i w wątku Magnetofony szpulowe jest dla niej miejsce a nie ma go dla wykładziny dźwiękochłonnej z futra teściowej [wełna naturalna] czy własnych gaci [włókno roślinne]

Do Belfer-a54 zamiast zająć się prostowaniem na beczce krzywych w x-y nóg walencji,zabierają się bez uważnego przeczytania nie mówiąc o literaturze fachowej nawet ulotki reklamowej na temat sprzętu czy materiałów eksploatacyjnych do udzielania porad na zasadzie nieomylnej wyroczni. Człowiek uczy się całe życie aż do usranej śmierci i nigdy nie powinien udawać mądrzejszego od innych. Na tym forum jest zbyt wielu niewyżytych kandydatów na guru , z całym sekciarskim chamstwem i absolutną niewiedzą.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Korwina:

Możemy rzeczy takie i podobne pisać setki razy, a i tak będzie tak jak jest, albo i niewiele lepiej. Większość ma zaślepki na oczach z różnym stopniem przezroczystości... niestety głównie mało przezroczyste. Chociaż w tym miejsu można napisać, co się o całej tej psychodzie typowego użytkownika AudioStero myśli, przy jednoczesnej pewności, że będzie się chociaż względnie zrozumianym.

Pzodrawiam.

Powiem szczerze, że mam niezwyke marne pojęcie tak o magnetofonach, jak i o ogólnie pojętej fizyce. Ciągle się kształcę, ale do w pełni twórczego, samodzielnego myślenia jeszcze mi daleko. Każdy pseuoguru, co uważa "Damę Pik" za śmiecia, jest po prostu żałosny. Nie jemu, ani nie nam osądzać konstruktorów.

Do^JanaPetera

Myliłem się co do zastosowania futra teściowej i kalesonów własnych areopag uczonych mężów w tym jeden aż od eskimosów poleca narzutę na łoże i wypełnienie poduszek czyli jszczyt tapicerologii, ale jak to się ma qurva do Magnetofonu Szpulowego.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do^Skellen-a

Magnetofon do pracy musi mieć: a)zasilanie sieciowe, b) dobry mikrofon c)doskonałe słuchawki typ zamknięty d)Fuschalter i handchalter wyłączniki pausy chwilowej w nożnym i stałej w ręcznym e)dobrą czystą taśmę f) kretyna który będzie orał od świtu do nocy.Magnetofony ponieważ są w 90% przenośne mam poupychane w futerałach w łóżku nad łóżkiem pod stołem i w szafce 2 Ery i 2 szpulowe na półce nad stołem wyłącznie dwa kasetowe decki.Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal

Pozdrawiam

Zbyszek

• 1 miesiąc później...

Uprzejmie informuję, że noszę się z rozpoczęciem pisania wątku poświęconego Magnetofonom szpulowym znacznie tańszym niż Japońskie Szwajcarskie Norweskie i Inne Gigantyczne Katarynki. Ponieważ chcę ten wątek prowadzić zupełnie sam w szczególnych wypadkach jedynie prosząc o udział proszę uszanować moją prośbę "Nie wpisywać" a pytania dotyczące tematu albo zadawać na CICERCUMCAULE albo na PW.

pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję

W tej chwili ściągam materiały a potem dzień w dzień jak w " Taśmy do Magnetofonów Szpulowych będę ciągnął powoli a skutecznie.Przeciętnemu słuchaczowi polski sprzęt całkowicie wystarcza a posiadanie wielokilogramowej maszynerii nie czyni go AUTOMATYCZNIE słuchaczem nieprzeciętnym.Większość Tych kochających muzykę i dosłownie żyjących nią cierpi biedę albo ma trudności finansowe. Uważam, że miejsce dla Melodji,ZK-i M2405 i innych powinno się znaleźć w mieszkaniu a nie w piwnicy

Pozdrawiam

Zbyszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.