Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

jedno jest pewne pozycja CD jest nie zachwiana i przez najblizsze kilka lat nie jest zagrożona nawet pomimo spadku sprzedaży i codziennego zamykania tysięcy sklepów a w skali miesiaca nawet milionów :)(jak wynika z opowiesci audioholika) natomiast agonia SACD jest ogólnoswiatowa i nic tej rzeczywistości nie zmieni praktycznie mało kto kupuje SACD ponieważ jest mała ilośc wydań nie kazdy jest tak wszechstronny jak audioholik i łyka wszystko jak idzie prawda jest taka ,że SACD to trup a CD rulez jeszcze przez wiele wiele lat i naprawdę trzeba być skończonym ignorantem i idiotą aby tego nie widzieć

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam trzy koncepcje:

1. nasz kolega to troll usługowy, wynajęty celem rozruszania tego forum,

2. działalność naszego kolegi jest nieudolną próbą marketingu forumowego któregoś z dystrybutorów płyt gęstego formatu,

3. ktoś przeprowadza badania w zakresie np psychologii społecznej na tym forum i bada reakcje forumowiczów na twierdzenia, które niekoniecznie są tutaj popularne.

Ja się skłaniam ku trzeciej koncepcji, a Wy?

Arkadix, 8 Lut 2009, 19:24

>Napisałeś "większość testów przeprowadzona została na sprzęcie DVD yamahy i pioneera za 99$".

>Jeżeli rzeczywiście czytałeś ten artykuł to dlaczego nie wspomnaiałeś o Sony XA777ES który był

>również używany ?

coś tam burkneli o tym Sony a potem potem powiedzieli że większość testów nobili na odtwarzaczach DVD Yamaha i Pioneer za 99$, czy uważasz że wnioski z takiego badania nie są wypaczone?

meloman 62, 8 Lut 2009, 19:34

>Kopczas,

>>sądząc po tym jak już sprzedaż sacd spada, może do tego czasu nie dotrwać.<

>

>Ale są znane wytwórnie, które wydają sporo SACD. Ostatnio mocno uaktywniła się tu Alia Vox - ich

>nagrania na CD są świetne, a na SACD jeszcze lepsze.

uważasz co mówisz, bo takie opinie są bardzo nie popularne na tym forum ;)

Kupiłem dziś kolejne dwa cedeki. Pozdrawiam sacd środkowym palcem.

Swoją drogą pamiętam, że z 9 lat temu jakoś byłem na szkoleniu w sony w Warszawie i prezentowano nam wtedy ten ich pierwszy haj endowy system sacd (łącznie z tymi ich mega kolumnami). Leciał między innymi weather report. Powalało to nie powiem, ale cały system był raczej bardzo dobry. Przejście na warstwę cd dawało moim zdaniem minimalne pogorszenie namacalności dzwięku. Ale bez rewolucji.

????

prym >

> To ściana-nie rozumie!On ma sprzet?Jestes delkatny nazywaj rzeczy po imieniu-to gowno nie

> sprzęt i jeszcze do tego beton a może żelbeton.

Nie piszę po to aby przekonać audioholika do czegokolwiek. Doskonale sobie zdaję sprawę , że przekonywanie "żelbetonu" za pomoca słowa pisanego z reguły jest stratą czasu.

Ja po prostu od czasu do czasu piszę na forum z wewnętrznej potrzeby sprzeciwu wobec głupot które tu się wypisuje.

pozdr. Arkadix

dekoracja, 8 Lut 2009, 21:08

>Kupiłem dziś kolejne dwa cedeki. Pozdrawiam sacd środkowym palcem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

taaa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Paweł Skurzewski, 8 Lut 2009, 19:37

Na prawdę miałeś tyle samozaparcia aby przeczytać ten CAŁY wątek od początku?

Gratuluje i pozdrawiam :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

rochu, 8 Lut 2009, 20:02

>Mam trzy koncepcje:

>1. nasz kolega to troll usługowy, wynajęty celem rozruszania tego forum,

>2. działalność naszego kolegi jest nieudolną próbą marketingu forumowego któregoś z dystrybutorów

>płyt gęstego formatu,

>3. ktoś przeprowadza badania w zakresie np psychologii społecznej na tym forum i bada reakcje

>forumowiczów na twierdzenia, które niekoniecznie są tutaj popularne.

>Ja się skłaniam ku trzeciej koncepcji, a Wy?

4. ktoś trzyma żyrafę a ktoś inny napełnia wannę mnóstwem kolorowych drobiazgów?

Zniszczył i sponiewierał mnie tekst o statystykach sprzedaży płyt na jednej z poprzednich stron :)

Podsumujmy fakty, tzw. świat według audioholika:

1. Sprzedaż CD drastycznie spada. Nawet o 20%.

2. Według statystyk, sprzedaż SACD.. spada jeszcze bardziej, nawet o 40%.

3. Sprzedaż SACD tak naprawdę wcale nie spada, bo liczone są tylko wydania single layer.

4. Wydanie hybrydowe sprzedają się coraz lepiej.

5. Ale wydania hybrydowe liczone są do sprzedaży CD, która to sprzedaż... drastycznie spada.

6. Tak więc sprzedaż CD spada, ale hybrydowych SACD rośnie, chociaż ilustruje to ten sam wskaźnik - -20%

7. W świecie audioholika możliwy jest drastyczny spadek i drastyczny wzrost jednocześnie.

Myślę, że według tych zasad powinny zacząć działać światowe giełdy.

rafal996, 9 Lut 2009, 10:59

>4. Wydanie hybrydowe sprzedają się coraz lepiej.

>5. Ale wydania hybrydowe liczone są do sprzedaży CD, która to sprzedaż... drastycznie spada.

>6. Tak więc sprzedaż CD spada, ale hybrydowych SACD rośnie, chociaż ilustruje to ten sam wskaźnik -

>-20%

Pomiędzy powyższymi zdaniami nie ma sprzeczności - taka sytuacja jest możliwa.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jak się skończy era CD to jak się bedą nazywały nagrody przemysłu fonograficznego za wielkość sprzedanego nakładu??

Złota/Platynowa "MEMORKA"???

a może...

Złoty/Platynowy "FLAC"???

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.