Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam Cd denona uzywanego do 800zl

Tench

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam Cd Denona uzywanego, warunki to dostepny laser, 2 warunek to tuningowalnosc (licze na Piotra gdyz tez jestem z wro) przyzwoite brzmienie, dobrze by bylo gdyby CD mial nie wiecej niz 10cm wysokosci, oraz prosze podac Cene adekwadtna do zakupu, wyglad bardziej nowszy niz archaiczny cos mi sie wydaje ze kiedys ten Pma 150ae zagosci u mnie w domu i nie chce zeby sie gryzlo.

Troche szukalem na forum i interesuje mnie 755ar aktualnie sprzedaje go bartek-usa;/(stan ok+naklejki horna na obudowie) jakiej ceny jest wart ten model i czy w ogole wart jest uwagi.

Cena do 800 zl ale to raczej za takie rodzynki jak 2560(ktos na forum sie chwalil ze dal 600zl)

Kogo na allegro unikac? a komu mozna zaufac ze sprzet nie lezal na smietniku w niemczech.

Do tego mozecie zaproponowac jakis rozsadny IC zeby nic nie psul ale tez zeby nie byl przerostem formy nad trescia.

Muzyka to przedewszystkim na chwile obecna 2Pac i Sade, jest troche innego rapu, troche techno,

Milo tez by bylo gdyby dalo sie posluchac plytki "Reguiem for a dream"

Co do tego jaki ma byc bas czy wysokie jasne czy niejasne to jeszcze nie wiem, ciezko wyrobic sobie zdanie majac podpietego kompa, na chwile obecna wydaje mi sie ze pozytywne byloby ocieplenie pma1060 ale nie do tego stopnia zeby mulilo, poprostu chce slyszec cieply glos sade, zeby wysokie nie meczyly po 30 minutach, co do masu zeby byl obecny przy cichym sluchaniu ale zeby przy glosnym nie dominowal pasma i nie wprowadzal mebli w staly rezonans.

MOZE TAKIE RZECZY TYLKO W ERZE ALE CHCE SPROBOWAC.

Obecnie wzmak to PMA 1060 (wymiana kondow lub 1500ae ale to dlasza przyszlosc) kolumny badziew(victa700) ale w ciagu miesiaca moze 2 mam nadzieje zakupic Canton Chrono 509 ale przede mna odsluchy i to nie jest jeszcze pewna decyzja co do marki modelu itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/46846-szukam-cd-denona-uzywanego-do-800zl/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pierwszym sprzedawca ktorego musisz unikac jest znany handlarz bartek_usa. Do PMA 1060 przydalby sie muzykalny odtwarzacz i w tej cenie swietny bylby DCD 2560. Obawiam sie ze z nowszych konstrukcji tylko DCD 3000.

a może warto zainteresować się dcd 1290? Ma tani i dostępny laser kss240 i gra moim zdaniem przyzwoicie, a po tuningu u Piotrka gra zdecydowanie lepiej niż przyzwoicie, ale to tylko moje zdanie:)

pozdrawiam,

RobertK.

DCD-1450AR a jakas opinia o tym modelu? jak to gra, jak sie da tuningowac i czy laser jest dostepny?

pewnie wzmak bedzie tanszy jak bartek usa wystawi go z baskersa xD swoja droga ziomek zdziera ale sprzet wyglada na zadbany.

Mowie o chwili obecnej:P jest ten cd za 1200zl....

Jak jest z tym laserem do 2560 jak padnie to tylko cd na szafe i cieszyc sie jak ladnie wyglada:D??

zapewne miedzy 2560 a 1450 jest przepasc...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.allegro.pl/item441381707_denon_dcd2560_od_piotrka608.html

Krotki komentarz do aukcji: yvette21 to nick pod ktorym kupuje sprzet baskers/bartek_usa. Prywatnie musi byc wielkim chamem bo wymienilem z nim pare maili. Wstyd i zenada.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Engineer

11 Lis 2008, 12:47

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 9 / 16 / 0

Lepiej marantza!

Nie wiem czy lepiej bo CD 63 mkII KI lepiej od DCD 2650 nie zagra ale ma dostepny laser i mozna go tuningowac. W sumie niezly pomysl. Ze swojej strony polecam Pioneera PD-S 901. Wg mnie jest lepszy od DCD 2560 i zgra sie z Denonem PMA 1060.

jeśli już to może 1015 sporo miejsc w środku, tyle że, te Twoje 10 cm mnie przeraża.koszt około 150 - 250 zł + zmienisz bebechy i gra bardzo przyzwoicie.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

mowiac o 10 cm mialem na mysli modele 3 cyfrowe ktore tyle maja, z 4 cyfrowymi bede musial kombinowac, miejsce w ktorym moze stac sprzet ma 86 cm moze uda mi sie upchnac obok siebie albo przemeblowanie, jesli znajde 2560 za 600zl to go kupie, ale 1200zl za cos co moze pograc pol roku a ptoem stac na szafie to nie bardzo. Co do 1460 to sam nie wiem;/ 1550 ar nie ma laserow pewnie do 1450 tez nie a ceny kolo 900zl.

polecam odpuściś sobie 2560, solidny klocek ale alesr 151 niedostepny na normalne pieniądze, nawet na pół roku, musi byś koniecznie denon?

może zanteresowałbys się 3 es sonego, tylko nie wiem czy za 800 dostaniesz.w środku masz taki sam laser jak w dcd 1015.brzmi świetnie oraz również nadaje się do tunningu

Tench, 11 Lis 2008, 12:21

>DCD-1450AR a jakas opinia o tym modelu? jak to gra, jak sie da tuningowac i czy laser jest

>dostepny?

>pewnie wzmak bedzie tanszy jak bartek usa wystawi go z baskersa xD swoja droga ziomek zdziera ale

>sprzet wyglada na zadbany.

DCD1450AR, laser Sharp, dostępny, 60-70zł nie tragedia. Dwa DACe BB PCM1702, bardzo dobre, mają wyjścia pradowe, świetnie nadaje się do ulampienia. Na to wszystko miejsca w środku pod dostatkiem. jak się uda wytargać za rozsądne pieniądze, to warto.

Z tańszych Denonów warto brać oczywiście modele na PCM1702 (np. DCD755, DCD655, DCD685), ale i te na PCM56 czy PCM61 dają bardzo dobre rezultaty po ulampieniu, nawet te modele które w oryginale wydają dźwięk budzący odruch wymiotny ;-))

A, no i bym zapomniał, jest jeszcze DCD1290, rodzynek na AD1860 z dostępnym laserem KSS240.

>Disco,McG,

a co sądzicie o Denonie dcd-1500? oczywiście starym dcd-1500. Kupiłem go jakiś czas temu, trochę z ciekawości, całkiem ładnie potrafi zagrać. Na zdjęciach egzemplarz z drewnianymi bokami,raczej nie dostępny w tym wykończeniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5039-100001523 1226468898_thumb.jpg

post-5039-100001524 1226468898_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tench, 11 Lis 2008, 17:22

>Dzieki McGyver, Tego 1450 moge miec za 800zl, nie wiem czy brac czy czekac na tansze oferty, lub

>inne modele typu 2560 za 600zl

2560 ja kupiłem w IDEALNYM stanie za 100zł. Gdzie? Trzeba szukać :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• 2 tygodnie później...

Wiec wybor padl na Dcd 3000, sprzet bedzie u mnie w domu za 2 tygodnie.....

Szukam potwierdzenia slusznosci wyboru dla spokoju duszy, jakies opinie?

Jaki IC na poczatek? Zeby nie degradowal, w lepsze kable pobawie sie jak zakupie kolumny docelowe.

Paradigm 11v5 bedzie sie zgrywal z Denonem? Myslalem tez o Mission m35 ale podobno zamulaja troche i o Canton chrono 509 ale z tego co widzialem Canton nie jest lubiany tutaj. A moze jeszcze cos innego? pokoj ponad 20m wysokosc ponad 3m bodajze kolo 3,5m

Lepiej wymienic kondy w pma 1060 czy szukac czegos lepszego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.