Skocz do zawartości
IGNORED

jak nagrać DVD-Audio z Flac 24/96?

mirfak

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam bardzo dobry program DVD Audio solo ze strony :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , mozna go zciagnac na okres 1 miesiaca , a pozniej do kasy za jedyne 44,95$ .....

Jak na razie nie ma za duzo stron gdzie mozna kupic plyt we FLAC 96Khz/24bity lub WAV , te z najwiekszym wyborem to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

HDTracks niestety jest przeznaczony dla mieszkancow USA ,przy probie zakupu jest sprawdzany adres IP .... :-( , bez blokady regionalnej sa plyty wydane przez WARNER , oczywiscie mozna to obejsc zmienajac swoj IP na amerykanski i placac via PayPal ....

Ze strony Itrax polecam ta plyte :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pages/AlbumDetails.php?aID=AL_711926945ee12dd99f45

Bardzo dobra muzyka na gitare klasyczna i instrumenty perkusyjne , plyta jest genialnie nagrana i moze byc uzywana jako demo !!!!! :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a pytnie z innej beczki nagral ktos dvd-audio w samplingu 192 kHz 24 bit ? oczywiscie w stereo ?

jasne mam z kilkadziesiąt płyt stereo DVD-A 24/192, do nagrywania uzywam programu DVD-Audio Solo.

Ciekaw jestem czy ktos zrobił płytkę SACD - soft mam moze się kiedy za to zabiorę z ciekawosci . Chodzi mi o zrobienie od podstaw np z materialu PCM konwertując do DSD bo ten ostatni jest malo dostepny a sporo klocków czyta SACD a nie odtwarza DVD-A. Płytki SACD wypalałem ale tylko z ISO.

jasne mam z kilkadziesiąt płyt stereo DVD-A 24/192, do nagrywania uzywam programu DVD-Audio Solo.

Ciekaw jestem czy ktos zrobił płytkę SACD - soft mam moze się kiedy za to zabiorę z ciekawosci . Chodzi mi o zrobienie od podstaw np z materialu PCM konwertując do DSD bo ten ostatni jest malo dostepny a sporo klocków czyta SACD a nie odtwarza DVD-A. Płytki SACD wypalałem ale tylko z ISO.

Ze się jeszcze spytam , uzyłeś upsampling u czy sciagnołeś coś w 192 mHz ? bo jest kilka płyt ale nic co by mi się podobało

Ze się jeszcze spytam , uzyłeś upsampling u czy sciagnołeś coś w 192 mHz ? bo jest kilka płyt ale nic co by mi się podobało

upsampling nie doda utraconych bezpowrotnie informacji a gdybym upsamplował z 44.1kHz do 192 to bym tylko pogorszłył jakosc . Płyty robiłem z masterów studyjnych, BD Pure audio tez cos mam no i na próbe kilka ripów płyt analogowych zeby sie przekonac jak dobra jest cyfra przy wysokim próbkowaniu.

Na stronie HDTracks z kazdym dniem wiecej plyt do zciagniecia z pod strony Warner Music Groupe ...

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sa one BEZ BLOKADY REGIONALNEJ .Placimy via PayPal .

Ukryta Zawartość

Na stronie HDTracks z kazdym dniem wiecej plyt do zciagniecia z pod strony Warner Music Groupe ...

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sa one BEZ BLOKADY REGIONALNEJ .Placimy via PayPal .

Własnie sciągnołem Black Album Metallica z tej strony i wypaliłem w DVD Audio Solo, niestety jak wkladam plytke to odpala a po 14 sec kazedgo utrowru pojawia sie Error na wyswietlaczu :-( jakies pomysly czy moze DVD-R Sony nie lubi moje DVD ?

Ukryta Zawartość

Własnie sciągnołem Black Album Metallica z tej strony i wypaliłem w DVD Audio Solo, niestety jak wkladam plytke to odpala a po 14 sec kazedgo utrowru pojawia sie Error na wyswietlaczu :-( jakies pomysly czy moze DVD-R Sony nie lubi moje DVD ?

Na hdtracku sprzedają sciezke z płyty DVD-Audio zabezpieczonej watermarkiem. Jedyne rozwiazanie jakie znam to żeby odpalić na każdym odtwarzaczu to nagranie płyty DVD-V 24bit 96kHz programem Audio DVD Creator - trzeba wklepac serial bo demo nagrywa tylko 5 utworów.

Ukryta Zawartość

pozostawie to bez komentarza

Ukryta Zawartość

Mam dokladnie takie same objawy , gdy probuje odtwarzac DVDA Tutu M.Davisa zciagnietego z HD Tracks na Pioneerze DV-989AVI , natomiast Oppo BDP 83 odtwarza ja bez problemu .... !!!!

Witam!

Jestem pierwszy raz na tym forum jako zarejestrowany użytkownik, choć czytam od dawna.

Mam pytanie, bo czytam tę dyskusję i ten temat mnie interesuje, a nie znalazłem tutaj odpowiedzi na moje pytanie.

Ściągnąłem sobie triala discweldera. Posiadam też pliki FLAC Steviego Wandera "Innervisions" kupione przez HDtracks.

Album ów jest w wersji 96kHz/24bit. Chciałbym go sobie wypalić jako DVD-A z uzyciem tego discweldera, ale wychodzi.

Co robię?

Konwertuję FLAC na WAV za pomocą foobara. Otrzymuję pliki WAV 96khz, ale 4608 kbp (oryginał ma 2615 kbps).

Następnie dodaję te pliki w discwelder i widzi je tam jako 96kHz/24bit i po dodaniu do okna ścieżek również.

Niestety, po wypaleniu płytki pliki (.aob) są w wersji 48kKz/24bit (downmix stereo).

Dlaczego tak się dzieje? Oczywiście po dodaniu do okna ścieżek pojawia się ikona S, a nie M (że niby MLP). Wiec jak zrobić z nich MLP? Czy zostaje mi słuchanie tego w 40kHz?

Dodam, że pięknie to gra, ładnie się odtwarza na stacjonarnym odtwarzaczu, ale nie ma 96kHz!

Jak nagrać to w pełnej rozdzielczości??

• 3 miesiące później...

HDTracks niestety jest przeznaczony dla mieszkancow USA ,przy probie zakupu jest sprawdzany adres IP .... :-( , bez blokady regionalnej sa plyty wydane przez WARNER , oczywiscie mozna to obejsc zmienajac swoj IP na amerykanski i placac via PayPal ....

Może ostatnio się cos zmieniło ale ze 3 tygodnie temu bez żadnego problemu mając polski IP kupiłem i ściągnąłem z HDTracks dwie płyty w high resolution płacąc przez Paypal.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• 8 miesięcy później...

Jak płacisz przez PayPal to chyba możesz wszystko zasysać. Ja ostatnio pociągnołem Linkin Park wszystkie płytki i wypaliłem na jednej płycie DVD, niby 48/24 tylko ale porównywałem z oryginalną płytą CD i jest róznica jak cholera :-). W ogóle to uwielbiam ten format, wczoraj przebrałem kawałki ze wszystkich płyt Buddha Bar i 90 tracków na jednej płycie upchałem w jakości audio i slucham w pracy sobie :-)

Jakby tak Whitney Houston w HD zgrali to by była miazga z jej wokalem

Jak płacisz przez PayPal to chyba możesz wszystko zasysać. Ja ostatnio pociągnołem Linkin Park wszystkie płytki i wypaliłem na jednej płycie DVD, niby 48/24 tylko ale porównywałem z oryginalną płytą CD i jest róznica jak cholera :-). W ogóle to uwielbiam ten format, wczoraj przebrałem kawałki ze wszystkich płyt Buddha Bar i 90 tracków na jednej płycie upchałem w jakości audio i slucham w pracy sobie :-)

Niestety nie !! Sprawdzany jest teraz adres IP , i adresy z GB i F maja blokade ... Jak na razie IP z PL sa bez blokady .

Niestety nie !! Sprawdzany jest teraz adres IP , i adresy z GB i F maja blokade ... Jak na razie IP z PL sa bez blokady .

To przykre, a jak masz na Youtube gdzie połowa muzyki jest poblokowana na Polskę ?

W wątku jest mowa o spreparowaniu DVD-Audio z gęstych plików.

A ja chciałem zapytać co stoi na przeszkodzie aby te pliki wcisnąć w na ścieżki DVD-Video?

Efekt będzie chyba ten sam, czy dobrze myślę?

Kupiłem ostatnio płytę, która parę lat temu wyszła w SACD (teraz jej nie ma a na All osiąga cenę 300 zł) wydano ją też chyba w wersji DVD-Audio.

Płyta która kupiłem ma to samo, ale w DVD-Video. Od razu to skopiowałem ;)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Pewnie że można zrobić z gęstych plików płytę DVD-Video . Mamy tylko ograniczenie do 24/96 ale i zaletę ze standard DVD-V nie sprawdza zabezpieczenia watermark ;)

Może ostatnio się cos zmieniło ale ze 3 tygodnie temu bez żadnego problemu mając polski IP kupiłem i ściągnąłem z HDTracks dwie płyty w high resolution płacąc przez Paypal.
Juz nawet te pliki plyt Warnera sa z blokada .... !!! :-(

Mam francuski IP.

Jak płacisz przez PayPal to chyba możesz wszystko zasysać. Ja ostatnio pociągnołem Linkin Park wszystkie płytki i wypaliłem na jednej płycie DVD
Sprawdzany jest teraz adres IP , i adresy z GB i F maja blokade ... Jak na razie IP z PL sa bez blokady.

Trzeba by sprawdzić, jak wygląda sprawa z legalnością plików, które zostały zakupione z internecie z wykorzystaniem pominięcia blokady regionalnej (Pay Pal, wykorzystanie proxy w celu zmiany IP itp.).

Nie zdziwiłbym się, gdyby tak zdobyte nagrania od strony prawnej niczym nie różniły się od zassanych za darmo "pirackich" plików. I fakt, że się zapłaciło IMHO nie ratuje sytuacji - skoro się obeszło jakieś zabezpieczenia (w tym przypadku regionalne), to z pewnością złamało się ustalenia licencyjne czy jakieś inne prawa autorskie.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Muszę CIę rozczarować. Nie wiem jak inne płyty Linkin Park, ale album "Hybrid Theory" z HDtracks jest po prostu głosniej zremasterowany niż wersja z płyty CD. Inaczej mówiąc jest to wersja w duchu Loudness War, bardziej skompresowana i przez to może wydawać się lepsza niż wersja z płyty CD.

Trzeba by sprawdzić, jak wygląda sprawa z legalnością plików, które zostały zakupione z internecie z wykorzystaniem pominięcia blokady regionalnej (Pay Pal, wykorzystanie proxy w celu zmiany IP itp.).

Nie zdziwiłbym się, gdyby tak zdobyte nagrania od strony prawnej niczym nie różniły się od zassanych za darmo "pirackich" plików. I fakt, że się zapłaciło IMHO nie ratuje sytuacji - skoro się obeszło jakieś zabezpieczenia (w tym przypadku regionalne), to z pewnością złamało się ustalenia licencyjne czy jakieś inne prawa autorskie.

Co to w ogóle za pomysł z regionalną blokadą ? to znaczy że jako polak nie moge sciągnać muzyki za która płacę bo mój region nie powinien mieć do niej dostępu ? Sorry ale kogo to obchodzi tak na prawde

Co to w ogóle za pomysł z regionalną blokadą ? to znaczy że jako polak nie moge sciągnać muzyki za która płacę bo mój region nie powinien mieć do niej dostępu ? Sorry ale kogo to obchodzi tak na prawde

Witaj w pseudoprawowitej rzeczywistości :)

Kasa Misiu Kasa !!!!

Do tego sie to sprowadza , artysci chca na max wyciagnac kase , prawa autorskie na terytorium US sa z pewnoscia nizsze niz na Europe , skad blokada regionalna ...

Kazdy pretekst jest dobry np domaganie sie nowych oplat za wydanie nagran w SACD , bo niby nowy nosnik to jest !!! ;-)

tak ogólnie polecam tą stronę , może ktoś nie zna jeszcze ..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

W wątku jest mowa o spreparowaniu DVD-Audio z gęstych plików.

A ja chciałem zapytać co stoi na przeszkodzie aby te pliki wcisnąć w na ścieżki DVD-Video?

Efekt będzie chyba ten sam, czy dobrze myślę?

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl?

Mam album z Linn Records w 24/96. Konwertuję utwory do wave i nagrywam je jako DVD-Video? To takie proste?

A co tu jest do rozwijania?

Tworzę mpegi dodając do ścieżki video nic, lub jakiś obrazek + wspomniany wav do ścieżki audio.

Z takiego mpega robię już vob'y czyli klasyczną płytkę DVD-video.

Zauważyłem, że po upadku SACD wiele płyt wychodzi w tej własnie opcji.

Programów jest wiele.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Zauważyłem, że po upadku SACD wiele płyt wychodzi w tej własnie opcji.

O jakim upadku piszesz ...??!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie sam dałeś źródło tegoż upadku. Płyt jak na lekarstwo… a niektóre płyty, które kiedyś kosztowały 60 zł, teraz na aukcjach kosztują 300 zł, bo nikt nie zamierza ich już wznawiać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.