Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do KEF IQ90 ?

bomer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o sprzęt audio, po przesłuchaniu kilku modeli kolumn wybrałem Kef IQ90 + IQ30 + IQ60C, problem stanowi wybór odpowiedniego amplitunera. W moim przypadku potrzebuję czegoś przede wszystkim pod KD 80% i 20% muzyki. Moje typy to ONKYO TX-SR805, Denon AVR-1909, Yamaha RX-V3800 choć jeśli ktoś ma zupełnie inny pomysł bardzo bym prosił o opinię. Podobno ten model Denona będzie za słaby do tych kolumn ale pewny nie jestem. Jeśli chodzi o cenę 4000zł to maksimum tego co mogę na niego wydać.

https://www.audiostereo.pl/topic/46995-jaki-amplituner-do-kef-iq90/

Jeśli chodzi o KEFY to jest to bardzo dobry wybór. Kupiłem iQ70 i grają świetnie. Jedynie z marantzem była tragedia. Za dużo basu. Z Pionieer i Yamaha było dużo lepiej. Jak masz 4 kzł to ja osobiście polecam CAMBRIDGE AUDIO. Sprawdzone połączenie z KEFAMI. Dwaj moi znajomi mają takie i jest rewelacyjnie w muzyce. W kinie poratujesz bas kablami.

Poniżej link, zobacz sobie jak on wygląda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jedna sugestia. Ja osobiście nie lubię jak mój sprzęt stoi w hipermarkecie (denon, onkyo, yamaha, marantz, pioneer). KEF to jest marka, kolumny jedyne w swoim rodzaju i to ze względu na wygląd jak i budowę. Szkoda je łaczyć z badziewiem.

Yamaha 663 + Cambridge Azur 740a to może naprawdę fajnie zagrać. Sam posiadam CA 740 + Kef IQ70. Docelowo podłącze jeszcze jakiś amp KD. Co do HK 355 to nie wiem na ile lepszy jest od HK 350. Posiadałem go przez kilka miesięcy i grał porównywalnie do Onkyo 602

Popatrzyłem na opisy Cambridge Audio 640R i H/K 355 i w sumie oba wydają się być niezłe, Cambridge mogę dostać za ok. 1500zł, ten drugi jest 2 razy droższy ale czy nie ma za mało mocy jak na IQ90, 7x66W ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.