Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy odtwarzacz BluRay

...darek...

Rekomendowane odpowiedzi

To, że dążysz do doskonałości to normalne i chwalebne. Mnie też coś ostatnio diabeł podkusił i na ebayu (USA) kupiono mi końcówke mocy Monstera MPA 3250 (właśnie jest w drodze do mnie, a przecież mojemu AVC-A1HDA nic nie brakuje:)

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

No i zauważ na jakim sprzęcie sprawdzano te różnice w obrazie po tuningu BD3800.

Był to jeden z najdroższych projektorów do kina domowego: Sim2 C3X 1080 3-Chip DLP.

Na sprzęcie słabszej klasy różnice w stosunku do poniesionego kosztu przeróbki (ok.4000pln) mogą być połowiczne...lub prawie niezauważalne.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

A JA WŁAŚNIE KUPIŁEM DENONA 3800BD ZA 6000ZŁ. A na dodatek na moje życzenie serwis Denona zdjął blokadę regionalną! Więc teraz hulają wszystkie filmy dvd i blu-ray nieważne gdzie kupowane! Sprzęt jest zajebisty!

Gratuluje satysfakcji z nowego nabytku.

Dodam jescze tylko dla chętnych na DENON DVD-A1UD,że dzisiaj otrzymałem informacje z Horn-u, iż dostępny w sprzedaży będzie od sierpnia, a jego cena planowana jest na "skromne" 22-23tys.pln.

Ja jednak chyba dalej pozostane przy moim pionku BDP-LX91.

>No i zauważ na jakim sprzęcie sprawdzano te różnice w obrazie po tuningu BD3800.

Był to jeden z najdroższych projektorów do kina domowego: Sim2 C3X 1080 3-Chip DLP.

Ja korzystam z Pioneera PDP-LX5090H - mysle ze to przyzwoite urzadzenie i roznice w jakosci obrazu wylapuje sie raczej odrazu.Projektora nigdy nie mialem wiec nie wiem.Zreszta cierpie na podobna przypadlosc co Ty - szukam doskonalosci...

• 2 tygodnie później...

No to już można kupować, no i made in Japan, a nie chińszczyzna:) DENON DVD-A1UD the best...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak mawiał mój Dziadek "Przyjdzie głupi i kupi ..."

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

>Jak mawiał mój Dziadek "Przyjdzie głupi i kupi ..."

- kupi raczej ten co moze sobie na to pozwolic a a mniej zaradny i biedniejszy musi sobie teorie dorobic zeby rownowagi psychicznej nie stracic.

U mnie Oppo zastapil Pioneera Elite.

Pierwsze testy (wyjscia stereo, Oppo prosto z pudelka) wykazaly przewage na korzysc Oppo. Dzwiek otwarty, przestrzenny (choc Elite, tez nie ułomek), bardziej dynamiczny, z szybszym (choc moze wyzszym) basem. Od 3 dni sie "grzeje". Jutro bede probowal.

Obraz, rewelacja. Nawet stare filmy na dvd (Platoon, Close Encoutners.., Odyseja 2001) wydladaja swietnie. Nowsze, jak Matrix, Titanic itd. oczywiscie zblizaja sie do jakosci BR. Co do ostatnio wydonych kreskowek (Cars, Wall-E) praktycznie 1080! Dynamika, nasycenie, niema porownania z Pionierem (dvd, przez component).

Oppo, posiada dekodery SACD, DVD-A, HDCD, HD-Dolby, DH-dts ( + wszystkie mozliwe konwersje cyfrowe), oddzielny DAC dla stereo (bazowany na CS 4398).

pozdr.fb.

PS

Pioneer do kupienia na:

Ukryta Zawartość

post-3666-100009243 1248824772_thumb.jpg

post-3666-100009244 1248824772_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

plustek, 22 Lip 2009, 16:33

>>Jak mawiał mój Dziadek "Przyjdzie głupi i kupi ..."

>- kupi raczej ten co moze sobie na to pozwolic a a mniej zaradny i biedniejszy musi sobie teorie

>dorobic zeby rownowagi psychicznej nie stracic.

Kolego plustek 10/10 za tą riposte.

To mniej więcej takie gadanie jak: po co mam budować dom skoro można mieszkać w blokowisku (czyt. w kołchozie)...

Niezależnie od wierszyków wzrost ceny z 15 000 na 22 000 pozostaje faktem. EUR spada a cena rośnie i to prawie o 50%. Paranoja.

Jak przeglądam obecną ofertę Denona, marki którą zawsze ceniłem, to mam mieszane uczucia. Np. następca Ampli 4308 o symbolu 4310 jest:

- mniejszy od swego poprzednika (teraz ma wymiary 3808)

- lżejszy o 3kg - czyli oszczędność na zasilaniu (lżejszy o 2 kg nawet od 3808).

Nowe ampli mają wywindowane ceny, np. prosty model 2310 to cena 4000 zł. podczas gdy poprzednika można było kupić za 2500zł.

Firma ostro oszczędza na "wartości materiałowej" i jednocześnie mocno podwyższa ceny - średnio to wygląda.

hehe ja postanowilem ze na pare latek zostane przy porzadnej rxv3800 a za jakies 3,4 lata sprawie sobie juz wtedy starą dsp-z11 bo z tego co widze to jest z roku na rok coraz gorzej z tymi klockami

haha moim zdaniem dsp-z11 to jak zwykle mistrzostwo jakie co jakis czas pokazuje yamaha :) zadne tam wysokie denony czy onkyo to co robi ta yamaha z dzwiekiem to sie w pale nie miesci no i modele starsze typu dsp-z9 ax1 a1 itp itd

Firebird, 29 Lip 2009, 01:46

>U mnie Oppo zastapil Pioneera Elite.

a możesz się przyznać gdzie i za ile to coś kupiłeś? czyżbyś to kupował w usa?

THX Ultra 2, 29 Lip 2009, 15:33

>plustek, 22 Lip 2009, 16:33

>

>>>Jak mawiał mój Dziadek "Przyjdzie głupi i kupi ..."

>>- kupi raczej ten co moze sobie na to pozwolic a a mniej zaradny i biedniejszy musi sobie teorie

>>dorobic zeby rownowagi psychicznej nie stracic.

>

>Kolego plustek 10/10 za tą riposte.

>To mniej więcej takie gadanie jak: po co mam budować dom skoro można mieszkać w blokowisku (czyt. w

>kołchozie)...

thx ... żeś nie zrozumiał. moje słowa odniosły się do sytuacji, gdy ktoś przychodzi do sklepu i coś co kosztowało wczoraj 15tys. kupuje za 22tys. wg mnie mimo, że go stać (tego nie kwestionuję) to jest głupi a dodatkowo swoją postawą utwierdza takiego denona w przekonaniu, że może sobie lecieć w kulki z potencjalnymi klientami bo i tak znajdą się barany i przyjdą kupić.

może też ten bogatszy chcąc pokazać swoje bogactwo pójdzie i mimo wszystko kupi po prostu na pokaz. tak samo jak założy gruby złoty łańcuch na szyję. zobaczcie!!! mnie stać!!! niech sobie podnoszą ceny ... mnie i tak na to stać!!!

a to co ty napisałeś o domu i mieszkaniu jest hmmm ... tak jakby bez sensu i nie na temat. ta tak jakby komuś zrzucać, że kupił lepszy, porządniej wyposażony model zamiast słabszego. bzdura !!! przyznasz.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

A morał jest z tego taki, że każdy kupuje to na co go stać.

Nazywanie kogoś głupim bo kupi np: najdroższy player Denona, jest dla mnie troche dziwne.

Z tego co wiem z dobrze poinformowanego żródła to w Polsce jest już paru "głupich" którzy tego Denona kupili.

>Z tego co wiem z dobrze poinformowanego żródła to w Polsce jest już paru "głupich" którzy tego Denona kupili.

A na dodatek nic mi nie wiadomo zeby ktos zamierzal to (choc drozsze niz poczatkowo zapowiadano) cudenko oddawac - ano warto chyba miec swiadomosc ze sie z najlepszego - i tak jakis czas zostanie - blue-playera korzysta.Przywileje kosztuja choc trzeba przyznac ze Denon troszke z cena w kulki pogral ale w tym wypadku jakosc zostala nadal na najlepszym poziomie.A na marginesie dodam ze w Niemczech juz pracuja nad tuningiem - sprawdzona informacja.Adres tez znam.

No ciekawe co pokażą pierwsze testy A1UD. Czy rzeczywiście zostawi konkurencje daleko z tyłu, czy tylko odrobine...

W sierpniu wlasnie ma pojawic sie w niemieckiej prasie test - jak znajde to cos napisze.Choc obawiam sie ze w stosunku do konkurencji choc bedzie lepiej to jednak nie bedzie to nokaut...

matee, 30 Lip 2009, 09:33

>Firebird, 29 Lip 2009, 01:46

>

>>U mnie Oppo zastapil Pioneera Elite.

>

>a możesz się przyznać gdzie i za ile to coś kupiłeś? czyżbyś to kupował w usa?

:D tak, z prostej przyczyny...mieszkam w US. kupilem prosto od oppo @ oppo.com

pozdr.fb.

• 2 tygodnie później...

No i się pojawił pierwszy test Denona DVD-A1UD:http://areadvd.de/hardware/2009/denon_dvda1ud_1.shtml .

• 3 tygodnie później...

mamy następce denonów 2500/3800 czyli model 4010 . Prawdopodobnie blizniak marantza 8004

Ukryta Zawartość

post-8854-100007443 1251263714_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

w oznaczeniu jest "UD" czyli uniwersalny a nie widze znaczków dvd-audio oraz SACD...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Proponuję zerknąć/zerkać tez na model LG BD-390:

Ukryta Zawartość

Na forum hdtvpolska już "głośno" o nim, bo wypada że Blue-Ray to tylko jeden z paru składników tej zabawki. ;)

Ukryta Zawartość

Wracając do tematu najlepszy odtwarzacz BD, to znalazłem dość ciekawe zestawienia w znanym niemieckim miesięczniku "AUDIO"

Otóż swego czasu w numerze 2/2009 testowano mojego pionka BDP-LX91, gdzie za obraz z płyt BD dostał max. ocene 150pkt, natomiast za obraz z DVD 110pkt.

I tu mała konsternacja, bo znacznie droższy Denon DVD-A1UD (test w AUDIO nr.9/2009) otrzymał za obraz z BD - 145pkt, a za obraz z DVD - 105pkt. Zabrakło tylko w Denonie oceny za dźwięk po HDMI.

Onkyo BD-SP 807 : 4700 E w sprzedaży prawdopodobnie na początku 2010 r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.