Skocz do zawartości
IGNORED

Theta - Miles dostępność części

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do znawców Thety i nie tylko. Mam możliwość stać się posiadaczem Thety MIles ostatnia wersja w kolorze srebrnym. Ma 7-8 lat zastanawiam się czy można jeszcze kupić laser do tego modelu i transport. Co tam siedzi w środku ktoś może wie ? Pozdrawiam

Można. We wnętrzu jest Pioneer PD-S503.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Laser jest dostepny bez problemu,stary i sprawdzony niezawodny mechanizm Pioneera z odwroconym talerzykiem.Ja mam z roku 1997 i musze powiedziec ze jest to niezawodny mechanizm,czyta CDR ,a na dodatek Miles ma wspaniala zalete ze ma regulowane doskonałej klasy wyjscie analogowe.Sprawdz jeszcze na jakie napiecie jest ta wesja.Niektore Thety maja przelacznik na plytce ,ktorym mozna zmieniac napiecie zasilania.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Mam pytanie co do Thety Miles - w jaki sposób jest rozwiązana regulacja napięcia na wyjściu, analogowo czy cyfrowo? Czy działa ona na XLR i RCA? Czy ta Theta gra lepiej z pre czy bezpośrednio z końcówką mocy?

Regulacja działa analogowo -na wyjsciu jest wysokiej jakosci przedwzmacniacza,ktory dziala zarowno na XLR jak i na RCA.W zaleznosci od impendancji wejsciowej koncowek mocy ,a zatem od dopasowania elektrycznego zalezy jak zagra Miles z daną koncowką mocy.Napewno dobrej jakosco PRE nie zaszkodzi.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie dot. Milesa. Ponieważ mam odtwarzacz z identycznym napędem i wyświetlaczem jak Miles (Advantage CD1) zastanawiam się jak jest uwidoczniona zmiana poziomu wyjściowego na wyświetlaczu w Milesie. Jak tak patrzę na swój player, to nie widzę miejsca na taką informację.

Miles ma wyswietlanie poziomu od "0" do -25 w okienku czasu utworu ,tzn w tym momencie kiedy regulujesz glosnosc pilotem wyswietlanie czasu zamienia sie na cyfry poziomu wyjsciowego ,a jak juz puscisz klawisz plus ,albo minus to wyswietlanie czasu wraca z powrotem.Regulacje poziomu da sie zrobic tylko z pilota,jak wlaczysz Milesa do sieci to po właczeniu ze stand- by automatycznie zostaje włączony najmniejszy poziom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.