Skocz do zawartości
IGNORED

Porażka Holyfielda z Wałujewem.

jozefkania

Rekomendowane odpowiedzi

"Ogólnie we wszystkim, oprócz tej walki. Ale widząc dwie, oczywiście możesz mieć wątpliwości."

Ogólnie to nic nie napisałeś...lepszy bo lepszy to niewiela jak na konesera boksu...

Jest lepiej wyszkolony technicznie...wyprowadza zaskakujące kombinacje ciosów...szybciej porusza się na ringu...zadaje dużo ciosów....błyskawicznie schodzi z lini ciosów...nic z tego nie dostrzegłem w dwóch walkach z jego udziałem....nie poruszał się tylko przetaczał ciosy sygnalizowane ...zresztą o czym tu pisać skoro dla ciebie jest to ciekawy boks...

annawroc,

nieważne, ile walk kto widział z Wołujewem. Jakie to ma znaczenie, kiedy w ringu widzimy woła bez fantazji i techniki? Według mnie ostatnia walka była wspaniała, i nie było w tym wielkiej zasługi Wałujewa. Ale istotnie, fascynujący z niego pięściarz:) i oglądanie go w ringu razem z Holym było ucztą dla miłośników boksu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wasylak

>nieważne, ile walk kto widział z Wołujewem. Jakie to ma znaczenie, kiedy w ringu widzimy woła bez

>fantazji i techniki? "

widziałem 2 fatalne walki Tysona- cieńki bokser, prawda?

wladz

"co tu jest do oceniania...gdyby nie gabaryty byłyby poobijany przez większość bokserów z którymi walczył...akurat waga ciężka jest najbardziej prestiżowa lecz dużo ciekawsze są pojedynki w niższych kategoriach."

widziałeś 2 walki i wiesz?

"Ogólnie to nic nie napisałeś...lepszy bo lepszy to niewiela jak na konesera boksu...

co tu jest do oceniania...gdyby nie gabaryty byłyby poobijany przez większość bokserów z którymi walczył..."

Ogólnie,jak na konesera boksu, to trochę dziwne rzeczy wypisujesz, oglądając jedynie 2 walki boksera.

"zresztą o czym tu pisać skoro dla ciebie jest to ciekawy boks..."

Ale który boks? Przytoczysz jakiś mój cytat? ;)

• Redaktorzy

Electro, sądzisz że to akromegalik? Ale wtedy on powinien być nieforemny i mocno niewydolny (co wyklucza sport siłowy). Wałujew jest głównie nienormalnie ogromny i wygląda jak wykopalisko. Nie widać dużego rozrostu miękkiej tkanki łacznej, tylko jakiś archaiczny rozrost samej tkanki kostnej (jest nawet grzebień na czaszce!). Czy w przypadku typowej akromegalii raczej nie należałoby się spodziewać dominacji uszu, nosa i dolnej szczęki? Może to jest połączenie nadmiernego rozrostu kości długich z typową akromegalią?

Wałujew nie wygląda IMHO na akromegalika (giganta przysadkowego) - zwłaszcza że ma zasięg (216cm) niewiele większy od wzrostu (213cm). To jest raczej jakaś rzadka mutacja czegoś w obrębie układu kostnego. Ciekawe że z islandzkich sag wynika że coś podobnego miał Egil Skallagrimsson "mocno zbudowany i wyższy od wszystkich innych". Miał czachę nieforemną i tak mocną że parę razy wytrzymała ciosy topora.

annawroc

dla mnie boks istnieje w trakcie walki i trochę po...Dostrzegasz w Wołujewie dobrego boksera ja przeciętnego o niezwykłych gabarytach i nie wiem jak roztrzygnąć kto ma rację...

"Ale który boks? Przytoczysz jakiś mój cytat? ;)"

czy zle zrozumiałem twoje wpisy o Wołujewie?

Redaktor

troche sadze, akromegalia nie wyklucza uprawiania sportu, nawet zawodowo, byly takie przypadki, zreszta mogla byc w ktoryms momencie zycia zaleczona (zoperowana), charakterystyczny jest tutaj rozrost kosci plaskich np.czaszki, potezne luki brwiowe, przeszukalem w internecie i niektore strony poswiecone akromegalii wymieniaja go jako pacjenta , ktory odniosl sukces, inne neguja , ze jest chory, moze byc tez typem archaicznym budowy w jakichs granicach normy, trzebaby wiedziec jak matka i ojciec wygladali, gdzies u ruskich takie ludzie moze zyja, z tym , ze ja raczej podejrzewam patologie, dlatego tez wielkie sukcesy w sporcie mu nie groza, ale i zapasnik byl taki , i koszykarz z tego co mi wiadomo...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Zaraz, co do Skallagrimssona to były konkretne podejrzenia jakiejś choroby zwyrodniającej kości, nie pamiętam tylko nazwy, czytałem artykuł o tym. M.in. głowa stawała się ponadnormalnie duża (ze względu na jakiś dysplastyczny(?) nadmierny rozwój tkanki łącznej), efektem była znacznie ponadnormatywna grubość czaszki, w późniejszym wieku uciski jakieś, zarastanie kanałów słuchowych itp. Człowiek w takim stanie mógł bez szwanku wytrzymać cios topora w głowę, bo wbijało się tylko jak w jakiś pumeks. Jednak Wałujew ma łebek w stosunku do reszty tułowia nie za wielki, o proporcjach heroicznych (typu rozszerzenie na klatę, zwężenie na mózg).

Wałujew ma po prostu tzw. warunki. Bardzo dobre warunki ma. I korzysta. Siostry Williams też mają warunki, i też korzystają. I też nikt ich prawie nie lubi. Bo normalni nie lubią mutantów. Zwłaszcza, kiedy ich mutanci biją. Taki mutant to plama na honorze normalnych.

Wałujew kojarzy mi się z nadmiarem hormonu wzrostu, co nie zmienia faktu że ujowo walczy i nie powinien być mistrzem, ale takie czasy liczy się wygląd...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

"Światowe Stowarzyszenie Boksu (World Boxing Association - WBA) postanowiło powołać specjalną komisję, która zajmie się oceną kontrowersyjnego werdyktu w walce Rosjanina Nikołaja Wałujewa z Amerykaninem Evandera Holyfielda o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej 20 grudnia w Zurychu - poinformowała federacja na swej stronie internetowej:

World Boxing Association (WBA) jest zaniepokojone, a biorąc pod uwagę także opinie miłośników boksu i głosy mediów, Komitet Wykonawczy podjął decyzję o powołaniu panelu sędziowskiego, który przeanalizuje przebieg walki między Wałujewem i Holyfieldem" - napisano w komunikacie WBA.

Myślicie, że coś z tego wyniknie, czy to zasłona dymna dla uspokojenia publiczności?

Jestem Europejczykiem.

W boksie zawodowym rządzi "kasa". Takie kontrowersyjne werdykty były , są i będzie ich coraz więcej.

Może czas się przerzucić na młodsze ,nie skażone sporty walki?

Np.: K-1 i walki w oktagonie.

>arturkali5, 3 Sty 2009, 01:07

>W boksie zawodowym rządzi "kasa". Takie kontrowersyjne werdykty były , są i będzie ich coraz

>więcej.

Wiem, i zastanawiam się, o co chodzi, bo przecież nie o sprawiedliwość :-(.

Może wstęp do rewanżu?

Jestem Europejczykiem.

Walka rewanżowa na pewno wzbudzi zainteresowanie. No i znów będzie kasa.

Ale Jaro_747 zwróć uwagę co to za walka :

wielki niemota kontra starzec - tak to teraz jest w wadze ciężkiej.

• Redaktorzy

To musiał być spektakl lepszy niż Godzilla kontra Hedora:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>arturkali5, 3 Sty 2009, 01:51

>wielki niemota kontra starzec - tak to teraz jest w wadze ciężkiej.

Życzę każdemu bokserowi takiet techniki, myśli taktycznej i serca do walki jak u Holyfielda.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.