Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kolumn Akustyka.

Rekomendowane odpowiedzi

Dechę to se może w Ikei kupić, jazda na koniec kolejki :)

Tylko bez takich,jak nie przywieziesz ``Chwasta``-to własnoręcznie na garniturze od Bingant Audio,narysuję sprajem napisik jakiś(obsceniczny rzecz jasna)...lol

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Aż ślinka cieknie:Phast vs Amplifon vs Krell !!

Ja bym nie traktował tego jako zawody a raczej ciekawostka.

Jak jestem przekonany, że Phast i Amplifon to zbliżona jak nie ta sama szkoła grania tak ciekawi mnie bardzo porównanie z Krellem.

Podejrzewam, że plusy i minusy będą uzależnione od puszczonego repertuaru. Lampa moim zdaniem więcej pokarze w plumkaniu i spokojniejszych kawałkach, natomiast Krell pokarze swoją potęgę przy mocnym, dynamicznym repertuarze. Sam jestem ciekawy czy dobrze przewiduję.

Co prawda to jeszcze nie kolumny, a tylko same obudowy, ale w tych skrzynkach niedługo zamieszka projekt p.Kisiela ILR32. Obudowy wzorowane na konstrukcji SF Amati Futura zamówił jeden z klubowiczów kolumn AkustyKa.

Poezja

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Ja bym nie traktował tego jako zawody a raczej ciekawostka.

Jak jestem przekonany, że Phast i Amplifon to zbliżona jak nie ta sama szkoła grania tak ciekawi mnie bardzo porównanie z Krellem.

Podejrzewam, że plusy i minusy będą uzależnione od puszczonego repertuaru. Lampa moim zdaniem więcej pokarze w plumkaniu i spokojniejszych kawałkach, natomiast Krell pokarze swoją potęgę przy mocnym, dynamicznym repertuarze. Sam jestem ciekawy czy dobrze przewiduję.

Dobrze prawisz.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A to nawet nie chodzi o moc tylko o konstrukcję.

Miałem końcówkę 400W i wiem jak potrafi zagrać rocka, natomiast przy klasyce i jazzie u mnie specjalnie się nie sprawdziła.

No i kwestia źródła.

Od dłuższego już czasu 80% czasu spędzonego na słuchaniu muzyki u mnie gra analog. A on gra zdecydowanie ciekawiej jak ma lampę w torze.

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

A to dlaczego ? :(

Triode tą wiadomością nieuszczęśliwiłeś .

Będzie smutek i żal .

Spoko, co ma wisieć nie utonie. Zaraz za mną w kolejce jest kolega forumowy, też z Phastem. Przygotujemy taki zestaw lampek żeby Krella wystrzelić w powietrze :)

Żarcik oczywiście.

Edytowane przez masza1968

Robię prywatną ``czarnąlistę``-różnych takich,którzy nie:NIE DOTRZYMUJĄ SŁOWA<TERMINÓW<WYSTAWIAJĄ MOJĄ CIEKAWOŚĆ NA PRÓBĘ etc.Reperkusje będą różne-od domalowania brody po życzenia świąteczne-zapiaszczonych blach,dudniącego basu,pętli masy!I nie chce mi się już z Wami rozmawiać..

Kurcze, nigdy nie byłem miłośnikiem designu SF, ale te nowe SF są przekombinowane(nie tylko moim zdaniem), co nie znaczy że nie moga sie podobać. Brakuje im tej delikatności linii, dyskretnej klasy. Może chodzi o to żeby przykuć uwage, wręcz przytłoczyć swoimi kształtami.

Kurcze, nigdy nie byłem miłośnikiem designu SF, ale te nowe SF są przekombinowane(nie tylko moim zdaniem), co nie znaczy że nie moga sie podobać. Brakuje im tej delikatności linii, dyskretnej klasy. Może chodzi o to żeby przykuć uwage, wręcz przytłoczyć swoimi kształtami.

To fakt, starsze wersje są jakieś subtelniejsze :)

A mi się podoba, teraz udziwnienia są w modzie.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gdy audiofil jest grzeczny przez cały rok, wtedy żona kupuje mu na gwiazdkę taki prezent jak na zdjęciach. Jeżeli nie wierzycie, to zapytajcie masza1968.

Napisz proszę na PW ile takie paczki kosztują i czy się zmieszczą pod choinką :) ?

Pozdrawiam

Gdy audiofil jest grzeczny przez cały rok, wtedy żona kupuje mu na gwiazdkę taki prezent jak na zdjęciach. Jeżeli nie wierzycie, to zapytajcie masza1968.

Piękne. Można się zauroczyć.

Pozdrawiam.

To przecie mi lekarz przepisał-nigdzie recepty nie mogę wykupić,muszę do Bingant Audio drałować!!!!!!!!Ale posłuchać nie daliście-NIEDOBRZY!!!!!!!

akustyk robi skrzynie lakko pochylone w tył a te paczki chyba są nie pochylone.dlatego mam pytanie czy zwrotka może zostać ta sama (od akustyka) czy potrzebna jest jakaś korekta.Bigant skrzynki śliczne.

akustyk robi skrzynie lakko pochylone w tył a te paczki chyba są nie pochylone.dlatego mam pytanie czy zwrotka może zostać ta sama (od akustyka) czy potrzebna jest jakaś korekta.Bigant skrzynki śliczne.

miało być Bingant.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Orzesz , qu...

Ale brzydactwa , a feee.

Robert , oczywiście gratulije , jak zwykle piękna manufaktura.

Jak dla mnie mistrzostwo świata .

A Tobie Masza , życze dobrego wyboru .

Żona ma gust .

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cholera!!! Dopiero wróciłem ze szkoły od córki z imprezy choinkowej a tu takie buty.

Panowie, produkt finalny (jak na zdjęciach) widzieliście wcześniej niż ja :)

Robert, gratulacje. Kolejna piękna robota.

PS. Qrde, chyba nie zasnę dzisiaj :))

miało być Bingant.

Kolumna jest pochylona na kolcach.

Witam Panów

Mam zestaw stereo jak w "o mnie" i planuję zmianę monitorów.

Zainteresował mnie projekt RCM (ewentualnie CCM) do moich skromnych 14m2 ze względu na obudowę zamkniętą.

Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć z grubsza, jak brzmią RCM ?

A może ktoś zna ich porównanie z Dynaudio z tego zakresu cenowego ?

Będę wdzięczny za pomoc,

pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Kisiel doradzałby Tobie kupno wolnostojących.nie wiem jakie masz mozliwosci ustawienia głosników ale jesli podstawkowych niw stawia się na np. na komodzie to zajmują tyle samo miejsca co małe wolnostojące.

No właśnie monitory mogą stać niestety tylko na komodzie (szerokiej na 55cm), a ich wysokość to max 36cm, odsunięte plecami tylko 25-30cm od ściany, rozstaw 1,8m, odległość od uszu słuchacza 2-2,2m.

Co więcej, jedyne co mogę zrobić dla odseparowania ich od podłoża, to 1cm kolce, nóżki lub płyta marmurowa/granitowa.

Stąd też m.in. zainteresowanie konstrukcją zamkniętą modelu RCM.

Czy ktoś z Panów ma/zna ten model ?

Czy mógłby coś powiedzieć o ich zestawieniu z Roksanem Caspianem M1 (85W przy 8ohm) ?

jakieś informacje o porównaniu do Dynaudio DM2/7, czy X16 ?

Nie wierzę, że RCM to nie znany model.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.