Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  321 członków

Kef Klub Kolumn
IGNORED

Klub milosnikow kolumn Kef

Rekomendowane odpowiedzi

To mam inną propozycję Arcam'a. Mam z tej serii CD, najlepszy jaki słyszałem i nie tylko ja. mam tuner bardzo dobry. A wzmak nie odbiega od tego. Nie jest to Full Metal Jacket tylko konstrukcja wcześniejsza i brzydka jak angielska myśl techniczna, ale gra. Jeżeli 2 x 40 W Cię zadowoli. Nie wiem ile mocy potrzebujesz. Wydasz niewiele a uzyskasz jakość. 

Martin Logan CLS, Ayon Triton 8 x KT150, DAC STAX (2xPCM63K na 6414/ECC81), Rotel RCD (TDA1541 na 6N9S) ,Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (Shibata na boronie) z pre na 6N9S/6S2S, Volumio pod R Pi.

9 minut temu, bopich napisał:

Litości ja wiem ale to powyżej mojej pokrywki…

Za 2 tys spokojnie możesz zacząć szukać czegoś z wymienionych . K2 całkiem realny. Rega Brio? Fajny maluch 

Martin Logan CLS, Ayon Triton 8 x KT150, DAC STAX (2xPCM63K na 6414/ECC81), Rotel RCD (TDA1541 na 6N9S) ,Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (Shibata na boronie) z pre na 6N9S/6S2S, Volumio pod R Pi.

Słusznie, nie pożałujesz a cena taka, że sam bym wziął bo żal.

4 minuty temu, bopich napisał:

Nie warto ???

Warto

49 minut temu, bopich napisał:

jakich parametrów szukać dla tych głośników 

Komfortu i satysfakcji ze słuchania muzyki. Bez zawracania sobie głowy takimi pierdołami jak jakieś parametry. Istotniejszy na tym poziomie cenowym jest stan techniczny i gwarancja rozruchowa ze strony sprzedającego. Tak aby wzmacniacz faktycznie grał i sprawiał przyjemność 

niedawno był na sprzedaż Naim 5i za mniej niż 2k. To też świetna propozycja dla Kef-a. Oferta wyżej wymienionego Arcam-a też warta uwagi. Słuchałem A39 z LS50 i było to świetne połączenie.

Można jeszcze na przeczekanie poszukać Wzmacniacz Harman Kardon hk980, który będzie łatwy w odsprzedaży. Słuchałem HK z Kef C7. 

Tylko weź pod uwagę, że Yamaha gra wysoko. Nie z każdym głośnikiem się lubi. Mam przykład gdy na Infinity Kappa 8.1 czy starym Sansui wręcz krzyczy i wali po uszach, za to na moich Infinity RS2.5 które mają po 4 wstęgi na głośnik góra gra wręcz wybitnie. Tylko mówimy o komplecie pre i końcówkach za 10 tyś a nie budżecie za 1000. Z drugiej strony każda Yamaha gra górą.

2 godziny temu, eMCZe napisał:

ylko weź pod uwagę, że Yamaha gra wysoko

A Atoll bułowatym, bezkształtnym basem

2 godziny temu, eMCZe napisał:

Z drugiej strony każda Yamaha gra górą.

Czyżby? 

Każda którą miałem. Mam wynieniać modele?? 

Nie znam bulkowatosci Atola bo nigdy nie słyszałem. Poza tym wszystko razem i tak musi się zgrać. 

8 minut temu, eMCZe napisał:

Każda którą miałem

Rozumiem, że miałeś WSZYSTKIE. 

8 minut temu, eMCZe napisał:

Mam wynieniać modele?? 

Jeśli Ci ulży, lub chcesz się pochwalić znajomością produktów marki. Mnie ta wyliczanka zbytnio nie interesuje

9 minut temu, eMCZe napisał:

Nie znam bulkowatosci Atola bo nigdy nie słyszałem.

A ja tak. 

10 minut temu, bopich napisał:

Taga harmony co to ..

Tego nie wie nikt. Produkowane w Chinach i sprzedawane na świecie pod różnymi markami. 

11 minut temu, bopich napisał:

Może audiolab 8000s ??

Jest OK

Widzisz @piotrek7 rozumiem, że Ty słyszałeś każdego Atola i dlatego każdy jest bułkowaty i dodatkowo jesteś jednym z tych któremu dano prawo zatwierdzać co jest dobre a co złe i na poziomie audiofilskim. Poprawiłeś mi humor, Dziękuję.

Co do Yamahy to stwierdzam fakty, każda Yamaha ma rozszerzoną górę. Jest nawet utarte stwierdzenie "Yamaha extended hightones" .

7 godzin temu, eMCZe napisał:

Widzisz @piotrek7 rozumiem, że Ty słyszałeś każdego Atola

Poza serią 400

7 godzin temu, eMCZe napisał:

Co do Yamahy to stwierdzam fakty, każda Yamaha ma rozszerzoną górę. Jest nawet utarte stwierdzenie "Yamaha extended hightones" .

Także te serie od 1000 do 5000?

Coekawe

A co do tańszych, które  grają jaśniej. Bardzo fajnie współgra to z głośnikami KEFa spośród których wiele ma wycofaną górę . Dlatego KEF i Yamaha stanowią niezłą parę

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Także te serie od 1000 do 5000?

Mówiłeś, że Cię nie interesuje co miałem w domu. Powiem w skrócie więc. Nie, serii 5000 nie słuchałem. Wysokie integry podłączałem do mojego systemu i stąd wyciągam wnioski. O starej serii końcówek M i B powiem to samo.

Nigdzie nie napisałem, że jasna góra Yamahy to wada. Dla mnie to zaleta. 

18 godzin temu, bopich napisał:

Ok nie kupię atola i yamahy wróćmy do tematu

Mogę tylko powiedzieć, żebyś Yamahy nie skreślał, napisałem, że wszystko zależy jak się spasuje z systemem. Ja mam tylko doświadczenie ze starymi KEF'ami i tam T27 grał na nich za wysoko. Natomiast mój przedmówca powiedział Ci, że nowe KEF'y lubią jasną górę. 

Skąd jesteś ?? Mógłbyś u mnie sprawdzić podpinając pod parę Yamah czy to Ci pasuje. 

EDIT: Niestety nie będą to budżetowe Yamahy ale wyżej masz potwierdzenie, że budżet też gra jasno. 

To jest szansa na odsłuch na Yamaha. Zaraz napiszę PW. 

Taga Harmony, Kruger Matz itp, itd, czyli znajdź chińską fabrykę, która da Ci wyłączność na swoje produkty albo ubierze swoje produkty w obudowy zaprojektowane na wyłączność dla Ciebie, wymyśl nazwę która będzie brzmiała poważnie i koniecznie dwuczłonowo, potem znajdź kogoś znanego kto za kasę zostanie ambasadorem marki i mów głośno, że to super jakość za super cenę. Ja tak to widzę.

Hmmm audiolab 8000s nie ruszył głośnikami nad 338 bee nie powala ale acuphase e550 mnie zaorał chyba zrobię zrzutę na siepomaga

Możecie coś doradzić podniosę budżet 2000-3000 nie pojadę na wakacje ale musi to zagrać lepiej niż nad audiolab i arcam

Wakacje za 1000 zł to chyba na R.O.D.O.S 🙂 Bez urazy, taki żarcik. 

Jak masz gdzie posłuchać to spróbuj tego Naima ( w 3k można złapać 5si) a i nawet pierwszą wersję XS

Mam takie połączenie sprawdzone z LS50 i to była fajna przygoda. Powodzenia

Yamaha A1000 jest w tym budżecie 😉

Saluto tutti!

Może trochę się wcinam w temat..

Mam podobny dylemat na nieco niższym pułapie cenowo-jakosciowym, ale kierunki poszukiwań podobne.

Kolumny KEF Q350, pokój 12m2 , aktualnie wzmacniacz Denon PMA-495r, oprócz tego DacMagic 200m oraz sporo innych "grajków" w tym momencie mniej istotnych.

Gra to już teraz całkiem przyjemnie, ale wydaje mi się że, inny (optymalny w tych warunkach) wzmacniacz

mógłby sporo wnieść do tego układu klocków.

Rozważam następujące warianty:

1.  wyższy model Denona np. 1055r, 1500r, 1500ae

2. Arcam FMJ A 19, 29 lub starszy 28, 32

3. Hegel H80

4.Cambridge Audio CXA 60 lub 80

lub nowe z salonu

5. Rotel A11 Tribute

6. Cambridge Audio AXA 35

Gdyby ktoś z Was mógł mi coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia, z góry dziękuję

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.