Skocz do zawartości
IGNORED

Klub milosnikow Cambridge Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Nada C356BEE oraz Cambridge Audio 651a.

651a w bezpośredniej konfrontacji z Nad C356BEE w domu na Paradigm 11v7.

Nad nie poradził sobie w ogóle z tymi kolumnami, tragedia, wszystko buczało, bas bez kontroli, wybrzmiewał bez końca. Wszystko jeszcze bardziej krzyczało.

651a wyrazisty, szczegółowy, basu mało to wcale nie było. Był całkiem obecny, ale jakby to powiedzieć, taki lekki, powietrzny, trzeba to posłuchać.

Ostatecznie żadnego klocka nie wybrałem, obydwa w cenach 2-3k, a przegrały z konkurentem za tysiaka :)

Natomiast teraz mam Kefa R700 i zastanawiam się na końcówką 651w. Zwłaszcza tym jaki jest przeskok w stosunku do integry.

• 2 tygodnie później...

Witam

Oczekuję na dostawę Cambridge Audio Stream 6 wersję 2.

Zgłaszam akces do klubu i pozdrawiam serdecznie wszystkich klubowiczów.

Jestem od kilku tygodni właścicielem Atolla in100se kolor czarny. Wzmak bardzo zyskuje estetycznie na żywo, faktycznie na zdjęciach prezentuje się zdecydowanie gorzej. To dla osób zastanawiających się nad integrą- szczerze polecam. Brzmi kapitalnie , duży mocny dżwięk.

Ale, ad rem.

System, który posiadałem od roku mniej więcej, składał się z : Music Hall a35.2 , cd też MH 35.2 kolumny Phoebe III, spięte Chordami i było zupełnie nieźle, ale dałem się przekonać do wymiany wzmaka. Jest super, dźwięk napompował się ;-) powietrzem, średnica bajka. Jest po prostu super, ale ...

Dopadło mnie jeszcze jedno i właśnie o opinię zwracam się do Was szanowni forumowicze, w tej sprawie.

Otóż prawdopodobnie będę mógł zbyć odtwarzacz MH 35.2 za przyzwoitą cenę, a w jego miejsce kupić transport CD Atolla DR100 i przez wejście optyczne wpiąć w układ przedwzmacniacza właśnie wspomnianego wyżej CA SM6, całość do Atolla in 100. Problem polega na tym, że jestem trochę laikiem jesli chodzi o te wszystkie DAC-ki, streamery itp. Czy znalazłaby się jakaś przyjazna dusza i potwierdziła, że będzie miało to sens. Przede wszystkim czy dobrze sobie kombinuję z takimi połączeniem i czy faktycznie jestem w stanie uzyskać słyszalną poprawę dźwięku z tak skonstruowanego systemu. Wzmak + streamer/dac+transport cd ???? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

p.s. nigdzie nie mogę poza AudioForte znaleźć czegokolwiek na temat DR 100, a samym AudioForte w zasadzie poza ceną też nie ma jakichkolwiek informacji.

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

ma

Witam

Jestem od kilku tygodni właścicielem Atolla in100se kolor czarny. Wzmak bardzo zyskuje estetycznie na żywo, faktycznie na zdjęciach prezentuje się zdecydowanie gorzej. To dla osób zastanawiających się nad integrą- szczerze polecam. Brzmi kapitalnie , duży mocny dżwięk.

Ale, ad rem.

System, który posiadałem od roku mniej więcej, składał się z : Music Hall a35.2 , cd też MH 35.2 kolumny Phoebe III, spięte Chordami i było zupełnie nieźle, ale dałem się przekonać do wymiany wzmaka. Jest super, dźwięk napompował się ;-) powietrzem, średnica bajka. Jest po prostu super, ale ...

Dopadło mnie jeszcze jedno i właśnie o opinię zwracam się do Was szanowni forumowicze, w tej sprawie.

Otóż prawdopodobnie będę mógł zbyć odtwarzacz MH 35.2 za przyzwoitą cenę, a w jego miejsce kupić transport CD Atolla DR100 i przez wejście optyczne wpiąć w układ przedwzmacniacza właśnie wspomnianego wyżej CA SM6, całość do Atolla in 100. Problem polega na tym, że jestem trochę laikiem jesli chodzi o te wszystkie DAC-ki, streamery itp. Czy znalazłaby się jakaś przyjazna dusza i potwierdziła, że będzie miało to sens. Przede wszystkim czy dobrze sobie kombinuję z takimi połączeniem i czy faktycznie jestem w stanie uzyskać słyszalną poprawę dźwięku z tak skonstruowanego systemu. Wzmak + streamer/dac+transport cd ???? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

p.s. nigdzie nie mogę poza AudioForte znaleźć czegokolwiek na temat DR 100, a samym AudioForte w zasadzie poza ceną też nie ma jakichkolwiek informacji. Od pewnego czasu mam w domu SM6 podpiety do arcama a28 i jestem z niego bardzo zadowolony, probowalem go wykorzystac jako dac dla CA azur 550C ale jakosc i roznica nie powalala na nogi (mozliwe ze 550 ma za slaby trasnport dla zewnetrznego dac'a) dlatego zamiast kupowac przewod coax postanowilem zainwestowac w lepszy interconnect i moj wybor padl na audioquesta sydney. Warto zaoptarzyc sie w jakis serwer multimedialny (NAS etc) ja mam IOMEGA 2TB i w zupelnosci wystarcza, magazynujesz swoje albumy na serwerze i strerujac Ipad'em mozesz stumieniowo odtwarzac muzyke za posrednictwem SM6, do sciagania albumow mozesz uzyc wiele stron (kat.ph) gdzie mozesz pobrac muzyke za darmo w formacie flac jak i zarowno za odplata (HDtracks). W przypadku wersji V2, ktora kupujesz bedziesz mial mozliwosc strumieniowo odtwarzac utwory "high resolution" do 24bit 192khz (wersja V1 do 24bit 92khz). Proponuje takze zastanowic sie nad zakupem dobrego przewodu sieciowego do SM6 oczywiscie po wczesniejszym sprawdzeniu w domu i ocenie czy inwestycja w sieciowke ma sens,ja oryginalny przewod sieciowy wlozylem do kartona podlaczylem audioquest NRG10. Do sterowania SM6 proponuje Ipad lub Iphone poniewaz aplikacja stream magic najlepiej sie sprawdza na IOES, od 2015 roku bedzie dostepna nowa app na androida, ktora ma byc bardzo dobra, dotychczasowa app na androida jest porazka :-) Pozdrawiam

Witam

Ale, ad rem.

p.s. nigdzie nie mogę poza AudioForte znaleźć czegokolwiek na temat DR 100, a samym AudioForte w zasadzie poza ceną też nie ma jakichkolwiek informacji.

Od pewnego czasu mam w domu SM6 podpiety do arcama a28 i jestem z niego bardzo zadowolony, probowalem go wykorzystac jako dac dla CA azur 550C ale jakosc i roznica nie powalala na nogi (mozliwe ze 550 ma za slaby trasnport dla zewnetrznego dac'a) dlatego zamiast kupowac przewod coax postanowilem zainwestowac w lepszy interconnect i moj wybor padl na audioquesta sydney. Warto zaoptarzyc sie w jakis serwer multimedialny (NAS etc) ja mam IOMEGA 2TB i w zupelknosci wystarcza, magazynujesz swoje albumy na serwerze i strerujac Ipad'em mozesz stumieniowo odtwarzac muzyke za posrednictwem SM6, do sciagania albumow mozesz uzyc wiele stron (kat.ph) gdzie mozesz pobrac muzyke za darmo w formacie flac jak i zarowno za odplata (HDtracks). W przypadku wersji V2, ktora kupujesz bedziesz mial mozliwosc strumieniowo odtwarzac utwory "high resolution" do 24bit 192khz (wersja V1 do 24bit 92khz). Proponuje takze zastanowic sie nad zakupem dobrego przewodu sieciowego do SM6 oczywiscie po wczesniejszym sprawdzeniu w domu i ocenie czy inwestycja w sieciowke ma sens,ja oryginalny przewod sieciowy wlozylem do kartona podlaczylem audioquest NRG10. Do sterowania SM6 proponuje Ipad lub Iphone poniewaz aplikacja stream magic najlepiej sie sprawdza na IOES, od 2015 roku bedzie dostepna nowa app na androida, ktora ma byc bardzo dobra, dotychczasowa app na androida jest porazka :-) Pozdrawiam Edytowane przez Kacper525

ma

Od pewnego czasu mam w domu SM6 podpiety do arcama a28 i jestem z niego bardzo zadowolony, probowalem go wykorzystac jako dac dla CA azur 550C ale jakosc i roznica nie powalala na nogi (mozliwe ze 550 ma za slaby trasnport dla zewnetrznego dac'a) dlatego zamiast kupowac przewod coax postanowilem zainwestowac w lepszy interconnect i moj wybor padl na audioquesta sydney. Warto zaoptarzyc sie w jakis serwer multimedialny (NAS etc) ja mam IOMEGA 2TB i w zupelknosci wystarcza, magazynujesz swoje albumy na serwerze i strerujac Ipad'em mozesz stumieniowo odtwarzac muzyke za posrednictwem SM6, do sciagania albumow mozesz uzyc wiele stron (kat.ph) gdzie mozesz pobrac muzyke za darmo w formacie flac jak i zarowno za odplata (HDtracks). W przypadku wersji V2, ktora kupujesz bedziesz mial mozliwosc strumieniowo odtwarzac utwory "high resolution" do 24bit 192khz (wersja V1 do 24bit 92khz). Proponuje takze zastanowic sie nad zakupem dobrego przewodu sieciowego do SM6 oczywiscie po wczesniejszym sprawdzeniu w domu i ocenie czy inwestycja w sieciowke ma sens,ja oryginalny przewod sieciowy wlozylem do kartona podlaczylem audioquest NRG10. Do sterowania SM6 proponuje Ipad lub Iphone poniewaz aplikacja stream magic najlepiej sie sprawdza na IOES, od 2015 roku bedzie dostepna nowa app na androida, ktora ma byc bardzo dobra, dotychczasowa app na androida jest porazka :-) Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za info. Dzisiaj mam dostać CA, potem napiszę o wrażeniach.

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Bardzo dziękuję za info. Dzisiaj mam dostać CA, potem napiszę o wrażeniach.

Prosze bardzo.. Napisz prosze jak V2 radzi sobie z plikami 24bit 192khz, tzn czy czyta je plynnie bez "przycinania".

Pozdrawiam

Witam

Czołgiem wszystkim.

Od dzisiaj jestem użytkownikiem SM6, wszystko rozkminione, ale małe ale,, kupiłem wersję 2. Ma być zaimplementowany Spotify, ale nie mogę się zalogować i uruchomić. Jakaś mała podpowiedź??? Z góry dziękuję. Radio, komp , wszystko śmiga po sieci i nie ma problemu. Nie rejestrowałem SM6 jeszcze na stronie CA, ale nie wiem czy o to chodzi. Na Iphonie i kompie mam aktywne aplikacje Spotify, bez wersji Premium. Pozdrawiam wszystkich

ALL THE POWER OF SPOTIFY, BUILT-IN

Spotify is the world’s most popular streaming service, and we are proud to announce that Spotify Connect is now integrated with the Stream Magic 6 V2. If you subscribe to Spotify Premium, you can control the Stream Magic 6 V2 with the powerful Spotify Connect app on your phone or tablet. And because Spotify is built-in, you can still take calls or use other apps – the music never stops.

Pojęcia nie mam ale z informacji producenta wynika ze chyba musisz mieć premium, natomiast spróbuj sciągnąć ta aplikacje o której jest napisane wyżej na swój telefon lub tablet moze to pomoże.

Osobiście nie zawracałbym sobie głowy tym spotify a raczej skupił sie na ściąganiu i słuchaniu high resolution plików, w końcu Twoja maszyna moze sobie poradzić podobno z 24bit 192khz :-)

Cześć i dziękuję. Szukam możliwości tego spotifa, bo mam go w telefonie i kompie. Jest bardzo przyjazny, szybki i jak dla mnie lepszy od radia internetowego. Póki co mam kilka flacow, które przypadkiem kiedyś ściągnąłem torrentem nie mając możliwości ich odsłuchu :-). Teraz grają i jest super. Możesz polecić jakaś stronę z hi-res? I ew. jaki dysk NAS. Z kompa wszystko chodzi, ale tylko wtedy kiedy jest odpalony. Przymierze sie do zakupu dysku tak ze 2 TB

Witam mam do kupienia ca650a za dobrą cenę czy ktoś słuchał go z kolumnami kef q500?

Cena to 150f także mysle że ok lub arcam Alpha 9 ? Co będzie lepszym rozwiązaniem?

Cześć

Słuchałem dawniej CA640a v.2 z KEF Q700 i było to zestawienie, jakie kiedyś bardzo chciałem mieć. Według wielu CA+KEF=synergia. Warto posłuchać, jeśli lubisz brzmienie CA.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Cześć i dziękuję. Szukam możliwości tego spotifa, bo mam go w telefonie i kompie. Jest bardzo przyjazny, szybki i jak dla mnie lepszy od radia internetowego. Póki co mam kilka flacow, które przypadkiem kiedyś ściągnąłem torrentem nie mając możliwości ich odsłuchu :-). Teraz grają i jest super. Możesz polecić jakaś stronę z hi-res? I ew. jaki dysk NAS. Z kompa wszystko chodzi, ale tylko wtedy kiedy jest odpalony. Przymierze sie do zakupu dysku tak ze 2 TB

Witaj, proponuje sprawdzic takie radia jak: linn radio, naim radio - nadaja w bardzo dobrej jakosci i sa dedykowane dla strumieniowcow. Jesli chodzi o strony to proponuje zajrzec na kat.ph, tam wpisujac w wyszukiwarce np. "flac' lub "flac hdtracks" pojawi sie cala lista albumow, ktore mozesz pobrac, niestety nie wszystkie sa w super jakosci. Mozesz tez sprawdzic hdtracks.com gdzie albumy sa platne ale w najlepszej jakosci, jest tez polska strona gaude.pl...mozliwosci jest naprawde wiele. Jesli chodzi o dysk osobiscie korzystam z IOMEGA 2TB i jestem z niego zadowolony, polecam tez synology, ktory tez jest bardzo dobry.

Witam mam do kupienia ca650a za dobrą cenę czy ktoś słuchał go z kolumnami kef q500?

Cena to 150f także mysle że ok lub arcam Alpha 9 ? Co będzie lepszym rozwiązaniem?

Mialem 650A bardzo fajny wzmacniacz ale sprzedalem go na rzecz arcama a28 :-) Edytowane przez Kacper525

Cześć

Słuchałem dawniej CA640a v.2 z KEF Q700 i było to zestawienie, jakie kiedyś bardzo chciałem mieć. Według wielu CA+KEF=synergia. Warto posłuchać, jeśli lubisz brzmienie CA.

P.S. Dokładnie to marzyłem o CA740a + CA740c + KEF IQ70, bo wtedy miałem integrę i odtwarzacz CA 540 v.2 + KEF C7 i bardzo mi się podobało to brzmienie.

A jak usłyszałem 740 z IQ to przez jakiś czas skołowany chodziłem ;) Zresztą te zakupy cieszyły wtedy jakoś bardziej...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Jesli bedziesz sluchal albumow "high resolution" i podczas odtwarzania bedzie 'zrywac"polaczenie miedzy SM6 a serwerem to proponuje zrezygnowac z wifi i podlaczyc odtwarzacz do routera dobrym kablem ethernet (osobiscie tez korzystam z takiego rozwiazania, router podlaczylem do SM6 najtanszym ethernet kablem audioquesta). Edytowane przez Kacper525

Jesli bedziesz sluchal albumow "high resolution" i podczas odtwarzania bedzie 'zrywac"polaczenie miedzy SM6 a serwerem to proponuje zrezygnowac z wifi i podlaczyc odtwarzacz do routera dobrym kablem ethernet (osobiscie tez korzystam z takiego rozwiazania, router podlaczylem do SM6 najtanszym ethernet kablem audioquesta).

Witam. Co to jest kat.ph ? Bo w wyszukiwarce otwiera mi się kickass.to chodzi o ta stronę z torrentami?

Witam. Co to jest kat.ph ? Bo w wyszukiwarce otwiera mi się kickass.to chodzi o ta stronę z torrentami?

tak dokladnie, to ta strona. Masz doswiadczenie ze sciaganiem plikow z torentow?

tak dokladnie, to ta strona. Masz doswiadczenie ze sciaganiem plikow z torentow?

Nieduże, ale mam i to raczej w plikach avi, ale pewnie zasada ta sama. Chociaż za wszelkie sugestie z góry dzięki.

A co sądzisz o podpięciu SM6 nie pod by-pass w Atolliu in 10 tylko pod pre-aut ??

Nieduże, ale mam i to raczej w plikach avi, ale pewnie zasada ta sama. Chociaż za wszelkie sugestie z góry dzięki.

Zasada jest ta sama, musisz miec zainstalowany Utorrent w kompie... dalej pojdzie z gorki :-)

A co sądzisz o podpięciu SM6 nie pod by-pass w Atolliu in 10 tylko pod pre-aut ??

w tej kwestii niestety sie nie wypowiem bo nie mam zielonego pojecia.

Napisano dziś, 08:48

Cześć

Witam dzieki za odp. a jak możesz określić to brzmienie? nie było za jasno? góra nie sypała po uszach,nie męczyło po dłuższych odsłuchach? jakiej muzyki słuchasz?

Mialem 650A bardzo fajny wzmacniacz ale sprzedalem go na rzecz arcama a28 :-)

Witam ale arcam to już wyższa półka wzgledem alphy 9 i w sumie azura też;-) a słuchałes na kef q500?

kiedyś miałem azura 650 z roth oli 40 i po dluższych odsłuchach dzwięk był męczący na górze pasma dlatego troche boje sie łączyć go z kef q500 które są już same w sobie detaliczne...ale napewno bardziej klarowne niż w roth

zastanawiam sie jak wypad by ten uni Q w połączeniu z CA

Witam dzieki za odp. a jak możesz określić to brzmienie? nie było za jasno? góra nie sypała po uszach,nie męczyło po dłuższych odsłuchach? jakiej muzyki słuchasz?

Witam ale arcam to już wyższa półka wzgledem alphy 9 i w sumie azura też;-) a słuchałes na kef q500?

kiedyś miałem azura 650 z roth oli 40 i po dluższych odsłuchach dzwięk był męczący na górze pasma dlatego troche boje sie łączyć go z kef q500 które są już same w sobie detaliczne...ale napewno bardziej klarowne niż w roth

zastanawiam sie jak wypad by ten uni Q w połączeniu z CA

Nie, 650A z Kef'em nigdy nie sluchalem za to sluchalem arcama a28 z kef r500 i do gustu mi dzwiek zupelnie nie przypadl. Mysle ze 650A to dobry wzmacniacz ale gra 'jasno" takze warto bedzie tez posluchac tej alphy 9, a jesli dysponujesz troche wiekszym budzetem to pomysl i oczywiscie posluchaj arcama A19. Edytowane przez Kacper525

Nie, 650A z Kef'em nigdy nie sluchalem za to sluchalem arcama a28 z kef r500 i do gustu mi dzwiek zupelnie nie przypadl. Mysle ze 650A to dobry wzmacniacz ale gra 'jasno" takze warto bedzie tez posluchac tej alphy 9, a jesli dysponujesz troche wiekszym budzetem to pomysl i oczywiscie posluchaj arcama A19.

Użytkownik Kacper525 edytował ten post dziś, 11:32

Myśle że pojade po alphe odsłucham i zobacze co wyszło jeżeli ok zostawie jeżeli nie odrazu wystawie na ebay chodzą po 200f także nie strace i w zamian kupie azura a co możesz powiedzieć na temat arcama a18? lub serie diva a80,85,90? jak sie maja do alphy?

A18 nie sluchalem, A19 mialem w domu w czasie kiedy moj 650A byl w serwisie (podczas robienia glosniej-ciszej w czasie kiedy bas schodzil nisko slyszalny byl szum w prawym glosniku) i musze przyznac ze sposob w jaki gral A19 tez bardzo mi sie podobal, przede wszystkim detaliczny .. moim zdaniem cena i jakosc w przypadku tego wzmacniacza ida w parze, serii DIVA nie sluchalem.

Mysle ze za nim kupisz wzmacniacz dobrze bedzie posluchac i ocenic ktory bardziej uderza w Twoj gust, z 650A bylem zadowolony za nim nie posluchalem A19 i A28 :-)

Edytowane przez Kacper525

A18 nie sluchalem, A19 mialem w domu w czasie kiedy moj 650A byl w serwisie (podczas robienia glosniej-ciszej w czasie kiedy bas schodzil nisko slyszalny byl szum w prawym glosniku) i musze przyznac ze sposob w jaki gral A19 tez bardzo mi sie podobal, przede wszystkim detaliczny .. moim zdaniem cena i jakosc w przypadku tego wzmacniacza ida w parze, serii DIVA nie sluchalem.

dzieki za info jutro pojade po alphe i dam znac co wyszlo...

A co możecie powiedzieć o dac magic plus? Czy on jest z regulacją głośności? Można użyć go jako pre?

napewno można go użyć jako wzmacniacza słuchawkowego :-) Edytowane przez Kacper525

Ma ktoś informacje odnośnie poboru mocy Cambridge 851w w trybie "ciszy" i normalnej muzyki. 2400wat maksymalnego poboru trochę przeraża.

Podczas czuwania 0,5 W a max pobór 800 W, nie wiem skąd Ci się wzięło 2400.

Pozdrawiam

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

851w nie 651w :)

Nie wiem czy literka w przy 851 aż tyle zmienia, proszę podaję link ))

Jakby co to przepraszam ;)

http://www.cambridgeaudio.com/products/hifi-and-home-cinema/azur-851a

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.