Skocz do zawartości
IGNORED

Klub milosnikow Cambridge Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie najprościej coś palnąć, nie?

Słuchałem ich w salonie audio, w specjalnie zaadaptowanym pomieszczeniu na elektrostatach Finala (około 2k euro za parę).

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Pewnie najprościej coś palnąć, nie?

najwyraźniej - u was na kontynencie, to już prawie pierwsza... nie czas spać? ;-]

Słuchałem ich w salonie audio, w specjalnie zaadaptowanym pomieszczeniu na elektrostatach Finala (około 2k euro za parę).

to, że nie potrafisz zestawiać sprzętu wiemy z innych twoich wpisów - nie musisz się powtarzać.

(k... elektrostaty do budżetówki podłączał... no, ręce i nogi się uginają)

• 4 tygodnie później...

Witam. Pozwolę sobie podnieść temat zadając pytanie. Dokonuję pierwszych (zapewne nieprzemyślanych zakupów) odnośnie audio w domu. W tej chwili mam kolumny podstawkowe Magnat Quantum 603 i potrzebny jest mi do nich wzmacniacz. Przeglądam nieśmiertelne allegro i zwróciłem uwagę na starsze, tanie wzmacniacze Cambridge Audio, a konkretnie modele A1, A100, A500 i A5. Jak waszym zdaniem sparuje się to z magnatami. W chwili obecnej jest cd Sony CDP-511, ale po zakupie wzmacniaczu on też zostanie najprawdopodobniej zmieniony. Co do preferencji muzycznych, to szeroki zakres, ale raczej spokojniejsze kawałki, lekki rock, pop, instrumental, trochę folku. Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Jaki odtwarzacz cd, Waszym zdaniem stworzy dobrą parę ze wzmacniaczem Cambridge Audio A5?

Do kompletu to D500, ale ciężko znaleźć raczej. Spokojnie może być 540c, 540c v.2 lud 550c.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

dołączam do klubu drugi raz wcześniej z mini sonata a od dzis AZUREM 651A, grajacy z kolumnami dali zensor 5 i gra muzyka:)

Możesz podzielić się wrażeniami? Tzn. chodzi mi o więcej szczegółów. Mam Azury 640V2 (AMP+CD) i właśnie zastanawiam się nad głośnikami do większego pomieszczenia. Obecnie mam BMN M1, ale pomieszczenie jest dość duże i nie wiem czy dadzą radę (testy już za kilka dni). Poza tym chętnie bym coś zmienił, taka męska przypadłość :)

witam - dopisuje sie do klubu: CA Azur 650R/CA Azur 650BD/MA GS60/QED Genesis Silver Spiral /MA GXC150/MA GX50 - i korzystając z okazji szybkie pytanie - jaki zestaw integra stereo + cd polecacie do tych kolumn (fronty) - zastanaialem sie nad paraazur CA 840A+740C ale z kazda chwilą (lekturą forum tez) trace przekonanie - czym waszym zdaniem mozna napedzicGS60-tki by pokazały wszystkie swoje walory?

pozdrawiam

mxm

Witam drodzy Audiofile :)

Po przeczytaniu kilku artykułów i opinii kolegów,mam problem z wyborem monitorów do CA 640a/c v2

Jako że [jestem ograniczony kwota biorę pod uwagę tylko rynek wtórny.

Po głowie mi zaczęły chodzić takie modele:

Epos M5

AE evo1 (Lub model który zagra lepiej)

Xavian xn 125

Dynaudio dm 2/7

Monitor Audio RX

oraz Magnat Quantum 603

Prosił bym was o opinie , bo nie wiem na co sie kierunkować przy odsłuchu.

Pomieszczenie około 28 m2.

Witam

Do 28m2 ja również stanowczo celowałbym w podłogówki. Najlepiej w większego i mlodszego brata 2/7 , czyli DM 3/7, które z Twoimi CA zgrają się świetnie.

Jednak, jak piszesz, ograniczają Cię koszta. Dlatego zwróć uwagę na KEF C7. Posłuchaj, a nie pożałujesz.

P.S. Miałem 2/7 z zestawem stereo CA 540 v.2, mam C7 jako fronty kina CA, więc wiem, co mówię.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dziekuje za sugestie.

Celowałem w monitory bo myślałem ze sa dostateczne do tej powierzchni, zaznaczyc chciałem ze stały by przed meblami lub pomiedzy nimi (meble modułowe).

Być może i tu jest moja niekompetencja w ustawieniu...

Czy oprócz DM-ów i Kef-ów sa jakies propozycje?

U mnie Azur 651A gra z zensorem 5 w pomieszczeniu ok 20m2, ładnie te kolumny się zgrywają z cambridgem, miedzy cd a wzmakiem mam wpiętego daca PS Audio Digital Link III cały system gra na kablach audioquesta

Koledzy...

Jako że ciagle typuje marki i modele, chciał bym was poprosic o opinie...

Wharfedale DIAMOND 10.4

Paradigm Monitor 7v6

Tannoy Mercury v4

i bardzo tanie HECO VICTA 700 (czy to chinczyk?)

no i jeszcze chodza mi po głowie Magnaty 657 (cena)

Czy ktos ma takie zestawienie,lub je słyszał?

Lub potrafi mi obiektywnie doradzic na co sie kierunkować przy odsłuchu.

CA640a/c v2 w podstawowym zestawieniu.

Pozdrawia świeży słuchacz 651A. Zamierzam kupić do niego CD. Czy 651C nie będzie strzałem w stopę? Ładnie to wygląda razem... jak gra nie wiem. Dowiem się po przeprowadzce jak będę szukał kolumn (ale to dopiero za czas jakiś).

Piastun

Metalowe kopułki kiepsko zgrywają sie z cambridżem. Ja to przerobiłem, wiem co mówię. O Kefach w ogóle zapomnij, to są słabe kolumny.

Zapoluj na Polskie kolumny, Audio Academy, RLS, Akkus. W audiopunkcie mają zawsze podłączone Rls y można posłuchać.

Audio academy Hyperion 3LUX widziałem gdzieś na allegro w dobrej cenie, sam gram na takich i uważam, że to doskonałe połączenie. Możesz kupować w ciemno.

Piastun,

a ja Ci proponuję - nie zapominaj o KEF C7 i jeśli dasz radę, to posłuchaj. To nie zaszkodzi, a może Ci wpaść w ucho.

Irytują mnie wpisy zarozumiałych ludzików, którzy negują rady innych, a swoje zdanie uważają za jedyne słuszne (Qbas - poradź od siebie i tyle).

Zdaj się na siebie i posłuchaj, co dasz radę. I tak samo nie zwracaj uwagi na sprzedawców, którzy radzą Ci, abyś o jakimś klocku czy zestawieniu zapomniał.

Wtedy koniecznie tego posłuchaj ;)

P.S. CA i MA to, moim zdaniem, mocno jasne połączenie. Jedne i drugie nie żałują góry, co przy dłuższym słuchaniu może zmęczyć uszy i przyprawić o ból głowy.

Mimo, że pierwsze wrażenie może być bardzo pozytywne.

Edytowane przez whiter1

Koledzy widze ze sie cos rusza w mojej prosbie.

Kolego whiter1 odpuszczam kefy bo to chinol z zasady nie bede go bral pod uwage. PS nie naskakujcie na mnie to jest moje zdanie.

Audio Academy przewyzsza mój zamiezony budżet. Choć nie powiem ...brałem je pod uwage.

Totalny metlik w głowie.

Koledzy z Krakowa.... Gdzie moge posłuchać tych AA ? :D

• 2 tygodnie później...

Wybór padł na Dynaudio

Bardzo dobry wybór :)

Czy to te, które proponowałem Ci z poście #227, czyli DM 3/7, czy inne ?

padło na 3/7 teraz szukam najlepszej oferty 2/7 monitory tez mnie zaskoczyly i wcale sie mi nie wydaje że beda nie wystarczajace do mojego pokoju, muzyka sie nie rozłazi trzyma rame.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Panowie potrzebuje pomocy w wyborze Cd do zestawu:

Mission m34i

Wzmak CA a300

jak narazie podłączony jest BD samsung c-5900 zastanawia mnie czy Cd bedzie lepszym rozwiązaniem?

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=cambridge+audio+cd+player&_sacat=See-All-Categories

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.