Skocz do zawartości
IGNORED

PCM1704 DAC

Rekomendowane odpowiedzi

Mad_z,

do DAC'a potrzebujemy:

- 5x12V(lub 11V)/0,8A ~ 60VA, dołożyłbym kolejne, szóste uzwojenie 12V (lub 11V) na zegar lub przekaźniki

analog:

- 2x21V/1A ~ 60VA

2x24V to trochę za dużo, prestabilizatory będą się strasznie grzały...

Najbardziej istotna jest ilość w tym momencie.

Napisałem zapytanie do LENCO. Czekam na odpowiedź.

Pytanie czy chcemy jakieś dodatkowe opcje. IMHO ekran elektrostatyczny przy R-Core niewiele wnosi z powodu konstrukcji i sposobu nawijania uzwojeń, ale jak się uprzecie lub wiecie coś w tym temacie co jest istotne to mogę zapytać - koszty na pewno lekko wzrosnął.

Odnośnie wielu uzwojeń będę dopytywał, jednak ze względu na konstrukcję karkasu można się liczyć z konecznością użycia większego rdzenia niż wynikało by to z wyliczeń(do sprawdzenia temat jeszcze).

kto czytał ostatni HiFi i Muzyka?

wpokazano rozbierane zdjecia CD Duńskiego Gamuta a w środku trafa z pod szczecińskiego Noratela (z jeżykiem, a widzę jeżyka ciągle jak jadę obok Noratela)

Jeśli ktoś potrzebuje WM8804, to mogę mieć te układy po 2,98E/szt (netto).

Termin dostawy 3-4 dni.

Chętnych proszę ew. na PW.

Dla siebie zamówię na pewno ale odbiorę raczej w lutym (6-7.02)

Witam.

Panowie mam pytanie do tych którzy uruchomili swoje układy, jakie stosujecie gradacje PCM1704 chodzi mi o rozszerzenie literowe U,K,J.Czy w finalnym zestawieniu jest to istotne (słyszalne) ponieważ mam zamiar kupić 2 szt. celem złożenia DAC'a, a wiadomo ceny nie są niskie i niechciałbym zrobić babola ;)

>Adam

Twój DAC uruchomiony,

Gdzie miałeś błędy? małowidoczne zwarcie na jednej z nóżek małej płytki, które zmieniało ustawienia formatu danych (pewnie tu był problem) oraz ze dwie niedolutowane nóżki przetworników,

1 marosik 1 trafo 6x12V lub kilka traf o lacznej ilosci 6x12V

2 Emil 1 trafo 6x12V, 1 x trafo 2x21V

3 nowy18 1 trafo 6x12V, 1 x trafo 2x21V

4 kodi 1 trafo 6x12V, 1 x trafo 2x21V

5 piotr_37 trafo 6x12

Hej

Uruchomiłem płytkę upsamplera.Na początku miałem problem, bo wlutowałem jako c20 100pF.Po podaniu zegara napięcie na stabilizatorze wzrastało do 3,6V, po odłączeniu zegara wracało do 3,3V.Po zamianie 100p na 100nF wszystko się uspokoiło.:-)Na razie robiłem próby z zewnętrznym zegarem 24.576MHz i gra to zdecydowanie lepiej tzn.góra jest bardziej uspokojona,średnica bardziej otwarta a bas jest lepiej rozbudowany.Podobnie jak przy zastosowaniu dobrego master clocka w CD. Działa to wszystko z DF1704 bez problemu,zasilanie DF 5V.

Hej

Panowie - króko: Noratel może nam wykonać na EI z ekranem elektrostatycznym.

Zaproponowałem końcówki kablowe w zamian za zakręcane/lutownicze...ale nadal można zmienić opcje.

Czy po 15cm wyprowadzenia będą OK w przypadku takich końcówek jeśli pójdziemy w tym kierunku?

Proszę o demokratyczną deklarację do końca dnia. Jutro będę znał ceny i podam.

mad_z

5 piotr_37 trafo 6x12

6 buble_corp trafo 6x12V

-> mad_z

Głosuję za 15cm wyprowadzeniami.

Mysle ze latwiej odciac niz dokleic. jak dla mnie moze byc 20cm :) juz mi sie zdarzylo ze kable od trafka sa za krotkie. szczegolnie przy zasilaniu jak na naszej plytce dac'ow. jedna para zasilania/mostek prostowniczy jest na dlugiej scianie plytki. pozostale sa na najblizszej krotkiej scianie. wystarczy zmierzyc a wyjdzie pewnie ze trafo bedzie przy samej plytce...

5 piotr_37 trafo 6x12

6 buble_corp trafo 6x12V

7 mad_z 6x12 1-2szt.

-----------------------------------------------

Dzisiaj był kontakt telefoniczny i ustalono:

a) wyprowadzenia 20cm

b) dodatkowa impregnacja rdzenia

c) wycena dla ekranu pomiędzy pierwotnym/wtórnym oraz dla wersji z ekranami pomiędzy wszystkimi uzwojeniami.

d) kształtka EI

e) technolog ma tak dobrać sposób wykonania by było transformator był cichy.

Propozycje cenowe będa dla min 10szt. w przeciągu tygodnia. Mam nadzieję, że to nie problem i że poczekacie.

Przy obecnym zainteresowaniu możliwe, że nie uda się wykonać 2x21....

W sumie 2x21 60VA to mozna albo od P. Lachowskiego zamowic (drogo), albo np z Elstyku (ok 45zl). Niemniej uwazam, ze fajnie byloby nie kombinowac i zamowic oba od tego samego dostawcy.

Z troche innej beczki - jakie powinno byc Idss tranzystorow 2sk389 dla tego projektu?

kodi,

>Z troche innej beczki - jakie powinno byc Idss tranzystorow 2sk389 dla tego projektu?

Mam ponad 10mA ale sa koledzy co maja w okolicach 6

Jako ze 2sk389 sa obecnie prawie nieosiagalne, to chyba bede kupowal LSK389. Czy w tym przypadku lepiej brac LSK389B (6-12mA) czy LSK389C(10-20mA) ?

A moze ktorys z Kolegow mialby dostepne takowe tranzystory?

• Pokaż nowe odpowiedzi