Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem świeżym posiadaczem RX8 w kolorze walnut. Na razie grają w 20m2 i basu jest ciut za dużo ale wszystko pod kontrolę. Przez kilka dni grały z dotychczasowym amplitunerem wielokanałowym Onkyo 607 który dziś został sprzedany. Teraz czas na wzmacniacz stereo. Celowałem w NAD C326BEE i C355BEE Cambridge Audio 640A i 740A, Marantz PM6003 i PM7003 i PM8003. W sumie najlepiej dla mnie zagrał: CA 740A oraz Marantz PM8003. Jakie są wasze doświadczenia z powyższymi wzmacniaczami. Może jakieś sugestie, porady przed zakupem? Chciałbym dobrze zainwestować ciężko odłożone $.

Może niech Kolega posłucha jeszcze Rolela RA-1520, Exposure 2010S AMP oraz koniecznie Roksan Kandy :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Chociaż teraz widzę, że masz małe pomieszczenie, wiec chyba odpada, z uwagi na bas. Spróbuj z Arcamem, ma mniej basu. Ca też może się dobrze spisać, ale koniecznie trzeba przesłuchać ( najlepiej u siebie w domu, niektóre salony wypożyczają sprzęt za kaucją )

I Carata też :)

Nie ma co się ograniczać do popularnych Denonów, Marantzów i CA - przy całym szacunku dla tych firm i dla ich użytkowników. Ale moim zdaniem, te zaproponowane przeze mnie wzmacniacze mają to "coś" czego nie mają te wymienione przez Kolegę.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dokladnie posluchaj jeszcze Roksana kandy 2 swietny wzmak ale troche drogi , Carat tez wez pod uwage fajnie sie zgrywa z RX

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Już mam podpięte Odyssey. Jak długo się dopasowują do sprzętu? Zwróciłeś na to uwagę? Podobno potrzebują dużo czasu...Ile w tym prawdy, a ile marketingu, kto wie?

u mnie jak gralo to po 5-10 godzinach bass sie troche zmiekczyl taka roznice uslyszalem jedynie po wygrzaniu.

Pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

profundis

>>>Chociaż teraz widzę, że masz małe pomieszczenie, wiec chyba odpada, z uwagi na bas. Spróbuj z >>>Arcamem, ma mniej basu. Ca też może się dobrze spisać, ale koniecznie trzeba przesłuchać ( >>>najlepiej u siebie w domu, niektóre salony wypożyczają sprzęt za kaucją )

No trochę żałuje ze nie wziąłem RX6 zamiast RX8 i jeszcze bym miał 1tys w kieszeni. Ale cóż... może bass da się trochę ujarzmić :) Chociaż RX6 też nie słuchałem w domowym zaciszu... może ktoś z Was mnie pocieszy i napisze że by było podobnie ;). Bo jak ten bass to mój błąd to nie wiem czy nie będę musiał sprzedać i kupić RX6 ...za błędy się płaci niestety.

Tu gdzie mieszkam (Rzeszów) ciężko z markami które polecacie. Jest kilka sklepów z "lepszym" HiFi ale wszystko popularne marki.

Na Allegro tylko jedna osoba sprzedaje Carat'a (sklep AUDIOZAKUPY). Co za tym idzie nie wiem czy cena z aukcji jest obiektywna.

A jaki masz pokoj duzy?

Ja np mam rx6 i pokoj 27 metrow i troche mi brakuje bassu .

Ogolnie rx 6 sa rewelacyjnymi glosniami jak za taka cene ale rx8 to inny dzwiek sa bardziej muzykalne i srednica jest inna bardziej cieplejsza.

Ja zaluje ze nie kupilem rx8 bo teraz mieszkam w wiekszym mieszkaniu ale np w 20 m2 rx6 schodzil naprawde nisko ogolnie dzwiek byll inny teraz czuje ze troche brakuje basiku :(

a i czy masz juz wzmacniacz stereo? bo jak czytalem wczesniej to sluchales na 607 Amp.

RX kupiłem 2 tyg temu. Do wczoraj chodziły na Onkyo 607. Dziś Onkyo sprzedałem i zostałem bez sprzętu. Teraz szukam dobry wzmacniacz stereo do około 2,5 tys. Kolumny grają w 20m2.

To zostaw sobie te rx8 za ta cene nie znajdziesz nic lepszego. Bedziesz mial stereo wzmacniacz to zobaczysz bedzie bass bedzie trzymany na smyczy i bedziesz w 100 % zadowolony w 20 m2.

za 2.5 k posluchaj tego CA 740A super srednica i dobry basik.

rowniez za 2k posluchaj ADVANCE ACOUSTIC MAP105 fajnie gralo jak dla mnie z rx6 i rx8

I creek evo 2 fajnie sie zgrywa z rx8 za 2.5k powinnienes znalezc Evo 2

Pozdrawiam

>Na Allegro tylko jedna osoba sprzedaje Carat'a (sklep AUDIOZAKUPY). Co za tym idzie nie wiem czy

>cena z aukcji jest obiektywna.>

Cena dystrybutora wynosi 3900zł. Warto się targować.Carat ma regulację wysokich i niskich tonów, zawsze można basu odjąć. Poza tym okablować system kabelkami z kontrolowanym basem. Też ten zabieg pomoże nieco. Monitory bardzo długo się wygrzewają, z czasem robią się coraz bardziej klarowne a bas bardziej kontrolowany. Trzeba zwyczajnej cierpliwości. Radzę spróbować posłuchać ze wzmakiem Arcama. Doda barwy, gładkości, charakteru i nieco przytnie bas. Zanim kupisz, pomęcz się troszkę i weź pod uwagę możliwie najwięcej proponowanych przez nas wzmacniaczy. Możesz też wypożyczyć wzmaka wysyłkowo, nawet na Allegro. Kto pyta, nie błądzi:)

moim zdaniem chord odyssey jest zrownowazonym kablem w pasmie z detaliczna średnicą i wysokimi i tu faktycznie minimalnie blyszcza ale nie kuja czy zaburzają rownowage, maja swietne urozmaicenie i rozdzielczosc, co do basu to sie nie zgodze jest go tyle ile powinno i to dobrze prowadzonego,

polecam tez przetestowac atlas hyper 2.0 tez go mam i ma delikatnie mniej gory bez tego blasku i minimalnie zaokraglony bas wydaje sie ciutek stonowoany w porowaniu do odysseya w dynamice basu, obu kablom trzeba dac z 100godzin na wygrzanie , i oba uwazam za swietne kable jakosc brzmienia do ceny, ja kupowalem z rolki w promocji oba,

Focal + Naim

Witam... jestem posiadaczem kolumienek MA rs5, rslcr i rx1 w kinie domowym będzie to grało z yamahą rx-v1800. Następnie chcę dokupić wzmacniacz stereo bo wiem że z amplitunera kina domowego dźwięku dobrego nie osiągnę i połączyć go przez wejście pre-out, na sam koniec zostawiam sobie zakup CD i subwofera. Proszę o poradę jaki wzmacniacz nadał by się do tych kolumienek Rs5. Bardzo mało w internecie jest o tych kolumnach. Pozdrawiam.

Spróbuj jeszcze zestawu Carata, jeśli dysponujesz gotówką. To taka bardziej wyrafinowana, szlachetniejsza i bardziej rodzielcza wersja zestawu Xindaka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.