Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, barola napisał:

Czyli 200 ewentualnie zostać przy 100 i czekać na okazje. Miałeś może wcześniej goldy żeby porównać do Platinum ?

Miałem , ale starszą serię GS 20 , to naprawdę są dobre kolumny w stosunku do tego co teraz kosztują , ale też rozważałem Goldy 200 , jednak zdecydowałem się na Platinum.

6 godzin temu, barola napisał:

Niestety Blak nie ma wyjścia na sub. Trochę mi szkoda zmieniać bo mam go dopiero rok, a wcześniej miałem Rega brio ale brakowało jej mocy

Subwoofer podłączasz do wyjść głośnikowych, wzmacniacz nie musi mieć wyjścia dla suba. A nawet gdyby miał, to i tak lepiej tamtym sposobem podłączyć. 

Zakupiłem M.A. Silver 300 i ,, latam z ustawieniami ,, kolumienek eby usłyszeć najlepsze dzwięki które one moga z siebie wydać . Macie może sprawdzone ustawienia dotyczące kąta dogięcia kolumn ? Eksperementuję przesówam po 2,3 itd. cm. i nie mogę się ,, wstrzelić ,, w najlepszą scenę dzwiękową . 

• 1 miesiąc później...
5 godzin temu, Xs-2 napisał:

Jak Naim gra z MA ?

Moim zdaniem przyjemne połączenie 🙂 Uspokaja nieco charakter Monitor Audio, wprowadza lekkie ocieplenie i analogowość w brzmienie. Może się spodobać 😉 W razie czego zapraszam na odsłuch. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Bardzo dobrze się prezentują, to fakt 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzisiaj miałem (nie)przyjemnośc słuchać MA Silver 500 7G w połaczeniu z moim MF M6Si. Niestety jestem zawiedziony, być może przyzyna było to że kolumny były używane dosłownie kilka godzin i jeszcze sie nie ułożyły. Pokrótce bardzo wąska scena, wokal przy samej twarzy, bardzo słabe zejście na basie. Na plus scena bardzo detaliczna i gęsta. Liczyłem że będzie szeroko i nisko na basie. Może lepiej posłuchać wygrznych w tym połaczeniu?

Daj im pograć ze 80-100 godzin a zmienisz o nich zdanie . Druga sprawa to ich ustawienie w pomieszczeniu , u mnie szukanie optymalnego punktu trochę trwało  ale było warto być cierpliwym.

• 3 miesiące później...
W dniu 28.08.2024 o 09:10, Eemeryt napisał:

Daj im pograć ze 80-100 godzin a zmienisz o nich zdanie . Druga sprawa to ich ustawienie w pomieszczeniu , u mnie szukanie optymalnego punktu trochę trwało  ale było warto być cierpliwym.

Żeby one zagrały jako tako to one potzebują kilku lat 😁

• 4 miesiące później...

Witam, mój świeży nabytek ( są używane ale od kolegi więc znam je od nowości ) Monitor Audio Gold 100 4g. Grają z CXA80, Project Nostromo Wolf 2, Marantz SA-15S1 i Chord Clearway X

20250404_211611.jpg

20250404_211555.jpg

20250404_163711.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.