Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Gratulacje BX bardzo dobry wybor, pokoik wyglada bardzo przytulnie napewno sie fajnie oglada filmy i slucha muzyki.

Pozdrawiam

Bobcat, rozumiem miłość do Monitor Audio, bo sam kiedyś przeżyłem coś podobnego tylko do modelu GS20. Wspaniała marka i wyjątkowo udany model. Od pierwszego wrażenia było to wielkie "coś". Do dzisiaj z sentymentem wspominam tamte kolumny. Teraz gram na czymś innym, ale sympatia do Monitor Audio pozostała. Brytyjskie wykonanie i brytyjski dźwięk mogą być bardzo urzekające...

witam

Gratulacje BX bardzo dobry wybor, pokoik wyglada bardzo przytulnie napewno sie fajnie oglada filmy i slucha muzyki.

Pozdrawiam

Dzięki. Starałem się, aby był sympatyczny.

Teraz gram na czymś innym, ale sympatia do Monitor Audio pozostała. Brytyjskie wykonanie i brytyjski dźwięk mogą być bardzo urzekające...

Czy teraz ja z kolei mogę zapytać: na czym obecnie grasz?

Zgadzam się w pełni co do brytyjskiego dźwięku. Jest on szczególnie urzekający w wykonaniu Monitor Audio. W czasie wstępnych odsłuchów, o których wspominałem w poprzedniej do Ciebie odpowiedzi - "ćwiczyłem" także B&W (z analogicznej półki cenowej rzecz jasna of course). To też firma brytyjska, jednak aż tak mnie nie urzekły.

admOSX-a również witamy jak najbardziej :)

Ciekaw jestem jak te piękne i potężne MA GS60 napędza amplituner?

Mi się marzą MA GS20 :)

Miłego weekendu Panowie i czasu na relaks przy muzie i filmach w towarzystwie MA :)

Akurat ten model daje znakomicie radę, może nie jest to to samo co dobry wzmacniacz ale jestem zadowolony,zresztą to chyba ostatni prawdziwy Japończyk z półki budżetowej który stereo ma na przyzwoitym poziomie.

Tak naprawdę czekam na wzmacniacz także ze stajni Denona, będzie on napędzał fronty, bo to dla mnie najistotniejsze, czyli stereo, jednak sam nie mieszkam, a i ja czasami film lubię obejrzeć lub koncercik w wielokanale, dlatego ampli zostawiam, połączę to razem i mam nadzieję że będzie fajnie.

Akurat ten model daje znakomicie radę, może nie jest to to samo co dobry wzmacniacz ale jestem zadowolony,zresztą to chyba ostatni prawdziwy Japończyk z półki budżetowej który stereo ma na przyzwoitym poziomie.

Tak naprawdę czekam na wzmacniacz także ze stajni Denona, będzie on napędzał fronty, bo to dla mnie najistotniejsze, czyli stereo, jednak sam nie mieszkam, a i ja czasami film lubię obejrzeć lub koncercik w wielokanale, dlatego ampli zostawiam, połączę to razem i mam nadzieję że będzie fajnie.

Bobcat, kolejność była taka: Paradigmy, Monitor Audio i teraz Wilsony.

Droga poszukiwania analogowości, przejrzystości zarazem i rzeczywistej barwy. Trzecie z drugim trudne do pogodzenia, ale po różnych ruchach udało się i teraz dziwna sprawa u mnie nastąpiła. Chyba osiągnąłem stan spokoju. Po prawdzie, jest jeszcze jeden drobny element toru do sprawdzenia, ale nie mam żadnego ciśnienia. W jakimś sensie głód audiofilski został zaspokojony i teraz wydaję na płyty. W jakimś momencie wypada się zatrzymać ze sprzętem, bo poprawę którą można uzyskać okupuje się gigantycznymi wprost nakładami. Na jakimś etapie to przestaje być racjonalne. Choć kto powiedział, że hobby ma być racjonalne... Ale jednak, mimo wszystko nie można przegiąć tzw. pałki. Inne aspekty życia też są ważne...

Witam,

Dawno nic nie wrzucałem, więc parę fotek z frontu.

Jak jakiś czas temu pisałem, nadszedł czas na walkę z okablowaniem. Do wymiany IC między pre a końcówką oraz kable głośnikowe.

Po przewaleniu całych naręczy kabli sytuacja wygląda następująco:

- między pre a końcówką wyląduje Albedo Flat One. Genialny kabelek, totalnie zmasakrował konkurencję, nawet 2x droższe kable mu nie podskoczyły! Poza genialnymi tonami wysokimi (diablo sczegółowe ale minimalnie wyciszone) pięknie dopalił średnicę (niezwykle barwna i plastyczna, odrobinkę ocieplona). W rezultacie idealnie wpisał mi się w system łatając to co akurat nieco kuleje w GS20. Zamówiony, czekam :)

- głośnikowe: ku mojemu zaskoczeniu różnice zarówno między nimi, jak i nawet moim starym dziadostwem, były kosmetyczne. Tzn różnice dało się wychwycić, ale były one minimalne, zupełnie niewarte takich nakładów finansowych. Mało tego, najbardziej mi sie podoba jak gra na moim dziadostwie, więc temat jasny - nic nie zmieniam.

Widzę kilka możliwości dlaczego tak jest:

1. Końcówa jest na tyle mocna że ma w nosie kable. Nautilus81 miał podobnie: przewalał kable do czasu wymiany wzmaka, teraz nawet na kablu podtynkowym gra mu tak samo dobrze:

http://www.audiostereo.pl/jakie-kabelki-glosnikowe-do-mojego-zestawu_58815.html/page__p__1478516#entry1478516

http://www.audiostereo.pl/szukam-okablowania-do-contour-11_58890.html/page__p__1481252#entry1481252

2. CD albo PRE stanowią wąskie gardło, zaś wszystkie głośnikowce były znacznie powyżej ich poziomu, zatem wymiana głośnikowych będzie miała sens dopiero jak zrobię poważną modernizację w elektronice. Ale na to się nie zanosi, przynajmniej wkrótce.

3. Zwyczajnie głuchnę na starość ;)

Dwie fotki: system wybebeszony z szafki (normalnie nie stoi na podłodze) oraz zbliżenie na końcówkę z wpiętymi Albedo Flat One oraz Air3 (płytka CD położona dla oddania skali). Hehe, te pytony robią wrażenie! :)

Pzdr,

Asiki

PS. O samych kablach nie piszę, bo to chyba nie wątek o tym. Ale jakbyście byli ciekawi, dajcie znać to coś skrobnę.

post-12019-097908300 1286181810_thumb.jpg

post-12019-054518900 1286181826_thumb.jpg

Witam,

Dawno nic nie wrzucałem, więc parę fotek z frontu.

Jak jakiś czas temu pisałem, nadszedł czas na walkę z okablowaniem. Do wymiany IC między pre a końcówką oraz kable głośnikowe.

Po przewaleniu całych naręczy kabli sytuacja wygląda następująco:

- między pre a końcówką wyląduje Albedo Flat One. Genialny kabelek, totalnie zmasakrował konkurencję, nawet 2x droższe kable mu nie podskoczyły! Poza genialnymi tonami wysokimi (diablo sczegółowe ale minimalnie wyciszone) pięknie dopalił średnicę (niezwykle barwna i plastyczna, odrobinkę ocieplona). W rezultacie idealnie wpisał mi się w system łatając to co akurat nieco kuleje w GS20. Zamówiony, czekam :)

- głośnikowe: ku mojemu zaskoczeniu różnice zarówno między nimi, jak i nawet moim starym dziadostwem, były kosmetyczne. Tzn różnice dało się wychwycić, ale były one minimalne, zupełnie niewarte takich nakładów finansowych. Mało tego, najbardziej mi sie podoba jak gra na moim dziadostwie, więc temat jasny - nic nie zmieniam.

Widzę kilka możliwości dlaczego tak jest:

1. Końcówa jest na tyle mocna że ma w nosie kable. Nautilus81 miał podobnie: przewalał kable do czasu wymiany wzmaka, teraz nawet na kablu podtynkowym gra mu tak samo dobrze:

http://www.audiostereo.pl/jakie-kabelki-glosnikowe-do-mojego-zestawu_58815.html/page__p__1478516#entry1478516

http://www.audiostereo.pl/szukam-okablowania-do-contour-11_58890.html/page__p__1481252#entry1481252

2. CD albo PRE stanowią wąskie gardło, zaś wszystkie głośnikowce były znacznie powyżej ich poziomu, zatem wymiana głośnikowych będzie miała sens dopiero jak zrobię poważną modernizację w elektronice. Ale na to się nie zanosi, przynajmniej wkrótce.

3. Zwyczajnie głuchnę na starość ;)

Dwie fotki: system wybebeszony z szafki (normalnie nie stoi na podłodze) oraz zbliżenie na końcówkę z wpiętymi Albedo Flat One oraz Air3 (płytka CD położona dla oddania skali). Hehe, te pytony robią wrażenie! :)

Pzdr,

Asiki

PS. O samych kablach nie piszę, bo to chyba nie wątek o tym. Ale jakbyście byli ciekawi, dajcie znać to coś skrobnę.

trzeba przyznać ze kable wyglądają solidnie

a co byś polecił do z kabli do moich GSsó żeby nabrały plastyczności i wypełnienia, ułożyły górę ale też żeby wszystkiego nie zamuliły - tak żeby dobra przestrzen posostała

trzeba przyznać ze kable wyglądają solidnie

a co byś polecił do z kabli do moich GSsó żeby nabrały plastyczności i wypełnienia, ułożyły górę ale też żeby wszystkiego nie zamuliły - tak żeby dobra przestrzen posostała

chodzi mi o głośnikowe IC oraz ew. listwa i sieciówka bo sieciówki orginał a listwa jakaś marketowa

Zagadnienienia kablowe są wałkowane w dziesiątkach innych miejsc na Forum. Ścierają się, nieraz w bardzo ognisty sposób, racje kablarzy i anty-kablarzy. I dobrze, jeżeli są to wątki poświęcone kablom. Choć niektórzy nawet tam próbują nieśmiało protestować, że to już staje się nudne, a to mianowicie z nadmiaru i przesycenia.

Czy my wszędzie musimy rozmawiać o kablach? Czy każdy wątek musi być sprowadzany do tego tematu? Rozmawiamy sobie jakie kto ma głośniki, jak brzmią, wymieniamy się doświadczeniami i spostrzeżeniami, na przykład jak wypada nowa seria BX w prównaniu z RX i BR, próbujemy coś doradzić nowonabywcom. A tu raptem znów kable.

Jak w starym dowcipie o Jasiu, któremu się wszystko z d... kojarzyło. Nie opowiadam się po żadnej ze stron kablowego sporu, gdyż moja wiedza w przedmiotowej sprawie jest niedostateczna, aby zabierać głos. Pragnę jedynie zasygnalizować zjawisko. Nie wpadajmy w mono-tematykę.

Zagadnienienia kablowe są wałkowane w dziesiątkach innych miejsc na Forum.

...

Rozmawiamy sobie jakie kto ma głośniki, jak brzmią, wymieniamy się doświadczeniami i spostrzeżeniami, na przykład jak wypada nowa seria BX w prównaniu z RX i BR, próbujemy coś doradzić nowonabywcom. A tu raptem znów kable.

...

Bobcat, masz rację ale nie do końca.

Otóż faktycznie ten wątek nie jest poświęcony kablom, ale zestawom głośnikowym pewnej konkretnej firmy. Dlatego w moim wpisie się nie rozwodziłem, jedynie w miarę krótko klepnąłem co mi leżało na sercu.

Z drugiej jednak strony, wątki typowo kablowe są totalnie bez sensu. Jakie w końcu ma znaczenie że w jakimśtam systemie pewien kabelek zmienił to czy tamto, jeśli mój system jest kompletnie inny i ów kabelek może się zachować zupełnie inaczej? Dlatego jestem zdania że właśnie wątki klubowe są idealnym miejscem do gromadzenia takich informacji: co z czym gra a co nie. Zarówno kable jak i elektronika. Z tego względu pozwoliłem sobie napisać i poinformować że wybrana łączówka (Albedo Flat One) bardzo dobrze zrobiła systemowi niwelując problemy wynikające bezpośrednio z takiego a nie innego charakteru głośników (GS20), myślę że ta informacja może być bardzo przydatna innym użytkownikom forum. Oczywiście dalsza dyskusja o kablach byłaby tu nie na miejscu, dlatego Krzyśkowi odpisuję na PW.

Pzdr,

Asiki

Ja do Monitor Audio GS 20 zamierzam użyć kabli głośnikowych Qed Genesis Silver Spiral. Nie spotkałem jeszcze złej opinii o nich. A mam dostęp do hurtowej ceny (tylko dla sklepów), więc uważam, że warto to wykorzystać...

Na łączówke chcę użyć Qed Signature S Audio, z w/w względów...

Edytowane przez THX Ultra 2

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Do mojego zestawu skladajacego sie z Monitor Audio GS10 i kompletu MF 3.2 uzywam kabelkow Chord. Glosnikowe Odyssey 2 i IC Chameleon silver plus

Edytowane przez lesio

a ja się nie będę tłumaczył z tego że napisałem o kablach :)

są dobre w swoim przedziale cenowym i polecam je do monitor audio.

Nikt nie ma prawa oczekiwać jakichkolwiek tłumaczeń :)

Napisałem tylko to, co powyżej - albowiem kablologia ćwiczona w permanencji staje się po prostu nudna jak flaki z olejem. Tematyka audio zawiera tysiące ciekawych i pasjonujących zagadnień. U nas o czymkolwiek byśmy nie rozpoczynali rozmowy - i tak skończymy na kablach. Nic więcej w audio nie ma do podyskutowania?

Zagadnienienia kablowe są wałkowane w dziesiątkach innych miejsc na Forum. Ścierają się, nieraz w bardzo ognisty sposób, racje kablarzy i anty-kablarzy. I dobrze, jeżeli są to wątki poświęcone kablom. Choć niektórzy nawet tam próbują nieśmiało protestować, że to już staje się nudne, a to mianowicie z nadmiaru i przesycenia.

Czy my wszędzie musimy rozmawiać o kablach? Czy każdy wątek musi być sprowadzany do tego tematu? Rozmawiamy sobie jakie kto ma głośniki, jak brzmią, wymieniamy się doświadczeniami i spostrzeżeniami, na przykład jak wypada nowa seria BX w prównaniu z RX i BR, próbujemy coś doradzić nowonabywcom. A tu raptem znów kable.

Jak w starym dowcipie o Jasiu, któremu się wszystko z d... kojarzyło. Nie opowiadam się po żadnej ze stron kablowego sporu, gdyż moja wiedza w przedmiotowej sprawie jest niedostateczna, aby zabierać głos. Pragnę jedynie zasygnalizować zjawisko. Nie wpadajmy w mono-tematykę.

kolego Bobcat, chcesz rozmawiac w tym klubie minn o kolumnach MA jak brzmia, ale chyba zapomiales zeby zabrzmialy to trzeba je polaczyc jakimis kablami, a skoro to klub MA to wymiana spostrzezen jak brzmia te kolumny z roznymi kablami, a suma sumaru z ktorymi najlepiej, to te miejsce jest miejscem WLASCIWYM

Słuszna uwaga, to klubowicze (czyt. posiadacze MA) decydują...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

kolego Bobcat, chcesz rozmawiac w tym klubie minn o kolumnach MA jak brzmia, ale chyba zapomiales zeby zabrzmialy to trzeba je polaczyc jakimis kablami, a skoro to klub MA to wymiana spostrzezen jak brzmia te kolumny z roznymi kablami, a suma sumaru z ktorymi najlepiej, to te miejsce jest miejscem WLASCIWYM

Tak. Ciekaw jestem jak w opinii innych Forumowiczów brzmią kolumny Monitor Audio z różnymi amplitunerami i wzmacniaczami. Jak grają (Ich zdaniem) muzykę symfoniczną, jak heavy metal, jazz, rock elektroniczny, a jak muzykę kameralną. Które modele grają ostrzej, a które mają ciepłe, lampowe, analogowe brzmienie. I tak dalej.

Na te tematy niewiele lub nic. Tylko kable, KABLE, KABLE. Jedyny aspekt zagadnień audio wart uwagi???

Słuszna uwaga, to klubowicze (czyt. posiadacze MA) decydują...

Właśnie jestem jednym z nich. Więc mam prawo głosu w dyskusji, z czego korzystam.

No, a co stoi na przeszkodzie w zadawaniu także takich pytań? Pytaj jak jesteś ciekaw.

No, a co stoi na przeszkodzie w zadawaniu także takich pytań? Pytaj jak jesteś ciekaw.

No więc pytam, a raczej powtarzam pytanie:

Jak Państwa zdaniem spisują się kolumny Monitor Audiow różnych rodzajach muzyki:

* symfoniczna

* heavy metal

* jazz

* rock elektroniczny

* muzyka kameralna

* inne.

Która seria ma najbardziej ciepłe, lampowe, analogowe brzmienie? Od razu podam mój typ: BX. Z zainteresowaniem wysłucham Państwa opinii.

Edytowane przez Bobcat

Ja póki co mam GS-20 od niedawna, udało mi się na nich sprawdzić muzykę symfoniczną, z innego gatunku to słuchałem Sade, a także jakąś płytkę demo z przewagą muzyki kameralnej.

Na tę chwilę mogę powiedzieć, że zaskoczyła mnie w nich i dynamika i jednocześnie ich delikatność i szczegółowość detali kiedy potrzeba to ukazać. Być może, że taki wpływ ma na to końcówka mocy (w opisie o mnie).

No, ale póki co zmykam bo stara na kolację woła już trzeci raz :)

No więc pytam, a raczej powtarzam pytanie:

Jak Państwa zdaniem spisują się kolumny Monitor Audiow różnych rodzajach muzyki:

* symfoniczna

* heavy metal

* jazz

* rock elektroniczny

* muzyka kameralna

* inne.

Która seria ma najbardziej ciepłe, lampowe, analogowe brzmienie? Od razu podam mój typ: BX. Z zainteresowaniem wysłucham Państwa opinii.

ja posiadam serie GS wiec ew. o tych kolumnach moge sie wypowiadac, do tego jak graja w moim pomieszczeniu z moja elektronika i moimi KABLAMI:), bo kazdy z tych el. ma wplyw na dzwiek( sa jeszcze inne ale....)

wiec jak dla mnie moj zestaw najlepiej wypada w klasyce, bo jest szczegolowo przestrzennie dokladnie - fotepian bajka, w dobrze nagranej muzyce pop ( jak Alicia Keys, Macy Gray )tez jest swietnie bo jest dynamika mocny bas ladne wokale, jazz tez jes bardzo fajnie: gdy graja klafisze trabki blachy perkusji - to wszystko jest przedstawiane w wyrafinowany sposob, ciut slabiej z rockiem ale to za sprawa tego ze w rocku malo plyt jest dobrze nagranych, a w moim zestawie to ma znaczenie, bo kazde slabo nagrane plyty wypadaja bardzo jasno sucho, bez dynamiki i barwy, ale np prawie wszystkie plyty Dire Straits tu jest wykop barwa dynamika, czy tez z plyt Erica Claptona ale wezmy juz np wiekszosc plyt Bruce Springsteena i jest kaszanka - dzwiek splaszczony bez basu barwy dynamiki, sucho itp, to samo co w rocku dotyczy metalu

jakbym mial ogolnie opisac to troche brak mi tkz lampowego brzmienia czyli wypelnienia lepszych barw slodkiej gory - no ale tu juz odgrywa role tez zestawiona elektronika i kable:) - mysle ze te kolumny z jakas mocna lampa ktora zapanuje nad basem to jest dobry kierunek albo z tranzystorami cieplo grajacymi typu pass ale te ceny:(

ja posiadam serie GS wiec ew. o tych kolumnach moge sie wypowiadac, do tego jak graja w moim pomieszczeniu z moja elektronika i moimi KABLAMI:), bo kazdy z tych el. ma wplyw na dzwiek( sa jeszcze inne ale....)

wiec jak dla mnie moj zestaw najlepiej wypada w klasyce, bo jest szczegolowo przestrzennie dokladnie - fotepian bajka, w dobrze nagranej muzyce pop ( jak Alicia Keys, Macy Gray )tez jest swietnie bo jest dynamika mocny bas ladne wokale, jazz tez jes bardzo fajnie: gdy graja klafisze trabki blachy perkusji - to wszystko jest przedstawiane w wyrafinowany sposob, ciut slabiej z rockiem ale to za sprawa tego ze w rocku malo plyt jest dobrze nagranych, a w moim zestawie to ma znaczenie, bo kazde slabo nagrane plyty wypadaja bardzo jasno sucho, bez dynamiki i barwy, ale np prawie wszystkie plyty Dire Straits tu jest wykop barwa dynamika, czy tez z plyt Erica Claptona ale wezmy juz np wiekszosc plyt Bruce Springsteena i jest kaszanka - dzwiek splaszczony bez basu barwy dynamiki, sucho itp, to samo co w rocku dotyczy metalu

jakbym mial ogolnie opisac to troche brak mi tkz lampowego brzmienia czyli wypelnienia lepszych barw slodkiej gory - no ale tu juz odgrywa role tez zestawiona elektronika i kable:) - mysle ze te kolumny z jakas mocna lampa ktora zapanuje nad basem to jest dobry kierunek albo z tranzystorami cieplo grajacymi typu pass ale te ceny:(

Z kolei moje GS-y, świetnie grają jazz zwłaszcza wydania live,

czasami siadamy z żonką przy małym okrągłym stoliczku, przy szklaneczkach z whisky, czujemy się jakbyśmy byli w klubie, słuchając płytek z kameralnych koncertów - bajka, prawie jak w lokalu, super wypada również muzyka elektroniczna lubię tą kosmiczną przestrzeń którą potrafią wytworzyć przetworniki MA, są to chyba najbardziej przestrzenne kolumny jakich miałem okazję słuchać w swoim domu.

Inne gatunki muzyki to kwestia gustu, ja osobiście lubię ciepło i to oferują GS, zachowując jednocześnie precyzję średnicy, dynamikę oraz świetną kontrolę basu, świetne kolumny dla miłośników analogu.

Edytowane przez admOSX

Dlatego ja wlasnie zakupilem lampowiec ,moje ma rx8 graja z yaqinem 10l i powiem tylko jedno cos pieknego niczego nie brakuje kazdy dzwiek jest wypelniony, super plastyczny zero chlodu i ten bass WIELKI i trzymany na smyczy .

Powiem tak ze sluchalem duzo klockow do 1k euro i we wszystkich tranzystorowcach cos mi brakowalo lampa to jest to!

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Dzięki za jakże cenne i ciekawe informacje :)

Widzę, że głównie wpisują się posiadacze serii Gold i jeden mający Silver. A jakie opinie mają właściciele Bronze? Może są w Klubie ososby posiadające Platinum? Apex? Radius HD? Vector? Albo nową Serię M? I może też zechcą się podzielić swoimi wrażeniami?

Pozdrawiam.

ciekawe jak nowa seria gs będzie się prezentowała ponoć ma otrzymać wstęgę ,

będzie gx w nowym roku?

GX seria ma być w styczniu w polsce, miałem przyjemność już zobaczyć na żywo model GX200 jako jeden z pierwszych na świecie, wygląda wyśmienicie jak gra nie wiem bo nie była podłączona

Pieniądze nie grają !

Witam.Prosze o pomoc w dobraniu wzmacniacza do Rs5 , pomieszczenie 18m2 kwadrat, muzyka r'n'b ,trochę pop'u ,rock'a. Pod uwagę biorę Nad 326 ew 355 lub audiolab 8000s ( wzmak jest nowy czyli chińczyk). Nady dam rade odsłuchać z Audiolabem nie mam takiej możliwości. Może ktoś z kolegów miał okazje pozównywać te wzmaki z kolumnami MA.

Pozdrawiam

Witam.Prosze o pomoc w dobraniu wzmacniacza do Rs5 , pomieszczenie 18m2 kwadrat, muzyka r'n'b ,trochę pop'u ,rock'a. Pod uwagę biorę Nad 326 ew 355 lub audiolab 8000s ( wzmak jest nowy czyli chińczyk). Nady dam rade odsłuchać z Audiolabem nie mam takiej możliwości. Może ktoś z kolegów miał okazje pozównywać te wzmaki z kolumnami MA.

Pozdrawiam

Z chinczykow to polecam lampke Yaqin MC-10L sluchalem mojej z MA RS6 i grala bardzo fajnie ;)

Pozdrawiam

Z chinczykow to polecam lampke Yaqin MC-10L sluchalem mojej z MA RS6 i grala bardzo fajnie ;)

Potwierdzam ja mialem rx6 , teraz mam rx8 i polaczenie z yanqiem jest niesamowite

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.