Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

A jak najbardziej jezeli masz mozliwosc to zamow i sprobuj. Moim zdaniem warto. Bedzie to na pewno dobrze wydane 35 funtow :] Ardbeg jest drozszy, ale zawsze bedziesz bogatszy w doswiadzczenia... smakowe oczywiscie

pzdr

Muszę spróbować tego Glena 18-letniego. 12 letni to mój faworyt. Jego zapach przypomina mi trochę komunistyczne czekoladowe baryłki z likierem. Jak ktoś mam możliwość to niech sobie powącha - rewelacja. A smak poezja.

• Użytkownicy+

No to ja chyba wiem czemu się różnimy zdaniem. Ja lubię smak pieprzno-słono- podwędzany, coś ala wędzony łosoś, a mniej czekoladowo-słodki. Ale jak porównam, to dopiero się przekonam, a to będzie sama przyjemnośc :-)

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Dokladnie. Tez juz mniej wiecej wiem co lubisz bo wlasnie taki jest takze (moim zdaniem) np. Highland Park i oczywiscie Talisker, ale mysle, ze Glennem nie pogardzisz... Dla odmiany warto podleczyc gardelko czym delikatnym :]

pozdrawiam

nudel1306, 20 Paź 2009, 11:58

>Aha! Jeszcze jedno... Dwie butelki Glenna 18 juz dotarly:]

Jak otworzysz to daj znać z czym Ci sie ten zapach kojarzy. Ciekaw jestem czy też z tym co mi?

Pozdrawiam

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

A wiec do rzeczy:] ...Otworzylem, powachalem, posmakowalem i... Po kolei.

Zapach: wyczuwam bourbon, drewno i jakies owoce (Glen lezakuje w beczkach po bourbonie i cherry)

Smak: na poczatku powiew swiezosci i mocy. Na pierwszy rzut ''jezykiem'' wyczuwam smak cherry i jakichs cytrusow, ale nie wiem dokladnie jakich. Potem smak cherry pomalu zanika i dochodzi do tego smak drewna. Na sam koniec w usach zostaje na dlugi czas posmak ciemnej czekolady z wisenka. Smak Glen kojarzy mi sie z... ciemna czekolada Lindt i wisenka w alkoholu. Niestety nie wiem jak smakowaly komunistyczne barylki z alkoholem:]

• 2 tygodnie później...

nudel1306, 25 Paź 2009, 19:06

Moze byc bourbon... Moj typ to jas wedrowniczek red label, a wasz?

really? hmm, ciekawe. Ja to z burbonów najbardziej lubie tego, no...tego...Balvenie Portwood.

:)

pozdr.

ja próbowałem chyba wszystkie tanie blendy i najsłabszy stosunek jakosci do ceny maja własnie ballantines i jas wedrowniczek.Dosyc ostre i leci spirytusem.Old smuggler jest duzo zdatniejszy i łagodniejszy do picia .W tesco 38 zł.To jest numer jeden dla mnie z tanich whisky typu blended.

Grundig High Fidelity

Gość ata77

(Konto usunięte)

ponizszy wylacznie wlasciwie z cola. Sam jest mocno alkoholowy i aromatów w nim jak na lekarstwo. Natomiast Glen Hunter (mam nadzieje, że nie przekrecilem nazwy w kazdym razie zielona etykieta)z Lidla bardzo milo mnie zaskoczyl. Łycha za 30 zł a aromat bogaty, czuc słód i owoce, szok!!!

obrazek trunku polecanego z cola

post-17238-100001045 1257716699_thumb.jpg

• Użytkownicy+

mzawek, 7 Lis 2009, 19:34

>ja próbowałem chyba wszystkie tanie blendy i najsłabszy stosunek jakosci do ceny maja własnie

>ballantines i jas wedrowniczek.Dosyc ostre i leci spirytusem.Old smuggler jest duzo zdatniejszy i

>łagodniejszy do picia .W tesco 38 zł.To jest numer jeden dla mnie z tanich whisky typu blended.

W pełni się zgadzam, Old smuggler da się pić :-)

Robert

Wow... co za watek :)

Polecam wszystkie single z wyspy Islay. Najbardziej podchodzi mi Caol ila 10, Bowmore 18 czy Lagavulin.

...ale tak szczerze, to wszystkie swietnie pasuja do lampy, szczególnie do "diabełka" :)

Tullamore Dew z Irlandi próbuje i bardzo mi sie spodobał.Jezeli chodzi o aromat to posiada on zapaszek spirytusu salicylowego natomiast smakowo delikatnie i czekoladowo.Próbuje tez single malty z trzech rozlewni i jak sie rozeznam w tym bimbrze to napisze cos.Ale jakos tak specjalnych rewelacji nie było ;-).W kazdym razie sa zdecydowanie za drogie .

pozdrawiam

Grundig High Fidelity

po wypróbowaniu wszelkiego mieszanego i przystepnego bimbru znalazłem swoje smaki.Smaki te pochodza z Irlandii i Tulmoree Dew 12-letni(zajebisty) potwierdził to w całej swojej mocy.A wczoraj jakos mi smierdział jeszcze.Wczesniej posmakowałem inne blendy z Irlandii i cholera wie jak -wciagnałem sie .czyzby odwyk ..;-)Jedyne bimberki które pije bez coli ,lodu i moge smakowac.

Jeżeli natomiast miałbym przedstawic swojego osobistego wroga bedzie to JIM BEAN i inne tym podobne rarytasy(w tym J.D.) rodem z USA.Podły samogon i bolaca głowa.Nasza sliwowica to przy tych napojach mistrzostwo destylacji i wyrafinowania.

Ale ze kazdy lubi co innego zycze wszystkim miłej konsumpcji .

Grundig High Fidelity

• Użytkownicy+

MadOnion, 13 Lis 2009, 00:39

>A ja własnie sącze EVAN Williams. Z braku Jacka D. (wykończyłem kolesia w weekend) Evan też całkiem

>przywoity kompan do dobrej muzy .. ;-)

Ja je porównywałem i ...Evan był lepszy, z dwóch kiepskich ;-)

Zdjęcie z grilla nad jeziorem (nie specjalnie wyszukana impreza ;-) :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiepski to jest czerwony Jaś ... ;-) Evan i Jacek to już trochę inna klasa ... Nie wpominając o single barelach i podobnych Taliskierach i Glenfidishach ..

Ale jaka impreza taki alkohol ;-)

Gość ata77

(Konto usunięte)

>Ale jaka impreza taki alkohol ;-)

a tu sie nie moge do konca zgodzic. Za mlodu pijalo sie jakies tanie scierwo a imprezki byly hohoho.

http://www.youtube.com/watch?v=7oKLq1JD3vU&feature=fvst :)

• Użytkownicy+

MadOnion, 15 Lis 2009, 21:57

>Kiepski to jest czerwony Jaś ... ;-) Evan i Jacek to już trochę inna klasa ... Nie wpominając o

>single barelach i podobnych Taliskierach i Glenfidishach ..

>Ale jaka impreza taki alkohol ;-)

Ok. zgoda, czerwony Jaś to wyjątkowe g....o.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.