Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do Squeezeboxa ?

mirhon

Rekomendowane odpowiedzi

Terrapin,

Polecam jescze coś naprawde ciekawego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nihil novi sub sole.

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

benchmark

(nie pamiętam modelu) , na Audio Show 2010 w pokoju Baltlab był połączony optykiem , byłem zaskoczony jakością . Jak dla mnie jeden z najlepszych dźwięków na Audio Show , i ta jakość (brzmienie neutralne , profesjonalne, bezpośrednie, wszystko na swoim miejscu), przekonała mnie do... nie szukania już cd player-ów, to był ich pogrzeb, a przekonany byłem że dac'i nie mają szans.Oczywiście wszystko zależy od całego systemu , akustyki itd...., ale to było....jak kubeł zimnej wody.

Ciekawe że samemu wystawcy ten dźwięk nie specjalnie się podobał i zapowiedział na przyszłym AS powrót do sprawdzonej Wadii, której używał do tej pory ;-)

Wszystko kwestia punktu odniesienia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

marekzawa - ale jak to, przecież bit-jest-bit, zawsze gra tak samo :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

marekzawa - ale jak to, przecież bit-jest-bit, zawsze gra tak samo :-)

Chyba mnie z kimś mylisz :)

Nigdzie, nigdy nie napisałem że "zawsze gra tak samo...przecież bit-jest-bit".

To nie było adresowane osobiście do Ciebie :-)

• Użytkownicy+

Na AS porównywaliśmy jako transport SQ T z transportem na Philipsie pro II. Powiem szczerze, mój SQ T ni miał szans. Może lepszy zasilacz coś poprawi.

• 1 rok później...

Dobrze przygotowany CDek zje dowolne źródło cyfrowe oparte o komputer, który po masie wnosi kupę syfu ze swojego zasilania impulsowego.

BUHAHAHAHAHA! Laptop pracujący na baterii też? :) Zasilacze impulsowe są też w CD Linn - czy należy je wyrzucić na śmietnik? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

tyle ochow achow nad squezeboxem ciekawe to bylo... i zadzwiajace zarazem tym bardziej ze w PL nie bylo w sprzedazy takiego SBT wiec sprawa reklamy odpada (chociaz nie do konca bo nie wiem jak z wczesniejszymi squezeboxami czy byly czy nie bo glownie o nich sie rozprawialo) ... teraz troche na ziemie zeszli

chwilowy brak działalności w audio.

mirhon, 26 Lut 2009, 09:51

Różnica poziomou dźwięku na wyjściu może sprawić, że komuś się wydaje, że nastąpiła jakaś dramatyczna zmiana jakości. Sprawdź parametry różnych DACów, różnice są nieistotne dla ludzkich uszu: one brzmią IDENTYCZNIE, nikt nigdy w teście ABX nie odróżnił jednego DACa od drugiego.

Raaany, ręce opadają. Skąd ludzie biorą takie brednie? Stary, czy Ty przypadkiem nie wciągasz nosem tych „parametrów”? Mam teraz podpięte 2 różne DAC i wyrównane poziomy. Jak nie usłyszysz różnicy, to masz cholerny problem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

BUHAHAHAHAHA! Laptop pracujący na baterii też? :) Zasilacze impulsowe są też w CD Linn - czy należy je wyrzucić na śmietnik? :)

Raaany, ręce opadają. Skąd ludzie biorą takie brednie? Stary, czy Ty przypadkiem nie wciągasz nosem tych „parametrów”? Mam teraz podpięte 2 różne DAC i wyrównane poziomy. Jak nie usłyszysz różnicy, to masz cholerny problem.

Koledzy drodzy, po co wyciągacie "trupy z szafy". Może czasem warto sprawdzić datę postu, na który się odpowiada. Przy takiej "wartkości" dyskusji, to słońce zdąży się zmienić w supernovą, zanim dojdziecie do jakichś konkretnych wniosków :).

• 1 rok później...

Witam

znalazłem ten temat, przeczytałem całość i prawdę mówiąc nie znalazłem odpowiedzi. Ale ponieważ minęło 1,5 roku to liczę na poradę z jakim DAC'iem to dobrze gra. DAC'a chcę podłączyć do NAD'a C320. Słucham spokojnego jazzu.

• Użytkownicy+

Witam

znalazłem ten temat, przeczytałem całość i prawdę mówiąc nie znalazłem odpowiedzi. Ale ponieważ minęło 1,5 roku to liczę na poradę z jakim DAC'iem to dobrze gra. DAC'a chcę podłączyć do NAD'a C320. Słucham spokojnego jazzu.

Wiele zależy od reszty toru. W "Kujawskich" było sporo opisów z porównań dac-ów, gdzie za transport robił SBT.

Np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.