Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słuchałem "piątki" w polączeniu z Audio Note OTO SE i też nie było dobrze....w zasadzie było źle. Bas bez kontroli, a reszta też bez zachwytów. Nawet z tak "nielubianym" Naitem 5 było znacznie ciekawiej.

• 2 tygodnie później...

...ja też słuchałem i było to najgorsze połączenie mojego wzmaka (OTO SE) z kolumnami, z jakimi miałem okazję go sluchać - ewidentnie zupełnie sobie nie radził z tymi kolumnami.

pzdr

• 3 miesiące później...

Czy ktoś zestawiał HARBETH z elektroniką Accuphase ?

Czy HARBETH zagrają w 17m na dłuższej ścianie 4,94m na 3,42m ?

Moje obecne ustawienie na dłuższej ścianie - JMLaby Mini Utopie trochę się duszą :-(

Najnowsze moje odkrycie ,pokój nie ma nawet 17m !!! ,a w planach jest 18m ?! ;-)

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Czy ktoś już słuchał nowych 40.1?

Ja rzuciłem uchem niedawno, niestety bardzo krótko słuchałem ale pierwsze wrażenia bardzo dobre.

Co prawda nie słyszałem nigdy wcześniej tego wzmacniacza a grało monoblokami Cary, jak na zdjęciu.

Dzwięk z bardzo dobrą barwą, płynny, z miodem na górze pasma.

post-4029-100003226 1224430374_thumb.jpg

zawsze to jakies pocieszenie

chociaz przyznam ze troche modeli tej firmy sie u mnie troche przewinelo

/i nie bez zaslugi kolegi :)/

to ja sie zatrzymuje

pasuje i zbieram plyty

jeszcze moze kabelek i koniec wedrowki ludow

mamz

podaj koledze cenę za 40.1 , to jeszcze bardziej polubi swoje SHL5 ;-)

gigong

miałem HL-6, bardzo fajne kolumienki, wspaniale brzmiały na nich smyczki i w ogóle kameralistyka, natomiast dźwięk był nieco oldskulowy w tym dobrym tego słowa znaczeniu, wycofana trochę góra i snujący się z lekka bas (miałem przejrzysty wzmacniacz tranzystorowy). Najładniej brzmiały ze starym Cyrusem II, u kolegi michał stabro. Te, które są w ogłoszeniach to te same egzemplarze ;-)

Wielkie dzięki za informacje na temat HL k-6.Mam dylemat, nie mogę pojechać z Warszawy na ich odsłuch, a poza tym jedyny i miarodajny byłby odsłuch u mnie w domu. Dlatego spytam jeszcze- jak myślicie,czy roksan caspian napędzi je prawidłowo. Słucham głównie jazzu /żeńskie wokale/ i kameralistyki barokowej.Dla uściślenia powiem,że w moim systemie cd sugden i amp roksan, kolumny dynaudio audience 52 dają dzwięk satysakcjonujący, aczkolwiek konturowość basu / kontrabas zarówno grany palcami, jak smyczkiem/ i ogolnie barwa i namacalność dzwięku mogłyby być lepsze. Czy z harbethami będzie lepiej? dzięki za wszystkie głosy.

kolega Broy tez nie powinien biadolic

dzieki Mamzowi mial okazje zapoznac sie conieco

ze sprzetem

:)

>gigong

jezeli lubisz granie akustyczne

to harbety beda niezastapione

i ta srednica , nie do pobicia !

swoja droga harbethy lubia prad i za kaze dodatkowe waty sie odwdziecza

wlasnie

sprezystym i jedrnym dolem

ave harbeth !

>gigong

Kiedy przesiadłem się z Dali 450 na Harbeth SHL5 to pod względem konturowości i szybkości basu to był dość duży cios. Jednak potem dokupiłem do Harbeth mocnego wzmaka i jest znacznie, znacznie lepiej z basem (a nawet bardzo dobrze). W tych głośnikach drzemie wielki potencjał i możesz mi wierzyć, że szybko się nie nudzą! Wręcz przeciwnie, uzależniają.

Posłuchaj Harbeth najlepiej u siebie w domu a może Cię zauroczą.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

jezeli to te same harbeth 6

to udalo mi sie usyskac magiczna srednice z cyrus2 i gramofonem analogowym

stare nowe plyty , nic tylko sluchac

nie udalo mie sie powtorzyc tego sukcesu z zadnymi harbethami

tak spektakularnie :(

michal stabro, 19 Paź 2008, 21:49

>jezeli to te same harbeth 6

>to udalo mi sie usyskac magiczna srednice z cyrus2 i gramofonem analogowym

>stare nowe plyty , nic tylko sluchac

>nie udalo mie sie powtorzyc tego sukcesu z zadnymi harbethami

>tak spektakularnie :(

fakt

roy, 19 Paź 2008, 21:53

>michal stabro, 19 Paź 2008, 21:49

>

>>jezeli to te same harbeth 6

>>to udalo mi sie usyskac magiczna srednice z cyrus2 i gramofonem analogowym

>>stare nowe plyty , nic tylko sluchac

>>nie udalo mie sie powtorzyc tego sukcesu z zadnymi harbethami

>>tak spektakularnie :(

>

>

>fakt

ale to bylo bardzo dawno temu

nie wiem czy teraz tez bym tak to odebral ;)

W Harbeth można w łatwy sposób uzyskać magiczną średnicę pewnym zabiegiem :) delikatnie uogólniając:

1. Elektronika grająca bardzo dobrze na średnicy (gęsto, przejrzyście, płynnie, rozdzielczo)

2. Przejrzysty IC

3. Harbeth w Bi-Wire (nie wszystkie modele), na górę kabelek z delikatnie stonowaną, gładką, rozdzielczą górą co pozwoli wyeksponować genialną średnicę tych głośników. Na dół przejrzysty kabelek o nasyconej, gładkiej i rozdzielczej średnicy i dobrym basie.

I będą i kolory i słodycz wysokich i powietrze na średnicy i wszystko inne co nazywamy magią :)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.