Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację zapomniałem że we Wrocku jest Fusic jesienią coś pokombinuję. Świta mi głowie jeszcze kilka pomysłów z przestawieniem sprzętu i zamierzam jeszcze trochę popracować nad akustyką ale bez przesady. Co jednak nie zmienia faktu że 300F mnie interesuje. Ale na razie spokojnie może na AS coś mnie zainspiruje. Szczerze mówiąc myślałem że na zeszłorocznym AS ktoś pokaże 300F ale ja przynajmniej się nie natknąłem :(

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Paweljazz, może poza Lebenem 300f warto się zainteresować Jadisem DA30....używka Jadisa jest w cenie nowego Lebena

co prawda mój pokój jest niewiele większy tylko 20m2 ale musiałem wstawić 4 panele z wełny mineralnej pt80....trzy za sprzętem i jeden

na przeciwko aby okiełznać shl5.....teraz jest git....nie robiłem pomiarów, typowa amatorka

żadnych problemów z basem nie miałem gdy stały u mnie Dynaudio S25se....podobnie było z m30.1 no i oczywiście

bez problemowo zagrały p3....jeżeli odpowiada brzmienie Harbetha to jednak bym celował w m30.1 lub p3

żadnych problemów z basem nie miałem gdy stały u mnie Dynaudio S25se

Miałem kiedyś 52SE ale to było inne pomieszczenie i inny wzmacniacz 2xNad 370 i inne CD bardzo miło wspominam to zestawienie :) wszystko było OK. Potem zachciało się lampy i tak od Prima Luny jedynki przez jeszcze cztery inne lampy i skończyłem na Manleyu to bardzo dobry wzmacniacz i trochę mi go szkoda i barwy harbethów też szkoda, tak więc najpierw popracuję nad akustyką i zobaczymy. Jak efekt będzie nie taki jak bym chciał to najwyżej z czymś trzeba będzie wziąć rozwód.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Panowie ,czy wypełnienie skylanow w shl5 może wpływać na bas ? Mam nieduży pokój i powinienem mieć go dużo a nie mam ? Moje standy są wypełnione o dziwo tutaj ryżem , takie kupiłem od poprzedniego właściciela ! Co byście polecili ? Premium fill od skylana czy da się tezdobrze a taniej ?

:)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Premium fill lepiej nie będzie, natomiast to nie zwiększy Ci ilości niskich tonów,problem jest gdzie indziej i nazywa się akustyka. Gdzieś nakładają Ci się fale, polaź po pokoju i zobacz,gdzie bas słychać najlepiej a potem pokombinuj z ustawieniem. Premium fill da Ci niesamowity kontur,oderwanie dźwięku od głośników i świetną stereofonie,efekty naprawdę świetne ale reszta to akustyka bez niej będzie lipa...

Premium fill lepiej nie będzie, natomiast to nie zwiększy Ci ilości niskich tonów,problem jest gdzie indziej i nazywa się akustyka. Gdzieś nakładają Ci się fale, polaź po pokoju i zobacz,gdzie bas słychać najlepiej a potem pokombinuj z ustawieniem. Premium fill da Ci niesamowity kontur,oderwanie dźwięku od głośników i świetną stereofonie,efekty naprawdę świetne ale reszta to akustyka bez niej będzie lipa...

Basu mam wystarczajaco jak dla mnie , tyle że dużo ludzi pisze ze im dudni a mi wogole nie nawet mam mniejsze pomieszczenie ,kolumny stoją od siebie około 3.5 metrów ,około 1metra od bocznych ścian ,i około 70cm od tylnych ścian ,

Z tego co czytałem tutaj w klubie to shl5 nie mają dużego basu ,poprtostu jest proporcjonalnie do reszty ,

Więc opłaca się kupić ten Premium fill od skylana

>szwagier83

Spróbuj postawić SHL5 na krótszej ścianie to się przekonasz. Ustaw je, jeśli możesz ok. 1,8-2m od siebie. Moim zdaniem masz taką a nie inną akustykę.

Bas z 5 jest całkiem sporawy w sensie wypełnienia.

Edytowane przez skyrobin

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

>szwagier83

Spróbuj postawić SHL5 na krótszej ścianie to się przekonasz. Ustaw je, jeśli możesz ok. 1,8-2m od siebie. Moim zdaniem masz taką a nie inną akustykę.

Bas z 5 jest całkiem sporawy w sensie wypełnienia.

Dzięki serdeczne Ale za bardzo nie mogę na krótsza ścianę Ale mogę troszkę zmniejszyć odległość między sobą , jak pisałem basu mi nie brakuje Ale zobaczę co się będzie dziać :)

Basu mam wystarczajaco jak dla mnie , tyle że dużo ludzi pisze ze im dudni a mi wogole nie nawet mam mniejsze pomieszczenie ,kolumny stoją od siebie około 3.5 metrów ,około 1metra od bocznych ścian ,i około 70cm od tylnych ścian ,

Z tego co czytałem tutaj w klubie to shl5 nie mają dużego basu ,poprtostu jest proporcjonalnie do reszty ,

Więc opłaca się kupić ten Premium fill od skylana

Spróbuj je zsunąc do siebie na jekieś 3m.

Bas w SHL5 jest taki jaki jest. Niestety nie jest mistrzem kontroli ale daje dobre wypełnienie i masę. Potrafi lekko dudnić ale to głównie zależy od pomieszczenia, podstawek, ustawienia. Można spróbować zatkać basreflexy. Bas nie schodzi też tak nisko jak opisują w parametrach.

Wydaje mi się, że twoje pomieszczenie może byc ciut przymałe na SHL5, było o tym pisane setki razy.

Może Twoje określenie "mało basu" jest mało adekwatne do sytuacji? Gdybam bo dla innych tam może być basu za dużo. Zakładam, że w tym samym pomieszczeniu porównujesz w głowie do swoich poprzednich kolumn.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Spróbuj je zsunąc do siebie na jekieś 3m.

Bas w SHL5 jest taki jaki jest. Niestety nie jest mistrzem kontroli ale daje dobre wypełnienie i masę. Potrafi lekko dudnić ale to głównie zależy od pomieszczenia, podstawek, ustawienia. Można spróbować zatkać basreflexy. Bas nie schodzi też tak nisko jak opisują w parametrach.

Wydaje mi się, że twoje pomieszczenie może byc ciut przymałe na SHL5, było o tym pisane setki razy.

Może Twoje określenie "mało basu" jest mało adekwatne do sytuacji? Gdybam bo dla innych tam może być basu za dużo. Zakładam, że w tym samym pomieszczeniu porównujesz w głowie do swoich poprzednich kolumn.

Pozdro

Masz rację ,pisze dlatego że parę osób pisało o dudnieniu basu nawet w większych m2.

U mnie ze względu na niewielkie pomieszczenie powinno być go wiele ,

Może spodziewałem się go więcej bo ostanie atc 11 miały 20cm wofer .w shl5 jest wiekszy więc automatycznie powinienem większy być bas

Mi się wyadaje że to jest wina słabego odtwarzacza cd ,kiedy zabrałem swój sprzet do sklepu i podipinalismy różne cd i zawsze było więcej basu niż u mnie w domu a pokój w sklepie był większy :)

Zresztą wymiana cd i tak nie unikniona bo budżetowy marantz to mezalians do reszty toru .

Witam

Czy lavardin it będzie dobrym wyborem do shl5

Czytałem ze niektórzy sobie chwała bardzo takie połączenie ,a niektórzy piszą ze nie jest to żadna rewelacja

Ciężko mi bedzzie posłuchać takiego zestawienia więc dlatego pisze , ktoś miał może albo słuchał tego zestawienia ,byłbym wdzięczny za kilka linijek opisu

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Witam

Czytałem ze niektórzy sobie chwała bardzo takie połączenie ,a niektórzy piszą ze nie jest to żadna rewelacja

Ciężko mi bedzzie posłuchać takiego zestawienia więc dlatego pisze , ktoś miał może albo słuchał tego zestawienia ,byłbym wdzięczny za kilka linijek opisu

No ale Ty sam właśnie stwarzasz sytuację,że jedni Ci napiszą,że to świetne połączenie a inni,że lipa, sorry mate ale musisz ruszyć tyłek:)

No ale Ty sam właśnie stwarzasz sytuację,że jedni Ci napiszą,że to świetne połączenie a inni,że lipa, sorry mate ale musisz ruszyć tyłek:)

Jakbym mógł to bym sprawdził ale tutaj w uk jest ciężko żeby ten sam dealer miał te dwa klocki .

Gość intenser

(Konto usunięte)

niezłym ale tylko do tych głośników

albo inaczej - gra praktycznie tylko z H. ,Living Voice i z niczym więcej , poza tym jest prądowo max słabiutki

dodatkowo musisz doliczyć kilka kilo talarów na okablowanie fabryczne bo na innym jest słabiutko

niezłym ale tylko do tych głośników

albo inaczej - gra praktycznie tylko z H. ,Living Voice i z niczym więcej , poza tym jest prądowo max słabiutki

dodatkowo musisz doliczyć kilka kilo talarów na okablowanie fabryczne bo na innym jest słabiutko

Dzięki wielkie. A nie Wiesz Ile takie kabelki mogą kosztować

Oryginalne są do niczego. Na allegro kupisz niezłe kolce z podstawkami mosiężnymi (żeby dziur w podłodze nie robiły)

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

robił ktoś porównanie standów Harbeth foundation stands shl5 do standów skylan

jakie są różnice w brzmieniu?

pewnie temat wałkowany był wiele razy ale...:)

Mam Foundation Stands pod M40.1, nie robiłem porównań ze Skylanem, ale ponieważ nie tłumią obudowy od spodu - myślę, że są lepszym wyborem w przypadku Harbethów. Jakość wykonania Skylanów dużo lepsza.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.