Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę powiedzcie, czy warto zainwestować w Harbeth P3ESR do pokoju 20 m2? zagra to ładnie czy bez jaj? jaka jest Wasza opinia koledzy?

I czy np. progrock w stylu RUSH odsłucham z przyjemnością, czy tylko do wokalistyki i małych składów jazzowych...?

Jaja...

Mam nadzieję, że robisz sobie tylko tutaj ,,jaja" a nie poważnie pytasz...

Rock i maleństwa Harbetha...litości...

Proszę powiedzcie, czy warto zainwestować w Harbeth P3ESR do pokoju 20 m2? zagra to ładnie czy bez jaj? jaka jest Wasza opinia koledzy?

I czy np. progrock w stylu RUSH odsłucham z przyjemnością, czy tylko do wokalistyki i małych składów jazzowych...?

Jaja...

Ja zmieniłem se 25 na Shl5. Nie żałuję. Wszystko zależy od tego czego się słucha. Jak ktoś lubi starsze nagrania (blues ,rock) i ma sporo nie najlepiej nagranych płyt to Shl5 się sprawdza lepiej gdyż takie płyty ma s 25 po prostu nie grają. Po przejściu z se 25 na początku brakowało mi tej góry i dokładności , jak po jakimś czasie do nich wróciłem na chwilkę i porównałem bezpośrednio z shl5 to grały szczupło. Dokładnie ale szczupło . Niedawno komuś napisałem że S25 to kolumny dla audiofila , shl5 dla melomana.

Do 25 potrzeba wyjątkowego toru...i niestety drogiego... To ekstremalnie wredne kolumny w aplikacji, wiele osób myślało że za nieduże pieniądze będzie miało hajenda...zaś Harbeth ciekawie zagra z wieloma urządzeniami...

Dart_magic dobrze mówi , ze pokój pokojowy nie równy

Sam miałem shl5 w 16m2 i było swietnie a ktos pisał ze w 20 m2 męczył sie z basem

Ja choć mam 16m2 nie wsadził bym tam 3 bo boje sie ze nie będzie wogole basu , lubie słuchać cicho i wtedy przy większych kolumnach czuć dynamikę i powietrze

Myśle ze 30.1 najlepiej by ci sie sprawdziły

Tyle czy lubisz herbatnikowe brzmienie a do tego jest nie prawda co alan mówi do reszty toru - jest bardzo wazna. Zle dobrany wzmacniacz i już nie zagra .Dla mnie do harebrtow najlepsze sa szybkie mocne tranzystory wtedy sie uzupełniają na wzajem - ale to tylko moje zdanie

:)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Przeczytaj sobie wpis yoachima na temat P3,wszystko o co dopytujesz ujmuje w punkt.

Jaja...

Jaja...

No nie wiem czy jaja,ja ich słuchałem w idealnym dla ich możliwości pokoju i dawały radę bez problemu a Tool wymiatał aż się szyby trzęsły.

Masz sprzęt naima, czyli tranzystory o b. dużej dynamice. Harbethy z naimem to coś więcej niż współpraca, to synergia.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

• 2 tygodnie później...

a naima masz widze, to moze zostac przy tym,

kiedys sluchalem z linnem ale 7-ek, bylo niezle

ja bym tego LFD poprobowal albo naima mocnego jakiegos

ale z lampa bylo by najlepiej,

el34, 6l6, tu bym celowal

a mi chodzi o wzmacniacz synergiczny z modelem Harbeth'ów P3ESR....

Dayens Menuetto ,Ampino ...lub Sonneter Alabaster

Nie daj się zwieść Naim .

Edytowane przez Luk77

a mi chodzi o wzmacniacz synergiczny z modelem Harbeth'ów P3ESR....

Ja pierdziele! Człowieku, weź je pod pachę (spokojnie się tam zmieszczą) i idź do najbliższego salonu hifi, poświęć pół dnia i posłuchaj.

Ja Ci powiem że pasują do "x"...ktoś inny, że do "y"...a Tobie będą akurat pasowały do "z".

Ja pierdziele! Człowieku, weź je pod pachę (spokojnie się tam zmieszczą) i idź do najbliższego salonu hifi, poświęć pół dnia i posłuchaj.

Ja Ci powiem że pasują do "x"...ktoś inny, że do "y"...a Tobie będą akurat pasowały do "z".

Mistrzu, tylko bez nerwow, bo ja grzecznie pytam a z Ciebie nieco chamstwa i ignorancji wychodzi... trochę kultury i szacunku do człowieka proszę, jak masz udzielać nerwowych odpowiedzi to lepiej się powstrzymaj bo takie rady mnie nie interesują

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Dokładnie , idź do salonu :))))))

nie jest to możlwie... salon:)

zadzwońcie do salonu i umówcie sie na odsłuch Harbethów P3ESR...życzę powodzenia, a jak możliwe to poł Polski trzeba przejechać....tak więc takie uwagi zostawcie dla siebie plissss

nie jest to możlwie... salon:)

zadzwońcie do salonu i umówcie sie na odsłuch Harbethów P3ESR...życzę powodzenia, a jak możliwe to poł Polski trzeba przejechać....tak więc takie uwagi zostawcie dla siebie plissss

Przyznam ,ze nie mam pojecia jak brzmia te Harbethy,ale wyczytalem tu i tam o zblizonym charakterze do Proac 1sc.Jezeli tak ew jest to postaraj sie posluchac ich z Electrocompaniet ECI-2.U mnie ow polaczenie sprawdza sie co najmniej wybornie.ahoj

Mistrzu, tylko bez nerwow, bo ja grzecznie pytam a z Ciebie nieco chamstwa i ignorancji wychodzi... trochę kultury i szacunku do człowieka proszę, jak masz udzielać nerwowych odpowiedzi to lepiej się powstrzymaj bo takie rady mnie nie interesują

Za mistrza dziękuję...choć się nim nie czuję. Powiem Ci jedno i to najlepsza rada dla Ciebie. Połowa ludzi na forum doradza konfiguracje, których nigdy nie słuchała. Druga połowa to Ci, którzy mogą mieć preferencje zupełnie różne od Twoich. Słuch, to jeden ze zmysłów, a jak wiesz jest ich kilka. Jest smak - jeden woli słone inny słodkie. Jest wzrok - jeden woli styl skandynawski inny szkołę bauhausu. Podobnie jest z tym co słyszymy. I myślę, że Twoje preferencje są najważniejszym i jedynym markerem.

i wcale nie jestem nerwowy :-)

Edytowane przez 22grudzen

Przyznam ,ze nie mam pojecia jak brzmia te Harbethy,ale wyczytalem tu i tam o zblizonym charakterze do Proac 1sc.Jezeli tak ew jest to postaraj sie posluchac ich z Electrocompaniet ECI-2.U mnie ow polaczenie sprawdza sie co najmniej wybornie.ahoj

o super! i to jest jakaś konstruktywna rada, a nie kurcze prostacka w stylu: ''człowieku idź se do salonu..''

o super! i to jest jakaś konstruktywna rada, a nie kurcze prostacka w stylu: ''człowieku idź se do salonu..''

No tak, to jest super rada .....

No tak. To jest super rada :-)

Druga połowa to Ci, którzy mogą mieć preferencje zupełnie różne od Twoich. Słuch, to jeden ze zmysłów, a jak wiesz jest ich kilka. Jest smak - jeden woli słone inny słodkie. Jest wzrok - jeden woli styl skandynawski inny szkołę bauhausu. Podobnie jest z tym co słyszymy. I myślę, że Twoje preferencje są najważniejszym i jedynym markerem.

i to jest jedyna prawidłowa i słuszna opcja

słyszałem "kilku pewniaków" z p3 i grało z doopy , a najlepsze zestawienie jakie udało mi się usłyszeć z p3 to Octave - i tego bym szukał : zamordysty o tranzystorowej manierze, ale i tu nie ma reguły bo ten sam wzmacniacz z "5"-tkami na tle innych propozycji grał beznadziejnie - także sam musisz sobie dobrać tor

Edytowane przez dart_magic
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.