Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Pmcomp co ty wgle sadzisz o Harbeth? Pewnie gdzies juz wspominales ale nie mam na tyle czasu zeby wszystkie strony wertowac. Podoba Ci sie to granie?

Bardzo mi sie podoba. Znakomicie muzyczny spektakl. Piekna srednica i piekna barwa. A mialem stare monitory HL z konca la 70-ych i nowe SHL. Niestety kest łyżka dziegciu ... bas. To nie jest parwdIwy przekaz. Bas sie rozlazi i nie schodzi nisko. Do papierowego basu z konstrukcji zamknietej niestety mu daleko. Teraz sie nie robi takich glosnikow. Taniej i latwiej jest zrobic plastikowy bas refelx. Reszta pierwsza klasa, nawet wysokie z metalowych membran. Szczegolowe ale ciagle muzyczne.

Harbethy graja piekna, nasycona srednica jaką ciezko spotkac w innych wspolczesnych markach. No moze w Spendorze.

Za to sie kocha Harbethy. I wtedy wszyscy zapominają o tym slabym basie.

End of story.

PS. jak gdzies npisalem. Kupilem JBL4343. To jes inna klasa glosnika i Harbeth tu nie podskoczy. Moze model 40.1 dalby rade. Anyway kupilem tez Tandbergi 5020 z lat 70-ych za ... 500 EUR ktore wszystkie Harbethy do SHL5 zjedzą na sniadanie za ... ulamek ich ceny.

Wniosek ... warto eksperymentowac. BTW to byl strzal w totalne ciemno. Nastepny w Jenseny Model 4 juz nie trafilem bo to analityczne a nie muzykalne granie. Na szczescie ten eksperyment kosztowal mnie ... 452 :). Ale ... te Jenseny mogą stanąc w szranki z ... kolumnami na Altecku.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zastanawiające, niby dorosły facet a jednak tak bardzo poszukuje potwierdzenia własnych decyzji.

Tak jakby oczekiwał, że ktoś na forum go poklepie i rzeknie, że dobrze zrobił, bo kupił w miejsce przyzwoitych kolumn jakiś przeszyty wintydź, na który pewnie sprzedawca szukał łosia od dwóch lat

Bardzo mi sie podoba. Znakomicie muzyczny spektakl. Piekna srednica i piekna barwa. A mialem stare monitory HL z konca la 70-ych i nowe SHL. Niestety kest łyżka dziegciu ... bas. To nie jest parwdIwy przekaz. Bas sie rozlazi i nie schodzi nisko. Do papierowego basu z konstrukcji zamknietej niestety mu daleko. Teraz sie nie robi takich glosnikow. Taniej i latwiej jest zrobic plastikowy bas refelx. Reszta pierwsza klasa, nawet wysokie z metalowych membran. Szczegolowe ale ciagle muzyczne.

Harbethy graja piekna, nasycona srednica jaką ciezko spotkac w innych wspolczesnych markach. No moze w Spendorze.

End of story.

PS. jak gdzies npisalem. Kupilem JBL4343. To jes inna klasa glosnika i Harbeth tu nie podskoczy. Moze model 40.1 dalby rade. Anyway kupilem tez Tandbergi 5020 z lat 70-ych za ... 500 EUR ktore wszystkie Harbethy do SHL5 zjedzą na sniadanie za ... ulamek ich ceny.

Wniosek ... warto eksperymentowac. BTW to byl strzal w totalne ciemno. Nastepny w Jenseny Model 4 juz nie trafilem bo to analityczne a nie muzykalne granie. Na szczescie ten eksperyment kosztowal mnie ... 452 :). Ale ... te Jenseny mogą stanąc w szranki z ... kolumnami na Altecku.

Pozdro

...a jaki to jest ten właściwy bas? ten u mnie w 30m2, u sąsiada w 15...a może na koncercie piknikowym, albo na spektaklu w sali NOSPR-u??

mar.s ...mam Harbethy HL Monitory MK3 i jako całość (oczywiście mowa o całym systemie) grają dla mnie absolutnie cudownie. Dlatego je mam. Ty zrób to co powinieneś, czyli posłuchaj ich. Możliwości jak się chce jest dużo. Trzeba tylko chcieć.

Chyba już nie jest zainteresowany bo nie odzywa się :)

Pójdą na aukcjie :)

jest zainteresowany nadal tylko jest jedno ale....Twoje 5 mają drobny mankament i tu jest pies pogrzebany

wczoraj rozmawiałem z kolegą na ten temat....ja osobiście doradzam taką wymianę, myślę że powinniście się dogadać

tylko ruch należy do Ciebie......ta zamiana będzie korzystna dla was obu

End of story.

Pozdro

dzieki za odp. Nie spodziewalem sie az tak wylewnej ,ale dzieki. Bylem po prostu ciekawy czy masz jakies pozytywne skojazenia z tymi kolumnami bo widzisz jak juz koledzy wspominali to jest klub Harbeth. Cos jak fanklclub i nie widze sensu wskazywnia ich niedoskonalosci przy kazdej okazji. Tymbardziej ze nie ma kolumn idealnych ,pasujacych pod kazde gusta. Oczywiscie rozumiem ze chcesz aby ludzie przed nabyciem byli swiadomi za co szacun ,lecz chyba juz wystarczy. Na pewn natrafia na Twoje posty.

End of story.

Pozdro

Cos mi sie popiep... chodzilo mi o to:dzieki za odp. Nie spodziewalem sie az tak wylewnej ,ale dzieki. Bylem po prostu ciekawy czy masz jakies pozytywne skojazenia z tymi kolumnami bo widzisz jak juz koledzy wspominali to jest klub Harbeth. Cos jak fanklclub i nie widze sensu wskazywnia ich niedoskonalosci przy kazdej okazji. Tymbardziej ze nie ma kolumn idealnych ,pasujacych pod kazde gusta. Oczywiscie rozumiem ze chcesz aby ludzie przed nabyciem byli swiadomi za co szacun ,lecz chyba juz wystarczy. Na pewn natrafia na Twoje posty.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zastanawiające, niby dorosły facet a jednak tak bardzo poszukuje potwierdzenia własnych decyzji.

Tak jakby oczekiwał, że ktoś na forum go poklepie i rzeknie, że dobrze zrobił, bo kupił w miejsce przyzwoitych kolumn jakiś przeszyty wintydź, na który pewnie sprzedawca szukał łosia od dwóch lat

+1

Lubię czasami kolegów jamówię i rocha motywować do zabrania głosu :).

Im dużo nie potrzeba.

Pozdro

Gówno tam motywujesz,po prostu trollujesz.

koledzy wspominali to jest klub Harbeth. Cos jak fanklclub i nie widze sensu wskazywnia ich niedoskonalosci przy kazdej okazji.

Groch o ścianę,Ty piszesz,ja pisałem,nie trafia...

No dobra, to po ile te TANDBERGI?

500 EUR.

Jamówię ... dajesz jakiś komentarz ...

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

500 EUR.

Jamówię ... dajesz jakiś komentarz ...

Pozdro

Nawet jakbym znalazł je w dobrym stanie to i tak odpada bo wizualnie kobieta mi nie dała by postawić w salonie ,mój pokój za mały a w garażu nie wypada :)

:)

A dla kobiety rosewood:), zrobisz na niej wrażenie.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pomyślałem o SHL5 do drugiego systemu.

Byłem dzisiaj na Waliców umówić tygodniowe wypożyczenie i przy okazji chwilę ich tam posłuchałem (a w zasadzie to były SHL5 +).

Hmm... posłucham ich jeszcze w domu ale jednak ciężko się nimi zachwycać jak się jest przyzwyczajonym do WLMa. Grają bardzo dobrze ale czegoś w nich brakuje.

Zobaczymy jak wypadną w domu.

Edytowane przez masza1968
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pomyślałem o SHL5 do drugiego systemu.

Byłem dzisiaj na Waliców umówić tygodniowe wypożyczenie i przy okazji chwilę ich tam posłuchałem (a w zasadzie to były SHL5 +).

Hmm... posłucham ich jeszcze w domu ale jednak ciężko się nimi zachwycać jak się jest przyzwyczajonym do WLMa. Grają bardzo dobrze ale czegoś w nich brakuje.

Zobaczymy jak wypadną w domu.

masza super że będziesz je miał w domu,to będzie pierwsza recenzja w tym wątku shl+ napisz koniecznie i bez ściemniania.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oczywiście, że napiszę tylko obiektywna ocena SHL5+ bez odniesienia do SHL5 (a takiego nie mam oprócz pobieżnego rzucenia uchem u pmcompa) będzie marnym porównaniem.

Będę mógł sie odnieść jedynie do PLUSów.

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tak sobie pomyślałem, że wezmę (oczywiście nie na jeden raz) SHL5+ i SHL5.

Wtedy będę miał pogląd na całość tematu, czy warto dopłacać. Bo chyba tutaj ktoś pisał, że opinie na temat + są gorsze od starych piątek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.