Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Do premiery jeszcze sporo może się zmienić ale faktycznie na obecną chwilę prawdopodobna cena dla UK to £12.000. Tylko to trzeba inaczej przeliczyć bo Harbeth na rożnych rynkach prowadzi różną politykę cenową. 40.1 kosztowały w UK £9.500 więc wzrost będzie o 26%. U nas kosztowały 44.000 zł więc przy wzroście ceny rzędu 25-30% wychodzi 55.000-57.500 zł. Oczywiście to i tak sporo i na 40.1 zapolować jak najbardziej warto. Ale nie widzę u nas ceny 67.000 za 40.2 tak jak i teraz 40.1 nie kosztują u nas £9.500 x 5.70 = 54.000 zł tylko 10.000 zł mniej.

Edytowane przez BlueMax

To kup 40.1 za £9500 póki jeszcze możesz. Wersja wiśnia :)

www.hificorner.co.uk/harbeth-monitor-40-standmount-speakers.html

Dzięki ale...ja nic nie muszę kupować. System mam skompletowany.

Jakiś czas temu w super cenie były w Warszawie do kupienia największe Spendory...jakbym wchodził w ,,kolumny BBC" to bym je łyknął...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie dziwię się bo to świetne paczki w dobrej cenie. Chyba je niedawno widziałem na Okopowej, ale miały spory "problem" na okleinie.

Wracając jeszcze do cen 40.1 w UK to dla nas nawet przecenione nie są atrakcyjne. Tu masz stronę z okazjami sklepu z największą sprzedażą Harbetha w UK: mają demo 40.1 za £6550. MSRP £9449.

http://www.radlettaudio.co.uk/bargain.html

Panowie jakiego daca polecicie do shl5 , transportem będzie lub Majki ds

Szukam przejrzystego szybkiego i szczegółowego daca myśle ze do powolnych harebrtow taki będzie najlepszy ,oczywiście żeby był lepszy niż ten co ma Majki ds na pokładzie ;)

:)

:D

...Mirek, a co to za "okablowanie" u Ciebie?

...wszystkie kable od WILE (Sound ART) czekam jeszcze na sieciówkę do listwy bo teraz mam jakąś kiszkę

....standy się podobają? :)

Edytowane przez Miroslav1

W rzeczywistości wyglądają jeszcze lepiej :D ... ale kolce by Ci się do nich przydały, co nie?

....wszystko w swoim czasie

kolumny nowe, całe okablowanie nowe

jak dla mnie za dużo nowości ale inaczej nie szło ..teraz czas na wygrzewanie a raczej słuchanie muzyki

wyśmienicie to się prezentuje z tymi standami, a przy tym pewnie i gra lepiej z konstrukcją otwartą

..też tak uważam że standy ładnie sie prezentują....czy ,,grają,, lepiej od innych tego nie wiem moze kiedyś zrobię jakieś porównanie

z innymi podstawkami...

Śliczne paczki :) ten basowy robi wrażenie :) warto było czekać

Opisz wrażenia jak już ochłoniesz i porównanie do 30.1 chyba ze 5 znasz tez dobrze

Standy fajnie ale myśle ze jakbyś pomalował na kolor czarny wtedy był by fajny kontrast

Śliczne paczki :) ten basowy robi wrażenie :) warto było czekać

Opisz wrażenia jak już ochłoniesz i porównanie do 30.1 chyba ze 5 znasz tez dobrze

Standy fajnie ale myśle ze jakbyś pomalował na kolor czarny wtedy był by fajny kontrast

...shl5 stały u mnie prawie rok więc myślę że dość dobrze je poznałem....natomiast m30.1 wielokrotnie słuchałem u kolegów

również m30.1 przez tydzień miałem u siebie.....shl5 to bardzo fajne kolumny ale z całym szacunkiem to nie ta liga....

kable Sound Art. do tak fajnych urządzeń - to chyba jakies kompletne nieporozumienie

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

garażowy wyrób z kiepskim brzmieniem

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

garażowy wyrób z kiepskim brzmieniem

..kiedyś już to napisałem ale nie ma problemu aby zrobic to jeszcze raz.....

mnie kompletnie nie interesuje zaplecze technologiczne , może tak być że właściciel WILE S.Witkowski w oparach dymu i alkoholu

siedzi sobie w garażu i w jednym ręku trzyma młotek a w drugim przecinak i tak sobie dłubie...

....może kupuje druty w sklepie elektrycznym.....to wszystko mnie nie interesuje.....dla mnie liczy się tylko efekt końcowy

...jak kable ,,brzmią,, ....... miałem do czynienia z kablami drogimi i bardzo drogimi najróżniejszych firm i potrafię docenić dobry kabel

cena kabli WILE to śmieszne pieniądze.....uwierz mi że nie poszedłem na taniość....to są bardzo dobre kable!! (dla mnie)

Edytowane przez Miroslav1

i potrafię docenić dobry kabel

cena kabli WILE to śmieszne pieniądze.....uwierz mi że nie poszedłem na taniość....to są bardzo dobre kable!! (dla mnie)

Może i kabel jest zajebisty tylko ... go nie ma.

Internet nie wypluwa nic po wpisaniu:

wile

wile cable

wile wire

wile kabel.

Śmiesznie jest.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Miroslav1

No to bryndza jeśli twierdzisz że to są takie wybitne kable - coś nie tak z twoim słuchem lub z systemem

A najlepsze, że w ogóle tych kabli ...niema

Edytowane przez babatular

pmcomp - wszystkie informacje o tych kablach są na...

Audiostereo :)

w super wątku klubowym, gdzie można poklepać się po plecach inaczej ban :)

Mirek,

Piekne gratulacje, super Ci się to prezentuje.

Jak już Ci się to wygrzeje to napisz parę słów zarówno o głośnikach jak i o kablach, tylko o kablach napisz od siebie a nie to co Ci znajomy powiedział, bo jak na razie to sporo dobrego o nich napisałeś, choć w rzeczywistości ich chyba nie słuchałeś.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

W jakim metrażu grają 40.1? Pamiętam, że zastanawiałeś się czy masz odpowiednio duże pomieszczenie dla nich więc jestem ciekaw jak to ostatecznie wyszło.

...ostatecznie stanęły w pokoju (20m2 z ogonkiem) byłem tak przekonany do brzmienia tych kolumn że nawet mały remont wchodził w rachubę aby zwiększyć metraż do 35m2 ale jest naprawdę pięknie i obejdzie się bez obalania ściany-przynajmniej na razie:)

...to jest pokój tylko i wyłącznie przeznaczony do słuchania muzyki i oglądania filmów.....

...koledzy intenser i jamówie....twierdzą że 40stki w tak małym pokoju grają na 30% swoich możliwości....może tak jest nie zaprzeczam

powiem tak....to są kolumny przeznaczone do dużych pomieszczeń to widać słychać i czuć....ale u mnie grają bajecznie!!

żadnych problemów z basem (o to najbardziej się obawiałem) na shl5 potrafił się wzbudzić 40tki tej przypadłości już nie mają...

długo by o tym pisać...

Może i kabel jest zajebisty tylko ... go nie ma.

Internet nie wypluwa nic po wpisaniu:

wile

wile cable

wile wire

wile kabel.

Śmiesznie jest.

Pozdro

....może i to jest śmieszne ale to nie jest mój problem....

Miroslav1

No to bryndza jeśli twierdzisz że to są takie wybitne kable - coś nie tak z twoim słuchem lub z systemem

A najlepsze, że w ogóle tych kabli ...niema

..jeżeli jest coś nie tak to raczej z moim słuchem:)...

pmcomp - wszystkie informacje o tych kablach są na...

Audiostereo :)

w super wątku klubowym, gdzie można poklepać się po plecach inaczej ban :)

Mirek,

Piekne gratulacje, super Ci się to prezentuje.

Jak już Ci się to wygrzeje to napisz parę słów zarówno o głośnikach jak i o kablach, tylko o kablach napisz od siebie a nie to co Ci znajomy powiedział, bo jak na razie to sporo dobrego o nich napisałeś, choć w rzeczywistości ich chyba nie słuchałeś.

...faktycznie dość sporo o nich napisałem ale to były relacje mojego kolegi....

ja wcześniej słuchałem ich tylko raz....gdzie robiliśmy porównanie IC Acrolinka 2080EVO z IC WILE....wtedy napisałem że WILE zagrał

lepiej.....

...faktycznie dość sporo o nich napisałem ale to były relacje mojego kolegi....

ja wcześniej słuchałem ich tylko raz....gdzie robiliśmy porównanie IC Acrolinka 2080EVO z IC WILE....wtedy napisałem że WILE zagrał

lepiej.....

lepiej Mirek, lepiej, to rzeczywiste porównanie do Acro mi umknęło a jesteś jedyną kompetentną osobą z doświadczeniem, która miała do czynienia z tymi drutami

----------------------------------------------------

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

...ostatecznie stanęły w pokoju (20m2 z ogonkiem) byłem tak przekonany do brzmienia tych kolumn że nawet mały remont wchodził w rachubę aby zwiększyć metraż do 35m2 ale jest naprawdę pięknie i obejdzie się bez obalania ściany-przynajmniej na razie:)

...to jest pokój tylko i wyłącznie przeznaczony do słuchania muzyki i oglądania filmów.....

powiem tak....to są kolumny przeznaczone do dużych pomieszczeń to widać słychać i czuć....ale u mnie grają bajecznie!!

żadnych problemów z basem (o to najbardziej się obawiałem) na shl5 potrafił się wzbudzić 40tki tej przypadłości już nie mają...

Ale kolce pod standy to by się faktycznie przydały bo chyba przylegają całą powierzchnią podstawy bezpośrednio do parkietu. Masz jakieś podkładki między kolumnami a standami?

Ja mam SHL5+ w 30m2 i według mnie jest idealnie z basem, kolumny stworzone do tego metrażu. Idealny balans, nic się nie wzbudza, bas jest bardzo sprężysty i ani za delikatny ani za mocny. Akurat. Ale każdy pokój jest inny.

Ale kolce pod standy to by się faktycznie przydały bo chyba przylegają całą powierzchnią podstawy bezpośrednio do parkietu. Masz jakieś podkładki między kolumnami a standami?

Ja mam SHL5+ w 30m2 i według mnie jest idealnie z basem, kolumny stworzone do tego metrażu. Idealny balans, nic się nie wzbudza, bas jest bardzo sprężysty i ani za delikatny ani za mocny. Akurat. Ale każdy pokój jest inny.

....masz idealne warunki....

kolega ma dylemat co kupić shl5 czy shl5+ .....problem leży w dopłacie nie bardzo teraz kumpla stać na 5+ i myśli o starszej wersji

....jakie są różnice między tymi kolumnami ?.....co radzisz?

[quote name=squad05' timestamp='1432285484' post='3

484594]

lepiej Mirek, lepiej, to rzeczywiste porównanie do Acro mi umknęło a jesteś jedyną kompetentną osobą z doświadczeniem, która miała do czynienia z tymi drutami

....kable to często temat drażliwy a jak rozmowa schodzi na WILE to awantura pewna:).....spróbuj jakiś kable to nic nie kosztuje

a może się spodoba....wtedy zaoszczędzisz parę groszy na dobrą imprezę:)

Rok temu bluemax mnie wyśmiał jak powiedziałem ze ze chce włożyć shl5 do 16m2

Teraz mam je w 16 m2 i grają lepiej niż większość monitorów które miałem

A tu kolega wstawia 40.1 do 20m2 i bluemax jakoś nie nabija się -dziwne :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.