Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Faceci tak mają... Np. ładne standy u kobiety.. Wolisz piękną buzię, mądrze gadającą, na krzywych standach????

nie no, bez przesady - u kobiety standy muszą być pierwszej klasy! to oczywista oczywistość jak mawiał klasyk:)

ale pod Harbethami?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Eee, jesteś przecież b. zadowolony ze Skylan'ów. Myślisz, że się zrobi jeszcze lepiej? Króliczek jeszcze nie całkiem dogoniony, co? No chyba, że sam visus Cię urzekł..

Jestem zadowolony ale chciałbym posłuchać otwartych ale drewnianych no tak z ciekawości. Sosnowe grały katastrofalnie.

Jestem zadowolony ale chciałbym posłuchać otwartych ale drewnianych no tak z ciekawości. Sosnowe grały katastrofalnie.

naprawdę masz przekonanie że Skylany grają? ale tam nie mam membran!

przepraszam za złośliwości nie nie da się czytać takich sformułowań... wybacz proszę

przepraszam za złośliwości nie nie da się czytać takich sformułowań... wybacz proszę

Mebran nie ma, ale Harbethy grają też obudową. I dźwięk możemy zepsuć stawiając je np. na misce. Nawet na kolcach za 500 pln.

I założę się, że różnicę nawet Ty byś zauważył..

temat blutaka wraca u harbetowców jak ludowcy do parlamentu, zawsze obecny temat ;-)

czy blutak jest fetyszem tego wątku ?

Nie tylko :-)))

Dorzucę swoje 3 grosze, ja mam pomiędzy kolumną a Blue Tack'iem małe kwadraciki ze sztywnej folii. Więc fornir jest bezpieczny.

A na HUG'u widziałem chyba lepszy patent, w rogach drewnianego standu umieszczono półkule z twardej gumy ( fi ok. 2-3 cm) . Punkt styku z kolumną ma stały wymiar

i sprężystość.

Moje kulki Blue Tac wyglądają już baaardzo płasko po paru latach.

Edytowane przez donegal
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Sławek spoko i luz:) to są przecież skróty myślowe,donegal ładnie to wytłumaczył.

Pozdrawiam

Sławek spoko i luz:) to są przecież skróty myślowe,donegal ładnie to wytłumaczył.

Pozdrawiam

rozumiem, nie ma sprawy... :)

Słuchałem dzisiaj SHL5 Plus w Bristolu.

Jakby nie Harbeth grał.

Moim zdaniem pomieszczenie i wzmaki bo ... reszta toru grała tez i u mnie i takich cudów na SHL5 nie było.

Czy SHL5 Plus jest gdzies do posłuchania w Sobieskim?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Bez szału. Przdciez ten dźwięk to katastrofa 4 razy próbowałem sluchac ale to jest niesłychane jak tragiczne brzmenie ni tych Harbetach jest. Srednica - barwy - porażka po prostu. Taki dziwek to ja mialem 25 lat temu na Mildtonie i wieży z Unitry.

faktycznie w Sobieskim shl5+ bez szału żeby nie powiedzieć cienko!...nie pamiętam jak elektronika tam była?

ale nie wszyscy byli tego zdania co ja bo gościu który siedział przede mną był wyraznie zachwycony tym graniem

aż kiwał głową z zadowolenia i chyba przed wyjściem powiedział...,,dziś kupuję te kolumny,,

w Bristolu nie byłem z braku czasu....jaki sprzęt tam był?

nie pamiętam jak elektronika tam była

wzmak Rouge Audio i CD Gamut zestaw za 30 pare tyś. zł i rzeczywiście grało słabo, lepiej było je zestawić HL 5 z lampą może w tedy by coś z siebie dały.

wzmak Rouge Audio i CD Gamut zestaw za 30 pare tyś. zł i rzeczywiście grało słabo, lepiej było je zestawić HL 5 z lampą może w tedy by coś z siebie dały.

W Bristolu grały z lampą. Cary monobloki na 300B + 845 i pre Cary. I tu szukałbym przyczyny. Do tego fatalna akustyka pomieszczenia. Jako źródło Zontek + Linnart.

Pozdro

A nie bierzecie pod uwage, ze moze tworcy na stare lata sluch sie przytepil? To sie zdarza...

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Dziwne to wszystko, zwłaszcza że Harbeth słynie z przynajmniej przyzwoitej gry w domowych, czytaj: nienajlepszych warunkach akustycznych więc w hotelowych warunkach nie powinien ucierpieć bardziej niż inni. Amplifikacja różnorodna, tranzystorowa i lampowa, teoretycznie nie sprawiająca wrażenia źle dopasowanej. Więc czemu zagrało tak słabo? Dla mnie zupełnie niezrozumiała sytuacja.

Edytowane przez BlueMax

W Sobieskim SHL5 Plus niestety tez bez szału.

Jutro trzeba zajrzeć ponownie.

Zgadzam się. To nie grały Harbethy.

Wiecie jaki był najlepszy Harbeth wystawy?

Voila:

spendoraudiosystems_sp100r2_black_ash.jpg

;)

I chyba w stosunku do poprzednika czyli 40.1 jeszcze trochę banknotów w kieszeni zostanie :).

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Niestety dzisiaj było podobnie. W Sobieskim dosuneli Harbethy do ściany ale niedużo to pomogło. Dźwięk sie lekko dociążył ale siadła głębia.

Co do postu pmcomp pełna zgoda. Spendor napędzany Lebenem ze źródłem Accu zagrał swietnie.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Co do postu pmcomp pełna zgoda. Spendor napędzany Lebenem ze źródłem Accu zagrał swietnie.

W końcu to taka sama szkoła jazdy. Ot tylko metka inna i cena inna :).

Pozdro

co tu dużo gadać... Spendory zaprezentowały się znakomicie, ale nie mozna zapominać że grały w doborowym towarzystwie

fajne standy do tego były i te maskownice dla mnie super

Gość intenser

(Konto usunięte)

widać, że w Eterze pracownicy mają lepszy słuch , że im się chce wydusić co się da w tych warunkach ( połączenie Harbetha z Lebenem jest mega synergistyczne , dlaczego ze Spendorem miałoby być inaczej)

Audio system pewnie znowu poszedł na łatwiznę i przygotował przypadkowy zestaw , który zaprezentował się jak to opisujecie - szkoda, że zawsze jest "jak zwykle"

Edytowane przez intenser

Witam szanowne towarzystwo , chciałbym zapytać tych co już przerabiali o odpowiedni wzmacniacz do Monitor 30.1 . Co brać pod uwagę Carry sli80, Lavardin,Rogue Audio cronus ,Unison s6, Ayre, Leben coś innego? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.

Niemozliwe - Spendory SP100R2 - wam się podobały na Audio Show 2014 - to albo w bardzo różny sposób odbieramy jakość dźwięku albo miałem wyjątkowego pecha słuchając tych Spendorów z systemem Accu - ( 4krotnie słuchałem w sobote i w niedzielę) no bardzo mizernej jakości dźwięk - gdzie te barwy , magia , średnica - jednostajny , mało rozdzielczy dźwięk

Osobiscie odradzam cary 80 ,mi jakos nie podpasowal ten wzmacniacz. Wczesniej go sluchalem z dynaudio s25 ,a kilka dni temu z shl5. Krotko i na temat : szalu nie robi. Wiem ze to wybitny sluchakwowiec ale z kolumnami jakis taki suchy i bez emocji.

Kumpel wpad ostatnio z jbl 4410 i fajnie sie zlozylo bo ma do nich otwarte standy firmy Target Audio, co prawda sa one ok 5cm nizsze od Skylanow ale postanowilem postawic na nie Harbethy.

Przede wszystkim zmiana w niskich rejestrach. Bas zyskal na masie i barwie. Ogolnie dzwiek bardziej dociazony ale z najwieksza zmiana w dole pasma.

Nie do konca jestem przekonany czy byla by to zmiana na lepsze w moim systemie poniewaz na plytach ktorych bas jest duzy i miesisty bylo go za duzo i moze byc ciezko nad nim zapanowac.

A same jbl okazaly sie super kolumnami biorac pod uwade ze zaplacil za nie cos kolo 300euro w idealnym stanie. Inne granie,nie moje ,ale nie sadzilem ze za takie pieniedze mozna trafic taki dzwiek

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.