Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak możesz wstaw fotki to może coś uda się podpowiedzieć lub zadugerować jak kolumny stoją u Ciebie w pokoju. Będziemy widzieć co gdzie i jak.

Może poprostu posłuchałes lepszych kolumn które Ci się bardziej spodobały jak grają i heco którymi byłeś zchwycony straciły przez to na brzmieniu bo masz porównanie.. :-)

Też kiedyś myślałem że coś gra przepięknie, poszedłem w odwiedziny do kolegi i wiem że już można lepiej.... i to się nazywa łapanie króliczka.. ;-)

Ja słuchałem statement w małym pokoju i nie dało rady tego słuchać. Umówiliśmy się na ponowny odsłuch ale w pokoju dwa razy większym i tam kolumny zagrały pięknie...

Jeśli bym po pierwszym odsluchu miał wyrobić sobie opinię o tych kolumnach to była by negatywna a po drugim mam już inne zdanie.. :-)

Dzięki za ofertę. Akustykę mam przyzwoitą, salon pozwala na różne warianty ustawienia, nie mam kłopotu z dobrym ustawieniem kolumn. Miałem w życiu sporo różnych kolumn i tylko te dwa modele sprawiały problemy stąd raczej prosty i logiczny wniosek, że to nie akustyka jest trudna tylko kolumny niedoskonałe. Zresztą kiedyś było nawet takie określenie tzw. niemieckiego brzmienia, które oczywiście dzisiaj jest mitem ale coś jednak z niego pozostało, po prostu w trójdrożnych dużych podłogówkach konstruktorzy nie potrafili się powstrzymać, żeby basem nie przywalić i wyszło go po prostu ciut za dużo. To jest oczywiście moje zdanie, każdy może mieć inne oczekiwania i odczucia, może seria music style jest inna ale to nie całe Heco.

Edytowane przez audiofan01

Boguś masz już na testach tego magnata rv 4?

Subfan a jakim piecem zasilane były u Ciebie Celany i heco statement ?

ups! i było sie odzywać.hehe

Magnat RV4 - na test - to za 12k(kłopot z pożyczeniem) lub kupić trochę w ciemno za 7k, trudny wybór. A głośniki czekają.

Nigdy nie jest za dużo basu, jest go wręcz za mało :)

Ja też nie narzekam, w końcu wychowany na Altusach jestem.

Edytowane przez Bogusław_59825

Boguś masz już na testach tego magnata rv 4?

Subfan a jakim piecem zasilane były u Ciebie Celany i heco statement ?

Odpowiadam choć nie powinienem bo już drugi raz mylisz mój nick, zakładam, że to nieintecjonalna pomyłka.

W tamtym czasie było to kilka xindaków, creek destiny i dussun V6i, wszystko wystarczająco mocne i wydajne tranzystory ze sporymi zasilaczami i dużą baterią kondensatorów.

Szukasz przyczyny wszędzie ale dlaczego nie chcesz dopuścić także możliwości, że jednak te konkretne dwa modele kolumn Heco mogą mieć za dużo basu, zwłaszcza celany 700, słuchałeś ich w ogóle?

No coś w tym jest co piszecie,rozmawialem z facetem z Nautilusa i też mi mówił że Heco music style 1000 były są przebasowione,że Aurory już takie nie są,a u mnie są i to akustyki wina,nie brałem tak pod uwagę tego wcześniej,bo nie czepiam się szczegółów,myslalem że im większe kolumny,tym lepiej zagrają,ale niestety pomieszczenie trzeba mieć duże,bo wtedy właśnie wpadamy w ten mega bas,ja teraz lizne tematu o pułapkach basowych,moze coś wykminie,bo na kupno nowego mieszkania pod kolumny to mnie nie stać :-D hahahaha,mieszkanie pod kolumny :-D zresztą znów w innych kolumnach innych firm,ludzie narzekają na brak basu :-)tutaj chyba czytałem na Naszym forum,że te Statement to pod lampę stworzone niby,ciekawe czy jakbym zatkał z tyłu bas refleksy,to czy by nie dudnił tak bas

Do świetnego wniosku doszedłeś u mnie to samo heco 900 najpierw basu mało bo grałem na amplitunerze onkyo 656 potem zmieniłem na rz810(wszyskie zasilające kable tez)duuza poprawa, a teraz mam jeszcze lampę cayin a88(+dobre kable) to mam tyle basu że właśnie mieszkanie na dom muszę zamienić haha.

Hehe...

Ale macie problem.

Ciezko zrozumiec ze rozni lidzie maja rozne preferencje?

Mam Heco ms1000 i Celan 702, faktem jest ze basu maja dosyc, ale bas ten jest dla mnie bardzo ok. A ze komus za duzo, to jego sprawa, niech se kupi glosniki z mniejszym basem.

Tak tak jakbym mial pretencsje do BMW ze ma napred na tyl :)

My mamy na myśli że aż dudni niekiedy :-)

Zalezy od muzyki. Zalacz daft punka na heco to poczujesz magie basu heco, na ten moment nie jestem w stanie uwiezyc zeby bass byl lepszy w jakichkolwiek innych kolumnach.

Zalacz tiesto lub jakis szybki metal i hmmm... jako fan Heco przemilcze.

Oczywiscie nadmienie, ze moj tor audio to nie jakies High End za dziesiatki tysiecy, a akustyka pomieszczenia tez bez pomiarow.

A kto ma pretensje do kogoś?pisze jak jest... to nie o to chodzi, tu mowa o tym że nie warto rzucać się na 2 metrowe kolumny z 5 głośnikami niskotonowymi jeśli mamy małe pomieszczenie na dodatek ze skopaną akustyką.

Więcej\większe nie znaczy lepiej mógł bym kupić heco 500 i jestem teraz w 100% pewny że by wystarczyły.

@Daniel1974

Zatkaj dziury i sprawdź.

Edytowane przez bl4ck

Zatkam i sprawdze :-) Lolo słusznie zauważyłeś,zalezy od muzyki,utworu lub nagranej płyty,u mnie przebasowienie zależy od nagranej płyty,ja tylko oryginałów słucham,wiec pomijam gorzej nagrane jakoby miały wpływ na przebasowienie

U mnie basu jest w miarę ok a jak by bylo jeszcze więcej bym byl bardziej zadowolony . .. :-)

Heco znam bardzo dobrze od kolumn podstawowych heco celan 302, celan 502/702/902, Heco stetamenty po direct kończąc. Ma salon obok siebie gdzie je sprzedają a że sprzedaje dobry znajomy to jak mam czas to lubię sobie coś niekiedy potestowac. Ostatnio miałem przyjemność odsluchu heco direct, stetamenty kontra Megalith audio SCX. I to co potrafią te monitory to podlogowki mogą się lekko zawstydzić.. :-)

Bipo serio postawił byś w doku heco direkt :D ? ja jeśli mam byś szczery to trochę myślę nad zdradą heco 900 :P... po głowie mi chodzą Monitor audio gold, ale z drugiej strony niczego mi nie brakuje a heco wciąż mi się podobają

Megalith audio SCX 21kg sztuka :D

Edytowane przez bl4ck

U mnie basu jest w miarę ok a jak by bylo jeszcze więcej bym byl bardziej zadowolony . .. :-)

Heco znam bardzo dobrze od kolumn podstawowych heco celan 302, celan 502/702/902, Heco stetamenty po direct kończąc. Ma salon obok siebie gdzie je sprzedają a że sprzedaje dobry znajomy to jak mam czas to lubię sobie coś niekiedy potestowac. Ostatnio miałem przyjemność odsluchu heco direct, stetamenty kontra Megalith audio SCX. I to co potrafią te monitory to podlogowki mogą się lekko zawstydzić.. :-)

Jakie masz zdanie na temat Heco Celan 302?

Właśnie z wyglądu masakra te direct, tego typu kolumny mnie się wcale nie podobają ale z czystej ciekawości chciałem usłyszeć ich brzmienie. Jeszcze nie miałem okazji Concerto posłuchać a z chęcią bym to zrobił tylko nigdzie w Wawie nie mają.

Co do celan 302 to wg.mnie w swojej cenie bardzo dobre kolumny. Jeśli bym miał kupować podstawki do powiedzmy 2tys to dla mnie nr 1. Warunek mocny wzmacniacz, ja odsłuchiwałem na denonie 1510 i trochę mi basu brakowało ale gdy zapieliśmy serie 2020 grało to pieknie. Wszystko było tak jak trzeba, do mniejszych pomieszczeń jak znalazł.

Edytowane przez Bipo
Gość

(Konto usunięte)

Właśnie z wyglądu masakra te direct, tego typu kolumny mnie się wcale nie podobają ale z czystej ciekawości chciałem usłyszeć ich brzmienie. Jeszcze nie miałem okazji Concerto posłuchać a z chęcią bym to zrobił tylko nigdzie w Wawie nie mają.

Co do celan 302 to wg.mnie w swojej cenie bardzo dobre kolumny. Jeśli bym miał kupować podstawki do powiedzmy 2tys to dla mnie nr 1. Warunek mocny wzmacniacz, ja odsłuchiwałem na denonie 1510 i trochę mi basu brakowało ale gdy zapieliśmy serie 2020 grało to pieknie. Wszystko było tak jak trzeba, do mniejszych pomieszczeń jak znalazł.

A mi się bardzo podobają...muszę do Cinematechu podlecieć posłuchać...

Reszta kolumn jest taka sama...meble i tyle...

Dlatego producent daje możliwość czy wąskie w tali czy szerokie.... :-) każdy z nas ma swój gust. Dla mnie po pierwsze musi kolumna ładnie grać a po drugie wyglądać. Jeśli z wyglądu kolumny mi nie podchodzą to nie wiem jakby pięknie graly to ich nie kupię. .. :-)

Właśnie przesłuchuje Heco na moim starym amplitunerze do kina domowego Sony,wszystko tak samo gra,moze ciut sopran inny ale tylko trochę,reszta ta sama,na starych kablach bo tu nie ma wejść bananowych,roznica jest tylko jak nic nie gra to słyszę szum bardzo mały w głośnikach,ale to trzeba blisko podejść,80procent grania to kolumny,a nie wzmacniacz tudzież amplituner,Reduktor Szumu w Swoich filmach ma sporo racji

Co do tych Heco Direkt Dreiklang to ma je moj kolega w bialym kolorze.Brzmienie jest dobre ale nie wyrywa,graja inaczej jak moje.

Musze przyznac ze wygladem nie zachwycaja.Wielkie jak szafa,ale kazdy ma inny gust.

Jestem w szoku ze brakowało Ci basu , bo miałem Heco Celan GT 302 i Denona 1510 i byłem w szoku ile było `basu :) w jakim metrażu to grało ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.