Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 2tys do okolo 15m2

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z tego wzgledu ze Moje Quantumy 507 sa za duze do mojego nowego lokum postanowiulem je sprzedac. I jezeli to nastapi to bede szukal czegos mniejszego pokroju Quantum 605 lub Jamo C605 i w tym problem bo konstrukcji jest wiele.

Rozwazam zakup miedzy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze jakies inne propozycje. Szukam czegos nieco cieplejszego od Quantumow 507 ale rowniez z jakims pazurem. Najbardziej kusza mnie te Jamo C605.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/49766-kolumny-do-2tys-do-okolo-15m2/

przecize te kolumny , ktore podales w linkach tez beda za duze do tego pomieszczenia, nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Chcesz mniejszeglosniki czy poprostu inne?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

2 midi woofery do 15 metrów + chyba br w jamaszce ?

chyba raczej nie będzie dobrze.

spójrz za 1 midi wooferem i br do przodu, będzie lepiej zapewniam

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

>Moze jakies inne propozycje. Szukam czegos nieco cieplejszego od Quantumow 507 ale rowniez z

jakims pazurem. Najbardziej kusza mnie te Jamo C605.<

Tench, 7 Mar 2009, 14:40

>Brales pod uwage Missiona?

Mission cieplejsze :)?

A tak apropo to jak ci się podobało brzmienie magnatów z serii 500, to do mniejszego pomieszczenia proponowałbym też Quantum, ale np. 603, lub nieco drożej ale o wiele lepiej 703. W 15m powinny dobrze zagrać. Na allegro widziałem 703 białe za 2499,-.

W tej cenie warto polecić Audio Academy Mimas II. Kosztują 1800, a grają jak niejedne dużo droższe. To uniwersalne kolumienki o ciepłym brzmieniu. No i do 15 m2 pasowałyby mimo, że to podłogówki. Poza tym jako duży plus możliwość odsłuchu we własnym systemie - wystarczy kontakt z firmą.

Przeoczylem ze te Yamaszki sa duze. Pokoj ma 15m2 ale jest polaczony dosc duzym otworem z kuchnia ktora ma ok 10m2. Mysle ze cos pokroju Quantum 605 czyli podlogowki z jednym wooferem powinny byc w sam raz?

Monitorki raczej odpadaja. Nie szukam typowo cieplych kolumn, tylko nieco ocieplonych :)

?👈

No teraz tez jest go nadmiar. Ale tylko przy glosnych odsluchach, ktorych niestety brak. Wiec moglbym pozostawic te, ale po co trzymac takie lochy jak za takie same pieniadze moge miec lepsze, lepiej grajace kolumny. Dlatego dycyduje sie na zmiane.

Czy ktos sluchal Jamo C605?

?👈

don111, 7 Mar 2009, 16:31

>Wharfedale z serii Evo 2 lub coś z Elac'a

Elac'ów dawno nie słuchałem, więc sie nie wypowiem, ale Wafle w kilku zestawieniach i raczej zbyt jasno grajace jak na mój gust, a np. evo 2 40 w połaczeniu z nową seria Marantza 7003 wzmak i CD, to chyba największa katastofa dźwiękowa jaka dane mi było usłyszeć, nie polecam.

A może jednak Tonsil Siesta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja polecam AE AELITE 2 sa na allegro nowe za 1400zl lub to cudo :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cosmotherapy, 7 Mar 2009, 21:04

lub to cudo :

>

Ukryta Zawartość

Ushery robią w Polsce?

Do tego obudowa w stylu Avalona. I płacisz tylko za nią! Głośniki i podstawa gratis!

To "cudo" musi grać, jak za 3 razy tyle! Nie tak, jak Usher V-601:)

Hehe...

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

@Tench,

>

>Moich kolumn nie polece nikomu;)

przecież nie polecasz....... :)

ja swoich nie wiem czy mam polecać czy nie. Bo sam nie wiem czy grają dobrze czy źle, czy to ich wina czy reszty systemu? A może jestem na etapie "psychicznej wymiany sprzetu" i mój już mnie nie bawi ? :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 5 tygodni później...

Posiadam Jamo C605 - jeśli mieszczą się w budżecie to możesz spróbować - ale radziłbym tak czy tak najpierw odsłuchać. Jak dla mnie mają ciut za dużo basu i musiałem sie pobawić ustawieniami, żeby to nieco skorygować. Oprócz tego w tej klasie cenowej są ok. Dla porównania radziłbym posłuchac np Missionów z serii M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.