Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizacja - PCB

aleksandero1

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tak samo, chroniczny brak czasu, a jak juz się znajdzie to wolę podelektować się muzyka. Lampy co prawda mam, E88CC i na nich zamierzam zacząć eksperymenty, co nie znaczy, że tak zostanie.

Do szczęścia brakuje jeszcze lampucery, i tu pytanie mini, czy maxi, co polecacie? Dodam, że docelowo ma to być niezalezne urządzenie w własnej obudowie, czyli zewnętrzny DAC.

Pod jaka lampkę jest projekt?Wiem że można kilku spróbować ale lampki mają rozne wyprowadzenia wiec może będa potrzebne jakies modyfikacje? no i jak z tymi trafkiem - mam na mysli owe wyprowadzenia 120v-0-120v. jak to podlaczyc do zasilacza anodowego?

• 4 miesiące później...
  • 2 miesiące później...

Jak Wasze lampizacje?

Czy zamówione trafa są w ogóle odpowiednie?

Bo wiele osób mówi, że zupełnie nietrafione było zamówienie trafa 120V.

Jako nie elektronik proszę o odpowiedź.

www.myspace.com/loszmi

Moim zdaniem płytkę można by trochę zmodyfikować żeby była bardziej funkcjonalna. Moje propozycje to:

- dać możliwość zastosowanie innej lampy w WK, a innej w WA przez umieszczenie w jednej lampie tej samej funkcji, a nie tak jak teraz jest jednego kanału. Przesłuchy w takich układach to mit.

- dodać kondensator w zasilaniu w pobliżu lampy

- dodać miejsce pod kondensator wyjściowy MKP osiowy wielkości SCR MKP 4,7uf

- dać możliwość połączenia katod pierwszych lamp w celu zrobienia wzmacniacza różnicowego

- dodać miejsce pod źródło prądowe dla powyższego.

- miejsce na kondensatory w zasilaczy snap-in

Na razie tyle mi do głowy przychodzi. Wszystko dotyczy układu WK-WA, ale z SRPP nie trzeba rezygnować.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

W sumie to nie mam nic przeciwko temu. Przeszkodą może być tylko mała ilość osób. Żeby zamówienie doszło do skutku to musi być co najmniej 25 kompletów.

Co do płytek to mam jeszcze te z początku tego wątku - PIERWSZE FOTKI

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to układ WK-WA. W przypadku SRPP należy dać rezystor od strony druku :))) Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.