Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic 42PY85 - ustawienia parametrów

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nadzieję że w tym poście podzielimy się informacjami jak mamy ustawione plazmy:

Proponuje podawać ilość kliknięć na pilocie każdego z parametrów czyli kontrast, jaskrawośc, kolor, ostrośc, ja podaje swoje:

Kontrast - 38 od min. ok 60%

Jaskrawość - 29 od min. ok 55%

Kolor - 27 od min. ok 45%

Ostrość - 4 od min. ok 65%

balans bieli - normal

st. kolorami - wyłączone

PNR - MAX

3D comb - włączone

lice że podacie swoje ustawienia.

pozdrawiam

Pytanie czy jest sens takich porównań bo ustawienia zależą od wielkości ekranu, oddalenia przy oglądaniu, jasności pokoju czy preferencji użytkownika

W każdym razie ja oglądam na razie na ECO bo nowy :)

no właśnie, a ponadto na każdym wejściu można mieć inaczej...

W każdym razie po przejechaniu 300 godzin ustawilem docelowo, korzystając z kalibratora THX:

na wejściu SCART (cyfrowa Vectra SD) mam kontrast dwa kliki w lewo, jasność jeden w lewo, kolor 5 w lewo - wszystko względem środkowego położenia ostrości.

Na wejściu HDMI (DVD) jest podobnie.

W każdym przypadku balans bieli normalny, wszystkie polepszacze wyłączone.

Obraz cud miód:)

aha, tv to 42PV80 oglądany z 3 m.

kontrast - klik w prawo, jaskrawość - połowa skali, kolor - klik w lewo, ostrość - 2 kliki w lewo (względem środka skali), polepszacze wył., włączony tylko intelligent frame creation. obraz kinowy. 42py800p

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

>(względem środka skali), polepszacze wył., włączony tylko intelligent frame creation. obraz kinowy.

>42py800p

Jakoś nie mogę się przekonać do IFP ( intelligent... ), mam ciągle to to wyłączone. Z IFP wszystko wygląda jak "moda na sukces"...

46PZ85E

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.