Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze CD YAMAHA dla wzmaka SONY

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu szukam jakiegoś CD-ka, który dobrze zgra się z moim wzmakiem SONY TA-F550ES.

Zależy mi na razie czymś niedrogim do 150 zł. Z czasem kupię jakiś wyższy model SONY ES ale na razie nie mam na to kasy.

Chciałbym aby odtwarzacz grał dobrym basem, a góra nie był zbyt jazgotliwa i metaliczna.

Podobno odtwarzacze Yamahy grają tak jakby mi pasowało. Ale czy wszystkie modele?

Jeżeli nie to jakiego modelu szukać w cenie do 150 zł.

Lubię jak odtwarzacz posiada centralnie umieszczoną szufladę ale wydaje mi się, że w Yamahach zawsze szuflada jest z lewej strony. Czy takie umieszczenie szuflady ma jakies skutki ujemne dla dźwięku, czy raczej niema znaczenia położenie kieszeni w odtwarzaczach?

https://www.audiostereo.pl/topic/49960-odtwarzacze-cd-yamaha-dla-wzmaka-sony/

Położenie kieszeni w odtwarzaczu nie ma żadnego wpływu na dźwięk. Tzn. może mieć, ale nie na zaproponowanym przez Ciebie poziomie rozważań. Co do CD Yamahy - bardzo je lubię, ale tylko modele CDX-890 i CDX-930 lub 993. A ich w życiu nie kupisz za 150 zł. Może trafisz gdzieś CDX593. Chociaż z drugiej strony - jeżeli nie ma to być jakieś audiofilskie granie to rzeczywiście Yamaha gra dźwiękiem jakiego szukasz - zaokrąglona góra, żadnej agresji i dobry bas. Więc teoretycznie możesz kupić cokolwiek. Aby Ci pomóc - możesz poszukiwania rozszerzyć też na Kenwooda - one też mają złagodzoną górę - wybieraj modele z 3 lub 5 na początku (bo 1 za nisko a 7 za drogie).

justas32, 11 Mar 2009, 08:44

>Położenie kieszeni w odtwarzaczu nie ma żadnego wpływu na dźwięk. Tzn. może mieć, ale nie na

>zaproponowanym przez Ciebie poziomie rozważań.

--------------------------------------------------

Czy możesz rozwinąć tę myśl ?

No też myślałem, o Knewoodach.

Piszesz, że serie zaczynające się od 3 lub 5, a 4xxx?

Miałem kiedyś 4030 tyle, że na innym wzmaku i było ok.

Rozumiem, że wg Ciebie serie 3 i 5 grają podobnie jak Yamahy??

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Reaper CDX 930 OK ale CDX 890 to mul nad muly. Szkoda na niego czasu bo w polaczeniu z 550 ES bedziesz mial papke a nie dzwiek. Lepiej dolozyc i kupic CDX 1030/1050 lub 1060. To zupelnie inna polka. Miedzy 930 a 1030 jest przepasc jakosci. Do 150zl kup jakiegos Philipsa bo dobrej Yamahy za ta cene nie kupisz. Chyba ze np CDX 810 ale licz sie z tym ze albo bedzie miala padniety laser albo zaraz jej padnie. Swietny cdek za swoje pieniadze ale laser nie wytrzymuje proby czasu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko bedziesz musiał dołozyc ok. 100 zl

Ukryta Zawartość

Kenwood byłby całkiem OK tyle że to dość jasne granie np. 7020 w cenie ok 200zł to na prawdę świetny wybór (miałem kiedyś). Fajne sa też starsze nady grają pełną średnicą i raczej przygaszoną nieznacznie górą.

P.S. Kupując odtwarzacz skup się na jego stanie a nie położeniu kieszeni :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Sam napisałes że to ma być przejściowo bo chcesz jakiegoś wysokiego ES-a.

Jak kupisz tanią yamahę za powiedzmy 200zł, to sprzedasz ją też za tyle i odzyskasz kasę. Jednak poddając ją tuningowi wydasz kolejne 200 lub więcej i przy sprzedaży nie odzyskasz kasy. Kup zatem coś co jakoś tam zagra ale przy sprzedaży nic nie stracisz. Ja oczywiscie jestem zwolennikiem tuningu ale po pierwsze przemyślanym a po drugie w sprzęcie raczej docelowym.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jako przejściowy starszy CEC byłby fajnym wyborem. Kto wie, może się okazać że zostanie na dłużej bo wcale nie tak łatwo jest o lepiej grające patefony za sensowne pieniądze. Brzydki jak noc listopadowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy firma Sherwood w tym modelu prezentuje coś dobreg??

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.