Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

mulsik w tym kraju nie ma juz przymusu leczenia chyba ze sadowy

a za "paznokcie" jak sie niepotrzebnie wygadasz predzej tobie to zaproponują

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mozna tez zablokowac hosta, tylko, ze wtedy i inni nie beda mogli wchodzic...., i tak zle i tak nie dobrze.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pozwolę sobie zamieścić tutaj wpis Piotra Ryki z AH, komentujące wpisy Redaktora i McGywera w tym wątku.

Robię to ponieważ Piotr nie ma możliwości pisania tutaj. Mam nadzieję, że Redaktor będzie miał na tyle dużo odwagi i nie wywali tego wpisu. Wklejenie wpisu jest wyłącznie moją inicjatywą, bez porozumienia z Piotrem i bez jego wiedzy, ale mam nadzieję nie będzie mi miał tego za złe.

>> Piotr Ryka, 2009-03-31 19:24:25

Kłamstwa redaktora Rachwalda i Mc Gyvera

Sytuacja na forum Audiostereo najwyraźniej jest niewyraźna, ponieważ, jak się zdaje, spółka Site przestała płacić zawodowym moderatorkom, które tam zatrudniała. Zaradzić ma temu powołanie instytucji moderatora społecznego, czyli mówiąc po prostu stara dobra moderacja w oparciu o oszołomów gotowych kneblować innych dla samej przyjemności robienia komuś na złość i wywyższania się w myśl zasady - to ja decyduję co tobie wolno a co nie.

Wszystko to nie jest moją sprawą odkąd zostałem stamtąd bezczelnie wyrzucony, choć może w zasadzie i jest, jako że w kształt tamtego forum sporo pracy jednak włożyłem. Nieważne, w każdym razie chciałem nie o tym.

Otóż w ramach toczącej się tam dyskusji o tej nowej moderacji przywołana została moja osoba, a to na okoliczność debaty nad słusznością mojego stamtąd wykluczenia. I wówczas to tamtejszy satrapa - red. Aleksander Rachwald - pozwolił sobie bezczelnie zełgać następujące łgarstwo, cytuję:

"Dodam jeszcze, ze R. bana dostał dopiero po poinformowaniu nas wszystkich, że "wpisy merytoryczne rezerwuje dla Audiohobby, i tam zaprasza, a na Audiostereo będzie tylko wkładał kij w szprychy". Cytat dosłowny. Dlatego pożegnaliśmy się z panem, a nie z powodu, że wypisywał o mnie dziwne treści. Na to ostatnie jako redaktor strony byłem przygotowany i uważałem to za część inwentarza, który na siebie przyjąłem."

Oświadczam więc, że nigdy czegoś podobnego nie napisałem. Napisałem natomiast co następuje:

"...na stanowisko redaktora naczelnego nowopowstałej redakcji forum Audiostereo powołany został pan Alek Rachwald - jeden z redaktorów "HI-FI i muzyki" oraz moderator ich forum. Jest to osoba, która kiedyś, dawno temu, niczym przeze mnie nie prowokowana mnie obraziła, z którą następnie za namową jednego z forumowiczów mimo to się pogodziłem, a która na koniec nie dotrzymała podjętych wobec mnie zobowiązań biznesowych i, jak to mówią, wystawiła mnie do wiatru. Jest zatem oczywiste, że pozostawanie pod jakkolwiek rozumianym nadzorem kogoś takiego i jakakolwiek z nim współpraca jest dla mnie czymś bardzo niezręcznym i niemiłym, co tylko utwierdza podjętą decyzję o nie zamieszczaniu tutaj swoich recenzji.

Tym niemniej, z uwagi na sentyment do tego miejsca oraz niechęć do całkowitego oddania pola swoim wrogom, będę tu nadal obecny. Coś w razie potrzeby doradzę, coś tam krótko skomentuję. Bardzo chętnie kogoś wysłucham i na miarę swych możliwości pomogę. Zarazem jednak będę się starał przenieść główny ciężar toczonych tutaj dyskusji na łamy nowopowstałego forum audiohobby.pl, gdzie odnajdziecie wszystkie znane sobie stąd tematy i gdzie stopniowo będę też przenosił wszystkie zamieszczone tutaj recenzje w poprawionej i zaktualizowanej formie."

Ponieważ za sprawą red. Rachwalda nie mam możliwości odpowiedzenia mu na Audiostereo, sprostowanie zamieszczam tutaj. Jednocześnie nie oczekuję przeprosin, bo czegoś takiego jak przeprosiny oczekiwać po nim nie sposób.

W tej samej dyskusji głos zabrał inny arbiter elegancji, kolega Mc Gyver. On z kolei zełgał co następuje:

"Słuchawkowe wpisy Ryki chętnie czytałem, choć temat sluchawek generalnie interesuje mnie średnio. Ma facet talent do pisania, nie da się ukryć.

Druga strona medalu jest taka, że Ryka rozpętał PUBLICZNIE swoją prywatną wojenkę z Józwą z powodu jakichś słuchawek do których testu miało dojść a nie doszło, czy coś takiego. No i przy okazji zaczął niszczyć swój własny wątek o słuchawkach. Ja to odbieram tak, że Ryka został usunięty głównie z powodu swojej awanturniczej działalności. Facet ma "trudną" osobowość, dość przypomnieć dlaczego się w ogóle tu znalazł: otóż z powodu konfliktów ze Stryjeckim wywalono go z forum hfm. Zresztą pooglądajcie jego wpisy na AH, łatwy w obyciu to on nie jest, taka prawda."

Otóż kłamstwem jest, że zostałem "wywalony" z forum "HI-FI i muzyki" i że niszczyłem swój wątek o słuchawkach. Z forum red. Stryjeckiego odszedłem dobrowolnie, by nie potęgować krępującej dla niego atmosfery zażenowania, po tym jak nazwał słuchawki AKG K1000 elektrostatycznymi, a nade wszystko w następstwie niesnasek narosłych wokół listwy audiofilskiej autorstwa firmy PAL, którą to recenzent HI-Fi i muzyki uznał za wyrób znakomity, a ja za bezwartościowy.

Na forum "HI-FI i muzyki" pisać mogę ile zechcę i nie dalej jak parę tygodni temu otrzymałem od nich zaproszenie na jakiś koncert czy promocję, już nie pamiętam. Za swe zachowanie red. Stryjecki nawiasem mówiąc nawet mnie przeprosił i to, co najzabawniejsze, na forum Audiostereo.

Podobnym kłamstwem jest twierdzenie, że niszczyłem na Audiostereo swój wątek o słuchawkach. Zaglądając do niego każdy może to sprawdzić. Przedostatni mój wpis dotyczył dyskusji o recenzji słuchawek, a ostatni był osobistą uwagą, że właśnie stuknęła mi pięćdziesiątka. Dożywotniego bana dostałem zaraz po nim, jak się domyślam w prezencie od Rachwalda i Mc Gyvera.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ciekaw jestem czy redagowanie tego forum polega na rozpisywaniu na role pewnych zachowań.

Wielokrotnie obserwowałem jak w wątek nie będący po myśli Kogoś (nie ważne Kogo) wpuszczano (podaję przykładowo) Szanownego Kolegę Muls-a, Szanownego Kolegę Jacch-a albo Inną Szanowaną Osobę, a po chwili wątek był już rozwodniony i szedł w zupełnie innym kierunku aby potem następnie przykryć go i schować na samo dno archiwum.

Najważniejsze techniki manipulowania ludźmi /ksiązkowe/

Wzbudzanie poczucia winy .

Naruszanie prywatności.

Celowe przeszkadzanie.

Wywieranie presji bez wyraźniej przyczyny.

Dobry i zły.

Udawanie kogoś innego.

Wpływ bodźców zewnętrznych.

Wspólnota interesów

Rochu jasne ze wszystkie kwestia tyko czy szkoleni czy samo wychodzi/talent samorodny/?

ochotnicy czy najemnicy?

masz racje wiele razy mam wrazenie ze orły bocznicy wkraczaja do akcji tylko w takim celu

Gość rochu

(Konto usunięte)

Drogi Mulsie, ale to Ty jesteś mistrzem rozwalania niewygodnych wątków.

Na marginesie, może odpowiesz na pytanie Cira.

Jesteś w tym kierunku utalentowany, szkolony czy po prostu naturszczykiem?

Tekst pt. "Kłamstwa redaktora Rachwalda i Mc Gyvera" w wydaniu Kacperka jest całkiem interesujący, jednakże jak to się ma do obecnego funkcjonowania forum ? Przypomina mi to wojenkę pomiędzy Kaczyńskimi a Wałęsą. Rozdrapywanie starych ran. Czy ta waśń może mieć wpływ na funkcjonowanie tego forum ? ja sie nie mogą dogadać między sobą i uważają,że każdy kłamie to proponuje w końcu udać się do sądu a nie robić wokandy z AS.

Z drugiej strony dręczy mnie to: Nas gryzą forumowe trolle. Rozwalają każdy konstruktywny wątek. Więc jeśli można dać dożywotniego bana takim ludziom jak opisani wyżej to dlaczego śmieci wciąż krążą po tym kawałku internetu?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rochu

(Konto usunięte)

foxbat, 31 Mar 2009, 23:39

>rochu, to jakie Ty masz propozycje?

Powrót do stanu sprzed 1 lutego 2008 r. : )

Ale to nierealne, wiem.

Przez ten rok wiele zła się stało.

Trzeba się zastanowić, czy jest szansa to naprawić.

Pozbyto się może najbardziej niesfornej ale zarazem najbardziej twórczej części uczestników forum.

Myślę, że na pewno trzeba spróbować skłonić Nieobecnych do powrotu i to powrotu pod ich właściwymi nickami.

Pożądane jest także wypracowanie takiego mechanizmu funkcjonowania forum, aby mściwość, wygodnictwo czy małostkowość co poniektórych osób nie spowodowała powtórki tego exodusu.

Myślę, że gdyby tak się stało, z czasem wiele ran by się zasklepiło, sporo spraw wyjaśniło i okazało by się, że potrafimy być wszyscy normalnym, fajnymi ludźmi, potrafiącymi się ładnie różnić.

Gość rochu

(Konto usunięte)

jar1,

Też mam wrażenie, że ten wątek to rodzaj wiecu (jaki bywała za realnego socjalizmu) gdzie lud wyraża swoje niezadowolenie a Dobra Władza oznajmia, iż dla dobra tego ludu nałoży mu kaganiec : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.