Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphse - ceny - ZGROZA

adam3city

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull@ - kilka sprawa. Znam z grubsza Twoją historię z "Śliczne tunery". W ogóle nie podważam wysokiej jakości odbioru połączonych klocków Acuu. To jest poza dyskusją.

Mnie interesuje tylko osiągany sygnał z samego T1000 podłączonego do wzmacniacza producenta trzeciega przez dowolne gniazda i anteny zewnętrznej również pod zewnętrzynm adresem. Częstotliwość wybrana także przez osobę trzecią.

W sumie chodzi o to, żeby tuner/tunery popracowały w przypadkowych warunkach zewnętrznych niezależnych od właścicieli tunerów. Oni mogą tylko słuchać.

Bo każdy tuner u "siebie" to gra wspaniale. Wiadomo. Ma swoje peryferia, swój przetwornik, wzmacniacz, kolumienki, odrutowanie, podstawki pod druty, wtyczki, gniazda kolce, marmurki, stoliki i wiele inych zaprzyjaźnionych pomagaczy dzwięku. A tak po odjęciu "wartości dodanej" o której pisał Genesis@ i właściciela można posłuchać rzeczywiste możliwości danego tunera.

Wygląda na to, że dystrybutorzy którzy starali się na bieżąco dostosowywać ceny do kursu walut (czy to poprzez podawanie ceny w walucie, jak to robi Jasik czy Audio Fast, czy też przez dostosowywanie cen w PLN) dostają teraz ostro po uszach.

A jeszcze nie tak dawno, gdy kurs był niski, większość osób na tym forum wychwalała ich pod niebiosa !

Dla mnie, jedynym wyznacznikiem ceny jest porównanie do ceny którą trzeba zapłacić w pozostałych państwach EU. Nieuczciwie będzie jedynie wtedy, jeżeli cena w PL będzie wyższa niż w EU.

Jeszcze odnośnie hi-fi clubu - u nich nie wzrosło, bo też nie obniżyli cen latem gdy dolar był rekordowo tani, za co byli mocno krytykowani.

Już sam nie wiem, która polityka cenowa jest lepsza. Ludziom jak widać nie dogodzisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

HM69=>

Przyznam się ,że nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ?

Przecież ja w tym samym systemie - dosłownie słucham ,słuchałem wiele tunerów ,także porównanie jest jak najbardziej uczciwe - miarodajne i w tym kontekście Accuphase T-1000 rozniósł konkurentów w pył.

Musi mieć warunki ,aby zagrać min. dobra antena na maszcie, dobry kabel - koncentryczny !!!

Przyniosłem ze statku do domu parę metrów i wymieniłem koncentryk , wydawał mi się ten statkowy lepiej ekranowany solidniejszy i kapcie mi spadły jaka różnica ! ? ;-)

Cytat z Audio ;

"W Accuphase T-1000 nie ma cienia eufonii, bas jest krótki i precyzyjny, choć czasem może się wydać mało mięsisty. Ale... to urządzenie pełne niespodzianek. Wyjście cyfrowe T-1000 podłączyłem do przetwornika DC-801 tejże firmy (można także podłączyć je do niemal wszystkich odtwarzaczy CD Accu). Dźwięk jest wówczas niesamowity, w jakiś sposób wydaje się nawet lepszy niż z CD. To oczywiście nieprawda, jednak psychoakustyczne sztuczki stosowane w studiach radiowych tutaj przenoszą nas w inną rzeczywistość."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jeszcze odnośnie hi-fi clubu - u nich nie wzrosło, bo też nie obniżyli cen latem gdy dolar był rekordowo tani, za co byli mocno krytykowani."

No oczywiście bo zrobili wielkie "świństwo " ,gdy $ był po 2zł powinni radykalnie obniżyć ceny !!!

Sporo ludzi którzy normalnie nie mogą sobie pozwolić na McIntosha mogłoby go nabyć , skorzystać z niskiego kursu $ , a tak nikt nie skorzystał.

Przecież praktycznie wszystko wtedy w kraju potaniało , było bardziej dostępne dla szarego człowieka,

tylko nie w HI FI Clubie - oni byli pazerni do bólu !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten wykres pokazuje jak w ostatnim roku japońska waluta poszła do góry co tłumaczy taki gwałtowny wzrost cen.

Ukryta Zawartość

Accuphase jest tak drogie głownie w Europie.Wszyscy wiedzą że jest dobre , ale nie wszyscy że sporo taniej można mieć dżwiękowy odpowiednik powiedzmy Zestawu składającego sie z E550 + SACD78.Różnice są dwie: brak SACD i cena.Za Accuphase 77tyś a za np.Leema Acoustic Tucana + AntiLa ok.38tyś.Pewnie że przed sąsiadami prestiż nie ten - no bo kto o Leema Acoustic słyszał a i szuflada sie głośniej wysuwa,ale jak brzmi - sami posłuchajcie.A kasiorka w kieszeni zostaje.Pozdrawiam.

=> gutekbull

Transmisja FM to ostatecznie przesył analogowy. Zastanawia mnie więc jaki jest sens samplowania syganalu tyko po to żeby go wysyłać do DAC-a który z powrotem przekształci to na sygnał analogowy...

...a na czym właściwie polega "wyjątkowość" teorii cen w kontekście tej konkretnej firmy: Accuphase? Z klockami innych firm jest inaczej?

Mam nadzieję, że nie na tym, iż w ślad za tym wątkiem pojawią się ogłoszenia sprzedaży klocków tej stajni w dobrych, bo nie "bandyckich" cenach, przez piszących w tym wątku...

Wiem, że to w sumie teoria spiskowa, ale kurde, naprawdę, akurat TO forum mnie mocno dokształciło w wiedzy o funkcjonowaniu zależności: wątek na popularnym forum i w ślad za tym szybko potem oferta handlowa.

pzdr

Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte.

Powyżej jeden z zapisów regulaminu tego forum. Czemu nie jest przestrzegane? I czy niedługo zobaczymy w ogłoszeniach Accu 550? Adamgdansk/Adam3city - pls o odpowiedź?

gutekbull, 9 Kwi 2009, 10:46

>Dziwi mnie cena DP - 600 49 900zł !?

>Miał to być klocek cenowo pośredni pomiędzy DP-500 , a DP-700 Troszkę chyba nie wyszło ;-)

>600 kosztuje niewiele mniej od 700, a sporo więcej od DP-500 , trochę bez sensu ???

>Inaczej jak ktoś ,będzie rozważał zakup DP-600 to musi bardzo uważnie posłuchać DP-700 bo różnica

>w cenie stosunkowo niewielka ;-)

>

>DP-500 22 900zl

>DP-600 49 900zł

>DP-700 64 900zł

patrząc na parametry do DP-600 jest raczej bliżej DP-78...+ oddzielny tor zbalansowany + nowy napęd... choć pewnie jest coś jeszcze...

>asiki, 10 Kwi 2009, 19:55

>Transmisja FM to ostatecznie przesył analogowy. Zastanawia mnie więc jaki jest sens samplowania

>syganalu tyko po to żeby go wysyłać do DAC-a który z powrotem przekształci to na sygnał analogowy...

Żaden! Tego nie można logicznie wytłumaczyć. Nikt normalny tak nie robi. Co innego gdyby to był tuner DAB... ale w Polsce jeszcze długo będzie tylko szumiące FM z zaklóceniami.

Pewne jest jedno w odniesieniu do Accuphase, że mozna go polecić znajomemu który ma budżet około 100-150 tys. bez ryzyka, że stracisz znajomego. To dobre rozwiązanie kiedy nie masz czasu szukać. Chociaż DP-500 jest gorszy o testowanego na forum Bitofona za 6500. Co innego DP-700, który warta swoich pieniędzy.

revert, 11 Kwi 2009, 05:56

>Pewne jest jedno w odniesieniu do Accuphase, że mozna go polecić znajomemu który ma budżet około

>100-150 tys. bez ryzyka, że stracisz znajomego. To dobre rozwiązanie kiedy nie masz czasu szukać.

>Chociaż DP-500 jest gorszy o testowanego na forum Bitofona za 6500. Co innego DP-700, który warta

>swoich pieniędzy.

Stary nie byłbym taki pewny, nie chciałbym być w twojej skórze, jakby takiemu znajomemu coś nie przypasiło :)

a jak chcesz zeby ci taki accu wyszedl taniej kupujesz go na zachodzie w firmie o nazwie nie sugerujacej audio, fakturują ci to jako np. zestaw przetwronikó optycznych-sprzęt pomiarowych i jjak masz średnią lub dużą firmę ładujesz w koszty i masz gdzieś cene jena bo i tak masz 40 procent taniej. na każdej 100-ce zyskujesz 38 tys.

a jak chcesz zeby ci taki accu wyszedl taniej kupujesz go na zachodzie w firmie o nazwie nie sugerujacej audio, fakturują ci to jako np. zestaw przetwronikó optycznych-sprzęt pomiarowych i jjak masz średnią lub dużą firmę ładujesz w koszty i masz gdzieś cene jena bo i tak masz 40 procent taniej. na każdej 100-ce zyskujesz 38 tys.

revert, 11 Kwi 2009, 20:31

>jak masz 4000 pozycji w ewidencji srodkow trwałych to konia z rzedem kontrolerowi który sie w tym

>połapie z czego np 150 to lasery, fotokomórki i inne badziewia na wyposazeniu obrabiarek.

Nie każdy ma na stanie w firmie "150 pozycji to lasery, fotokomórki i inne badziewia na wyposazeniu obrabiarek" :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

revert

11 Kwi 2009, 20:31

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1469 / 180 / 0 jak masz 4000 pozycji w ewidencji srodkow trwałych to konia z rzedem kontrolerowi który sie w tym połapie z czego np 150 to lasery, fotokomórki i inne badziewia na wyposazeniu obrabiarek.

nie mniej jednak,jest to oszustwo,proste do wykrycia.

ktos kto ma tak duza firme,nie stosuje takich praktyk.

to praktyki z "marginesu".

Po recenzji E-250 w HFIM i za 14kzł będzie zchodził jak ciepłe piczywko. Swoja drogą E211 10 lat temu tyle kosztował - zgroza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

czaj, 10 Kwi 2009, 20:41

>Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał

>kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte.

>

>Powyżej jeden z zapisów regulaminu tego forum. Czemu nie jest przestrzegane? I czy niedługo

>zobaczymy w ogłoszeniach Accu 550? Adamgdansk/Adam3city - pls o odpowiedź?

haha chciałbyś ;)

no ale 32K to bym za E550 nie dał....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.