Skocz do zawartości
IGNORED

tjuning/apgrejd Zoller Imagination Focal

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko Foxbat bez lampizacji pliz!

Zmieniam pokój odsłuchowy na większy i obawiam się,że Zollerki mogą nie wydolić. Żal byłoby rozstawać się z tak dobrym brzmieniem i pomyślałem o j.w. Dystrybutor nie oferuje już podrasowania. Czy ktoś może już to robił i z jakim skutkiem ?

Pociesza mnie myśl,że teraz będę mógł swobodniej wykręcić piecyk a Talk zwlaszcza po apgrejdzie u Talka to wulkan.I moooże tjuning/apgrejd nie będzie potrzebny......

fxx

w "salono-kuchnio-jadalni" (ach te baby,mnie wywalają do sutereny)będzie Manta V7 :-))

ewentualna zmiana to coś ze stajni Monitor Audio,myślałem...,ale na razie obstawiam Zollera

A zagladales juz do srodka Twoich IMG? Kiedys chyba Skrzypek wstawial fotke swojej pary gdzie zwrotnica byla zagipsowana - wygladalo srednio. Jesli chcesz sie pobawic w tuning to mozna sprobowac pogmerac w zwrotnicy i wymienic okablowanie na cos lepszego. Pytanie tez jaki metraz masz teraz a w jakim ma grac? bo fizyki nie przeskoczysz i w pewnym momencie tuning nie wystarczy jesli nie bedzie co mialo poruszac powietrzem.

Na marginesie sam sie zastanawiam czy nie przeniesc sprzetu do salonu, ale tu raczej nie mam zludzen, ze PS 5.1 wystarcza (18m2 vs. 60m2).

Nie ma wielkiej przepaści w metrażu jeno w kubaturze. Zresztą niech Pani architekt-wnętrz pomyśli jak zaadaptować,dostała kasę za cały projekt.Ale jak widzę ten wysoki sufit... Cudowanie z okablowaniem wewnętrznym raczej odpada.Pamiętam jak miałem przypadkowo całkiem ProAc 125 naczytałem się ile ludzie narobili wtop właśnie z tym. A w IMG po otwarciu podstawy pojawiają się jakieś kondensatory i kable Focala.Chyba nic nie będę kombinował - Zoller wiedział co robi.Chociaż Sonus wspominał mi kiedyś,iż z dobrym rezultatem przerabiał już IMG.Poczekam jak kolumny zajadą do nowego gniazda i wtedy zdecyduję. Ale zapraszam do zgłaszania pomysłów.

zildjian, 9 Kwi 2009, 16:02

>Zmieniam pokój odsłuchowy na większy i obawiam się,że Zollerki mogą nie wydolić. Żal byłoby

>rozstawać się z tak dobrym brzmieniem i pomyślałem o j.w. Dystrybutor nie oferuje już podrasowania.

>Czy ktoś może już to robił i z jakim skutkiem ?

enzo, 9 Kwi 2009, 17:05

>Jesli chcesz sie pobawic w tuning to mozna sprobowac

>pogmerac w zwrotnicy i wymienic okablowanie na cos lepszego.

Świetne-"pogmerac w zwrotnicy i wymienic okablowanie", i mamy nowe-stare- kolumny nadające się już do większego pomieszczenia.

Słuchałem Imagination w 11m2 i 30m2, w wiekszym pomieszczeniu zagrały z rozmachem i swobodą, przestrzennie, spójnie i z wypełnieniem. Dynamika i wykop na b.dobrym swoim poziomie.

Te kolumny mają ciekawą przypadłość - potrafia się "dopasować" do prawie każdego pomieszczenia od 10-30 m2. Najlepszy metraz dla nich jak sądzę to 15-25m2 dobrze przegotowanego pomieszczenia pod względem akustycznym i dobrze dobraną elektroniką (byle czego nie tolerują).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Skądże znowu - nie jestem zajadły Zollerowiec ale Focalowiec TAK :)

Uwielbiam to co dobrze zrobione na Focalach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.