Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza z lewej

[obrazekLUKASZ-183413_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wracając do "co wam gra..."

Vivace z koncertu nr 3 c-moll J.S. Bacha w wersji J. Loussiera - niech ktoś mi teraz powie, ze audiofilskie nagrania nie mogą być wciągające.

Pat Metheny, Zero Tolerance for Silence = Pat ekstremalny, Anna Maria spać!

M.Tokaj Trio

Jarrett oczywiście

Bach koncerty Branderburskie Musiqua A.K

Roman Berger, Exodus

Hancock/Corea - An Evening With...

Hancock, Box

Kosz, Reminiscence

Pogorelich

Broy -Nie mam w zwyczaju się dopisywać do cudzych wypowiedzi,ale wymieniasz M.Kosza.

To postać absolutnie wybitna na naszym firnamencie jazzowym.

Przychylam się i radzę szybko udać do sklepu i tą płytę nabyć.

Polecam również Trio z Koszem 2cd ok 1974 i pierwszą solową z 1969( o ile jest na cd).

Ponadto jak dobrze poszperać to trochę jest Kosza na innych płytach( Urbaniak -koniec lat 60-ch).

Kurzcze,Broy ostatnio myślałem,że słuchasz tylko ECMu.

Broy & Parmenides

Szkoda,że kupiliście "Universal Syncopations", odsprzedałbym nówkę z upustem od ceny zakupu. Kwintet ma potencjał i na razie tylko tyle.Nie kupię już więcej płyt dla jedengo numeru (pierwszego).

• Redaktorzy

Oj, próbowałem dwa razy zmienić nieaktualny w o mnie, i nic, nie wyszło. Ma być: [email protected]

Frank

Kosz jest absolutnie wspaniały i ponadczasowy. Nie, nie jestem aż taki audiofil, co to trzy eceemy ma :-))

Pzdr

Zildjian

Uważam, że powinienieś tej płyty koniecznie dokładniej posłuchać, gdyż jest moim zdaniem bardzo ciekawa. Jest tam dużo dobrego grania zespołowego, bez silenia się na wybryki solowe. No i jakość nagrania jest doskonała.

Pzdr

>broy

planujesz dalsze recenzje płyt z serii Polish Jazz? ;) Pytam , bo dotychczasowe były dla mnie bardzo przydatne, a seria bardzo mnie interesuje , z różnych (patrz wyżej) względów :-)

Pozdr.

A w temacie Neil Young, "Freedom" :)

Chicago - chicago transit authority 1969r.(ładuje "akumulatory" przed kilkudniowym wyjazdem ,jak zwykle ciężko będzie bez normalnej muzy)

album nabyłem za niedużą kasę na wodstoocku ,ale nie tym.

i czekam utworu 9 ,a jestem na 3.

pozdr.

Fubb

Rozumiem,że # 9 to I'm a man, pisaliśmy coś o tym na Forum z innym kolegą.

Broy

Podszedłem do niej wczoraj ponownie (tak jak podchodziłem przez kilka m-cy po 1-szym przesłuchaniu pod koniec ub.r.). Prócz zwłaszcza 1-szego numeru reszta to jakby jamik na bardzo lużno rzucony temat bez puenty,ot po prostu zagrali. Z szacunkiem,ale tak odbieram tę płytę i z przyjemnością zaproponuję Józwie -krajanowi transakcję w prywatnej poczcie. Ja nie przyznaję 5-ciu gwiazdek choćby za zmontowanie takiego składu. Ale spieszę przyznać,że nagranie znakomite.

Ukłony & pozdrowienia dla wszystkich !

broy-jak będziesz kupował wszystko w serii P.J to się załapiesz na Big Band Katowice.

Haha, już widzę Twój zachwyt po włożeniu płyty do cedeka.

Równie gorąco polecam Mariannę Wróblewską ,no jeszcze parę rodzynków by się znalazło.

Pytanie-czy seria wznawiana jest w 100 procentach,czy też wydane będą wyłącznie pozycje wartościowe.

Frank

Jest tam jeszcze parę innych "nieprzemijających" pozycji jak choćby Stodoła Big Band, wspomniana Marianna W. czy nieśmiertelny Ptaszyn w czapeczce. Oczywiście te "białe kruki" pozostaną w sklepie, gdyż nie zamierzam się na starość specjalnie frustrować. Także z tym kompletnym zakupem to przesadziłem oczywiście celowo.

broy, waits wydal naprawde znakomita rzecz. brudne, bardzo brudne brzmienia, wielka dawka bluesa, zaskakujace aranzacje, nietypowe instrumentarium i swietne teksty. moim zdaniem ta plyta jest kondensacja jego stylu. moge chyba powiedziec, ze doszedl do punktu nasycenia. po prostu - dziadostwo w swojej najwyzszej formie ewolucyjnej i w naturalnym srodowisku;-)

George Dalaras, "The Ultimate Collection". Muzyka to rembetiko, z drobnymi wyjątkami.

Teraz leci druga płta z tego albumu. Bardzo dobra realizacja znakomitej większości utworów, nawet tych koncertowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi