Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

>fubb

He he Refugee, jak pare lat temu mój wujek chciał sobie ich kupić, to schodził cały Kraków, a ludzie w sklepach patrzyli na niego jakoś dziwnie, gdy się o to pytał (tak przynajmniej twierdził), w końcu kupił to w jakimś koreańskim sklepie internetowym. A poza tym całkiem niezła płyta, co Moraz to Moraz.

Pozdr. H.

Peter Erskine - You Never Know,zapodałem tą płytkę z dziś z rana i o mało co nie zasnąłem.

Zdecydowanie polecam na pózny wieczór,lubie tego bębniarza,ale pianista Taylor przyprawia mnie o wzrost senności.

Majątek pewno by zdobył w medycynie, tyle ludzisków na globie ma problemy z zasypianiem, a tu złoty na ten problem środek w zasięgu ręki się znajduje. :-))

Ale ogólnie płytka niezła .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

> Frank

zamień pianistę Taylora (Johna) na pianistę Taylora (Cecila), to masz gwarantowany spadek senności. :)

ostatnio odświeżyłem sobie 'Cell Walk for Celeste' oraz 'Student Studies', w kolejce 'Unit Structures'.

RMazur - może cię zaciekawią:

Taraf De Haidouks Honourable Brigande

Taraf De Haidouks Musique Des Tziganes De Roumanie

ps. mam też ich koncert w Brukseli, ale niestety na vhs...

muzyka łagodzi obyczaje

Plant & Page- No Quarter.

Dawno nie słuchałem. Uwielbiam ten album za orientalny klimat. Rockowe kawałki dopieszczone całą gamą instrumentów dawnych. A Plant jak zwykle cuduje swoim głosem. Na poranek idealne. Płyta prezent od przyjaciółki :)

Pozdrawiam

Wojtek

Frank, 16 Lut 2006, 07:45

>Peter Erskine - You Never Know,zapodałem tą płytkę z dziś z rana i o mało co nie zasnąłem.

To nie płyta na poranek. Czy jakiś ECM w ogóle może być ? Mnie się bardzo podoba i słucham przy min. światła wieczorem. Pogłosy,przestrzeń,miotełki,blaszki,pomruki basu,czasem nawet melodyjna fraza. Coś po prostu urzekającego.

Na poranek - TOK FM i do śniadanka Wybiórcza. To Cię od razu przebudzi. Chyba celowo Paradnica jest w poniedziałek.

aktualnie słucham elektrycznej Masady z ostatniej płytki At the Mountain of Madness....Jest to Madness.....Chyba jedna z płyt roku 2005 bez dwóch zdań.....Znakomite!

ToTo-1 CHILD'S ANTHEM -zawsze poprawia mi nastrój. Niebawem TOTO ruszają w europejską trasę koncertową, szkoda że nie zachaczą o nasz piękny kraj. Po obejrzeniu DVD Live in Amsterdam 2003 zamarzył mi się TOTO live.Jakby ktoś chciał się kopsnąć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...a krajowe mam na razie wytypowane na shortliście: 3 x Olesie z Fenomedia (Chamber Quintet, Directions, Trio 3+), Malamute (Brotzman, Trzaska), Łoskot, Maestro Trytony, Wojtasik Colours, SAT, Abstract Przybielskiego z Olesiami...

Trudny wybór...wszystkie są znakomite!

Hiżu>

he,he jak ja ją chciałem kupić, to siedziałem w domu bo wiedziałem ze w kraju raczej nie dostanę internetowe czasy dopiero nastawały, a ludzie w sklepie nie patrzyli jakoś dziwnie tylko przyjeli zamówienie od razu zaznaczając zebym założył świnke skarbonke i kazali czekać cierpliwie ,czas mijał i mijał ,świnka pęczniała aż pewnego razu........ ;)

ogólnie materiał niezły ale na pewno nie powalający zresztą to tylko w polsce pewnie delikatne "zboczenie" panował na to wydawnictwo czy słusznie ja już wiem że.....;)

ponury australijczyk nie mylić z "ponurakiem";)

Ukryta Zawartość

post-2430-100006361 1170285571_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wioem co,ale coś mnie napadło na wczesno-Collinsowe Genesis. A Trick - nie remaster ale ładnie brzmiący. I taki sobie remaster Wind and... Nie za bardzo pamiętam czy w ogóle warto poszukać e Were Three (tak się to chyba nazywało). Na pewnio po tej ostatnioej już była kaszana w Trybunie

'grp super live in concert' - bardzo dawno nie słuchałem. dwupłytowy album. pierwsza czesc raczej lekka - r'n'b, soul, troche filmowego jazzu (piosenka z tootsie). grają na pierwszej czesci koncertu diane schuur, tom scott, dave grusin, lee ritenour i vinnie colauita. druga płyta trochę powaznego grania zafundował dobry skład elektrycznego bandu chicka corea: dave weckl, john patitucci, frank gambale i eric marienthal oraz oczywiście corea.

obydwie płyty mimo, że twprzą wspólny album pasują do siebie jak pięść do nosa. można ich słuchać oddzielnie bo nie tworzą żadnej stylistycznej spójnej całości.

wydanie GRP więc dźwięk na ich poziomie - duża dynamika, czyściutko, ładnie ofensywnie nagrana perkusja.

pozdr

w ramach przerywnika od elektrycznej Masady, bezwględnie znakomitej i powalającej propozycji J.Zorna i jego kamandy (brakuje tylko nieodżałowanego Dave D.) słucham teraz równie frapującej propozycji, a mianowicie soundtracka do filmu Requiem Dla Snu. Po raz kolejny oglądałem ten film wczoraj w TVP Kultura (a wcześniej była retransmisja doskonałego koncertu Kronos Quartet w Bielsku Białej, grającego Góreckiego, nagrałem, bardzo ciekawe) i po raz kolejny dostałem strzał między oczy. Bezwględnie znakomity film, mocny i ostry, z równie wspaniałą muzyką. Rzecz godna uwagi tym bardziej, że zarówno film jak i ścieżka są teraz w dobrej cenie. Pzdr

Film robi duże wrażenie - ale głównie w pierwszym podejściu.

Co do Masady - to gdzie ją kupiłeś, za ile i jak jest wydana ( czy aby nie digipack ) ?

własnie słucham E.S.T z methenym i schleswig-holstein chamber orchestra podczas jazz baltica 2003. dopiero dostałem dwie płyty cdr - oficjalnie chyba nigdy nigdzie nie wyszło. niezły dźwięk. istnieje tez wersja dvd - link do goscia, który to ma podaję poniżej:

Ukryta Zawartość

pozdrowienia

Ukryta Zawartość

... po zapuszczeniu winyla z płytą Queen - ,,Wiadomości ze świata,, moja Połowica orzekła, że woli Zappę.

Ona narmalnie jest Wielka !!!

Czym prędzej zapuściłem Franka.

Nie wiem, nie kupowałem. facet jest piratem, a ja takich unikam. to nagranie, które mam ponoć pochodzi z jakiegoś forum miłosników nagrań koncertowych - latają wariaci ze sprzętem na koncerty i nagrywają bootlegi - ponoć niektórzy wykonawcy nawet się na to zgadzają:) płyty CDR dostałem od przyjaciela.

ze strony wynika, że ten facet sprzedaje dvd po 10 funtów - ale jak napisałem wyżej - nie spradzałem. na stronie są pewnie jakies namiary na czlowieka. pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi