Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Nicholas Payton - Gumbo Nouveau 1996Verve

za 20pln

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>dzarro

Ze wzgędu na tematykę nie można oceniać tego filmu w kategorii udany czy nieudany.

Robi wrażenie wstrząsające.KAŻDY POLAK POWINIEN TEN FILM ZOBACZYĆ!

Nie jest to najlepszy film Wajdy, ale nie widzę powodu aby jakiś niedorozwinięty trol wypisywał Jasio był w nim, Jasio był w nim.. to, że nie ma już Narodu tylko jest polskie społeczeństwo nieznaczy wcale, że wypisywnie takiego skurwysyńskiego bełkotu i chamstwa może być tolerowane. Proszę uprzejmie założyciela wątku o zablokowanie tego typu wpisów być nie powinno. Najlepszym filmem Andrzeja Wajdy jest Kanał z Tadeuszem Janczarem z 1957 roku, prawie cała moja Rodzina ze strony Ojca była zaplątana w ZWZ AK i Popiół i Diament nie z winy reżysera tylko ze względu na bardzo słabą pretensjonalną książkę będącą podlizywaniem się endeka komunie nie jest moim ulubionym. W Katyniu Andrzej Wajda zapomniał o jednym, że w ciągu tych 50 lat wrażliwość odbiorców wyjątkowo zmalała i sceny okrucieństwa i zbrodni są oglądane albo w dziennikach telewizyjnych albo kiepskich amerykańskich satanizujących horrorach, należało ten film zrobić siermiężnie prosto aż do bólu wykorzystując w większym stopniu materiał z tamtego roku i materiały nam współczesne bo tylko car z czerwonego na białego się zmienił a metody dokładnie są takie same. Osobiście tego typu filmów nie powinno się oglądać po 70 jeśli podobnych obrazów nie ma się wpalonych w własną pamięć mam 73 za sobą niezłą pamięć i jeszcze nie dokońca poszarpane nerwy. Streszczając każdy urodzony w tym Kraju polak, tatar polski, ormianin, żyd,ukrainiec czy inny ten film powinien raz przynajmniej obejrzeć i własnych łez nie wstydzić

Pozdrawiam

Zbyszek

Przemek Dyakowski -Melisa. Płyta reklamowana szumnie przez JF więc trzymałem się od niej z daleka...a tu miła niespodzianka. Nagrana z Możdżerem i Jaskułke płyta jest naprawdę ciekawa, brzmi nowocześnie i świeżo, żadnych nieświeżych kotletów. , słowem Dyakowski w świetnej formie

drogi korwinie,

zablokowałeś mnie w swoim genialnym samonapędzającym się wątku, w którym popełniasz samogwałt, poszukując nagrań jakiegoś bliżej nieznanego szansonisty, tutaj mi ubliżasz nie zważając, że odpowiedź nie jest przeznaczona dla ciebie, a dla jasia

jeśli jeszcze gorzała nie wypaliła ci do reszty szarych komórek, proszę, zanim napiszesz coś takiego, przemyśl to dwa lub trzy razy

a do przelewania frustracji służy bocznica, o czym jako forumowicz z nieco dłuższym stażem, donoszę

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

jako ze jestem tylko POLSKOJEZYCZNY

a słucham tego na okragło juz pare godz.

to chciałbym wiedziec o czym tam spiewaja??

i co to za wykonawca???

kurde

Ukryta Zawartość

Prosze, pogadajmy o muzyce, a nie o dupie maryni. U mnie dwa tanie boxy z brilliant: rachmaninoff the bells, symphonic dances i the isle of the dead wedlug poljanskiego oraz carmignola gra koncerty skrzypcowe mozarta. Wlasnie wrocilem z dlugich wakacji i tam gral mi glownie betowen i jarret

witam.

u mnie Patricia Barberowa i jej kapitalnie nagrany koncert "Companion".

"Black Magic Woman" robi olbrzymie wrażenie.

pozdr.

Łukasz

Miroslav Vitous

Trio Jarretta

Esbjorn Svensson Trio

Ukryta Zawartość

post-8986-100003786 1191083659_thumb.jpg

post-8986-100003787 1191083659_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A u mnie najnowszy nabytek.Bennie Maupin-"The Jewel in the Lotus" ECM 2007r reedycja nagrania z 1974r.

W składzie oprócz lidera:Herbie Hancock,Buster Williams,Frederick Waits,Billy Hart,Bill Summers,Charles Sullivan.

Yamamoto Tsuyoshi - Autumn In Seattle, FIM XRCD2

nakręciłem się znowu na XRCD :-) Moim zdaniem płytka trochę gorsza od albumu Misty ale nie ma co narzekać. Ogólnie mistrzowski remaster, choć interpretacje nieco oszczędne.

Patricia Barber: Mythologies, Blue Note,

Przyznam że zaskoczyła mnie trochę ta płyta. Słyszałem co prawda wcześniej kilka kawałków ale nie nieprzypuszczałem, że znajdę tu tyle popu :-)

Dziś czas na gotyk:Fields Of The Nephilim-Elyzium.Coś mnie naszło po dwuletniej karencji :O)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie Uri Caine plays Mozart.Kapitalna płyta!Jakież świeże i nowoczesne odczytanie Wolfganga na jazzowo.

Oprócz fortepianu Uriego,świetna blacha (Ch.Speed,R.Alessi),gitara elek. Nguyen Le oraz bębny Jima Blacka.

Muzyka skrzy sie kolorami i pomysłami.Bardzo oryginalne nagranie.

Płytę wydał oczywiście Winter.

Mozart?

Rzeczywiście. To może być świetna odtrutka, po wesołym miasteczku, jakie zapodała nam przed chwilą telewizja.

Może Gran Partita z Herreweghe? Choć może powinno być to raczej Requiem z tym samych dyrygentem ;)

Ł.A. Woman

U mnie kolejny Clean Feed.4 Corners-Ken Vandermark,Magnus Broo trąbka,Adam Lane bass,Paal Nilssen-Love dr.

Pyszne granie.

peperoni

mam pytanie, co daje Tobie posiadanie płyty K.G w wersji XRCD?

czy takie granie jest lepsze w XRCD, tzn. czy taki rodzaj grania, jaki uprawia kenny jest wart XRCD?

pzdr

broy, 4 Paź 2007, 23:30

>czy taki rodzaj grania, jaki uprawia kenny jest wart

>XRCD?

czasami warto sluchac czegos dla samego smaku realizacji. mam plyty z dosc marna muzyka ale zrobone tak odlotowa, ze kusza :-)

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi