Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjechało trochę płyt - będzie ciekawie:Chicago II, Best of Don Henley i wspaniały Ogród (boję się pisać kogo),Gruby jak cegła,Abraxas dla córki....

... jakże sympatycznie brzmi interpretacja ,, Georgia On My Mind ,, w wykonaniu The Band - 1976 r.

Własnym utworom Bandu też niczego nie brakuje, ciekawe połączenia rocka, folku, a i blues się trafi.

Szkoda, że nie znam ich muzyki, kiedy przygrywali Dylanowi.

Ostatni utwór z płyty ,,Wyspy,, dobiega... za chwilę ,,Anthology,,.

U mnie gra Burnt Friedman & Jaki Liebezeit "Secret Rhytms 2". Bardzo miłe granie, choc nie wiem czy jedynka nie była jednak lepsza - tam słyszało się więcej Liebezeita. Tu bardziej wszystko jest dopieszczone, przez moment nawet śpiewa David Sylvian, ale brakuje żywszych momentów. Poza tym garśc dubu i reagge:

Rhytm & Sound : See mi Yah i Paul St Hilaire "Unspecified" - genialne.

• Redaktorzy

Procol Harum - Live at the Union Chapel (CD dołączane do wydania specjalnego DVD)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

przed chwilą w PR3 - szymborska czytała swoje wiersze, teraz jakiś reportaż, ale chyba nieciekawy - wrzucam mozarta - "uprowadzenie z seraju" według karla bohma. dg 429 868-2

dziś jeszcze nic , ale wczoraj

u jednych popielec u innych mardi gras ;)

ccr oczywiscie

co dalej gabryś up , u2 drzewko...,ostatni "jeżozwierze" znowu nie dosłuchałem ;(

,a z tych bardziej znanych rzeczy drama i pierwszy virus.

poza tym kilka dni wstecz dane mi było naocznie polukać to o czym wspominałem niedawno the who w royall a.h, zdania nie zmienie ,nadal uwazam ze bardzo dobra to rzecz :)

parmenides, 1 Mar 2006, 00:11

>pp - miałem sięgnąć po tego pogorelicza:) ale gra teraz ralph towner 'lost and found' - piekna

>plyta.

Też tak myślę i dzieki Tobie mam skana tylnej okładki do niej-pozdrawiam

wczora z wieczora:

du Pre, Barenboim - sonaty wioloczelowe Beethovena op. 102 z boxu EMI

piękna muzyka, szczególnie nr 2 z fugą w finale, dla mnie małe arcydzieło kameralistyki

Listonosz doniósł...

Osjan- Osjan (z T. Stańko)

Osjan- Roots

Takiej muzyki było mi trzeba. Kupiłem te albumy nie znając praktycznie zespołu (tylko próbki z netu). Jestem zachwycony. To muzyka i kojąca i żywiołowa zarazem. Flet, cała masa perkusionaliów, gitara (w albumie roots), trąbka (na pierwszym z podanych albumów) oraz inne etniczne instumenty typu sanza czy kaya-gum.

Pozdrawiam

Wojtek

> wojtekitek

to wygospodaruj jeszcze 18,50 zł na to wydawnictwo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dwie znakomite, pełnowymiarowe płyty i mnóstwo ciekawych tekstów nt. Osjana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Dong

Dzięi za link. Zapewne wkrótce zakupie to wydawnictwo, ale na dziś dzień nie smierdzę groszem. A dlaczego? Bo jeszcze inne płyty kupiłem ;) Przy tym hobby pieniądze nie uleżą długo w portfelu.

Pozdrawiam serdecznie,

Wojtek

Broy, ja też Ciebie bardzo lubię ;)

I dlatego ze specjalną dedykacją, specjalnie dla Ciebie:

uwaga:

chwila napięcia:

tak:

lejdis end dżentelman:

John Zorn:

The Big Gundown.

Niestety nie mam na półkach nic z Twojego ulubionego AEOC.

Ł.A. Woman

noc która minęła:

e.l.p then & now

dużo więcej niż bym chciał rorego

"szwedzkie" nucleusy porównawczo

srv zmajstrowane -cały box-

a teraz idę się przewietrzyć.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi