Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

M.Davis - różne elektryczne w oczekiwaniu na wylicytowany Cellar Door box...

Mozart - kwartety i koncerty skrzypcowe, różne wykonania

K.Jarrett, różne starsze płyty solowe i trio

Tapscott, Dark Tree

Sclavis - różne

sampler Gramophone

negra:

Dla Ciebie dziś zagra u mnie Elektryczna Masada, chcesz?

negra

Właśnie czekam na długo niedostępny koncert AEOC z Berlina z Sunil, który kiedyś miałem i poszedł do ludzi. Idiota oddał taką płytkę ;-(

Pzdr

• Redaktorzy

Lisa Gerrard & Jeff Rona - A Thousand Roads - OST (2005) - jeśli ktoś lubi DCD i klimaty "lekko zawodzące" np. z Gladiatora powinien zainteresować się tym krążkiem. Niby etno, niby komercja, ale słucha się tego przecudnie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

o nie, nie i jeszcze raz nie Broy ;-)

NIE!

Żadna Elektryczna Masada. Obawiam sie, że dziś to nie dla mnie ;-)

A czy nie mógłbyś dla mnie posłuchać jakiegoś Ralpha Townera, czy Oregonu lub w ostatecznosci ten Odem?

Takie właśnie klimaty za mną ostatnio chodzą i nie chcą mnie opuścić ;-)

Bo tak ;-)

Ł.A. Woman

a ja z kolei jestem delikatnie 'wypruty' po powrocie z konsumpcji powiązanej z spożyciem, ostatnie chwile jakie kojarze to;

r.gallagher-tattoo

demian-demian

g.funk-tour71

i human beast.

dobranoc.

Weekend wczesno-wiosenno-rodzinny z 'klasycznym' McFerrinem: sesje Mozartowskie z Chickiem (mocno nieklasyczne podejście, Bobby dyryguje bardzo specyficznie, orkiestra popieprza, Chick urywa urtext i sypie swoje iskierki, fajne!), Hush z Yo-Yo Ma (m.in. z fenomelnym andante z koncertu na dwie mandoliny Viva), Paper Music (całość świetna), a wieczorem jeszcze Bobby na DVD. Słowe: Bobby is my hobby!

negra

Przykro mi, ale nie przepadam za Oregonem, choć lubię R.Townera, zwłaszcza z płyty Solo dla ECM. W tych klimatach bliższa mi jest zdecydowanie Codona.

Pzdr

nie przejmuj się Broy tym brakiem wspólnej więzi ze stanem Oregon ;-). Przeżyję ;-)

A u mnie dziś wieczorne, czarne, lekkie nastroje.

Dwie moje ulubione płyty Cassandry W. Blue Light Til Down i Traveling Miles i jeszcze raz ten Richard (królowa :) Bona

Ł.A. Woman

>Decao

Też uważam, że Reflectativity to genialna płyta. Parę dni temu dotarł do mnie wreszcie album Yo Miles! Upriver spółki Henry Kaiser / Wadada Leo Smith - fusion w najlepszym wykonaniu.

negro>

to że dziś wieczorem czarne- to sie zgadza , ale absolutnie nie lekkie nastroje ,tylko ciężkie i mętne jak wody missisipi . ;)

bohater wieczoru to john lee,

,a przed mega gwiazdą publiczność rozgrzewał george thorogood i robin trower.

Od wczorajszego wieczoru ( a w zasadzie wczorajszej nocy) towarzyszą mi Dead Can Dance.

Dziś w zaciszu zwej pieczary słuchałem takich albumów jak:

Into The Labirynth

Within The Realm Of A Dying Sun

Muzyka ujmująca dogłebnie melodiami, pięknymi wokalami jak i przedewszystkim swoją niepowtarzalną magią. Poruszy każdego bo przecież 'dead can dance' ;-) No i każdy album w nieco innym klimacie, choć zawsze wiadomo, że to oni.

Pozdrawiam

Wojtek

wieczirem genialna audycja o bergmanie na 2PR, teraz świckie kantaty JSB "Tonet, ihr pauken" w wyk. collegium vocale gent pod dyr. herreweghe. świetni slości, m.in: kooy i mój ulubieniec padmore. hmc 901860

a w zapowiedziach ecm już nowy ralph towner:) album pt. 'time line' bedzie miec premiere 24 marca. ciekawe kiedy universal raczy nam sprzedac go w polsce. bede na szczescie wtedy w austrii, potem jade to wloch, wiec pewnikiem tam sobie kupie;)

i jeszcze jedna informacja: ci, ktorym podobal sie ostatni album scofielda z piosenkami raya charlesa, bedą mogli posłuchać sco na zywo w kongresowej 13 marca własnie w tym repertuarze. jako dodatek j. luc ponty (jego akurat niezbyt lubie)

Nowy Ralph Towner? To świetna wiadomość.

A płyta Batik, Townera, jakiej sobie słucham, poniekąd też jest dla mnie nowością, ponieważ mam ją dopiero od wczoraj.

Fubb-

Zdarzało mi się w życiu słuchać dużo bardziej mrocznej muzyki, niż Cass Wilson, czy Rysiek Bona, dlatego są to dla mnie w tej chwili lekkie nastroje ;)

Zwłaszcza muzyka tego ostatniego robi bardzo pogodne wrażenie choć ciężko zorientować się o czym Bona śpiewa. Być może te teksty są równie mętne jak wody rzeki Ngoka, która przepływa przez jego rodzinny kraj ;-)

Pozdrowienia Fubb

Ł.A. Woman

Wlasnie odpalilem ostatnia Masade z Mountains i jestem przy 5tym kawalku, slysze jakies nalecialosci Doorsow, King Crimsonow, duzo tego typu klimatow na kibord, i pinka floyda, czyli nic nowego i odkrywczego, jak to zwykle u Zorna, muzyka transowo-czadowa, energetyczna, zarazem melodyjna, czy genialna? Musze pare razy posluchac...

Polecam szczególnie 6 utwór z tej płyty: Les Petits Lits Blancs.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natalie Dessay "Mozart - Airs de concert". Wiadomo że kocham Natalię nieprzytomnie ale przy tej płycie przechodzą mnie dreszcze, których nie było przy innych. Kiedy schodzi w niskie rejestry... :P

• Pokaż nowe odpowiedzi