Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jesteś z Wawy, to też dobrze, bo mógłbym do ciebie przyjechać ze swoimi zabawkami i sprawdzić co by dobrze zagrało.

Panie Michale - a planuje Pan jakąś objazdówkę z Hipkami po Wawie? bym się pisał na taki ałdio szoł ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

no to jednak mam problem...

kasa wydana na zmianę CD i budowę Gainclona (przeszło 2 tys. bo zamarzyła mi się pikna obudowa) i okablowanie

jestem z Sieradza czyli dupa blada

tak na szybko to po prostu przemyślę/przeanalizuję kwestię sprzedaży CD (jakieś 2 tysie) a wzmak ... cóż nikt mi nie da tyle ile w niego włożyłem - podejrzewam że jak dostanę 1 tys. to się powinienem cieszyć - czyli razem trzy tysie czyli jakby nie liczyć trzeba się wstrzymać i dozbierać

ale i tak dziękuję

Edytowane przez pawels28

Pozwolę sobie zwrócić się do Pana Panie Michale,

Widzę, że rozmowa zeszła na wzmacniacze i kolumny Audio Academy. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Pana produktu (nawet kiedyś pisałem do Pana), ale nadal jestem na etapie zbierania kasy.

Wracając do wzmacniacza, czy to co ja posiadam tzn. NAD 372 poradzi sobie dobrze z Pana produktami?

Pozdrawiam

Darek

Pozwolę sobie zwrócić się do Pana Panie Michale,

Widzę, że rozmowa zeszła na wzmacniacze i kolumny Audio Academy. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Pana produktu (nawet kiedyś pisałem do Pana), ale nadal jestem na etapie zbierania kasy.

Wracając do wzmacniacza, czy to co ja posiadam tzn. NAD 372 poradzi sobie dobrze z Pana produktami?

Pozdrawiam

Darek

O ile wiem NAD jest jednem ze wzmaków, pod którym Pan Michał "stroi" swoje kolumny. NAD to bezpieczny wybór dla AA.

------------------------------------------------------------------------------------------

Atoll chyba też jest rekomendowany:)

Atoll też, ja mogę napisać, że Roksan Caspian też (bo mam i gram) i lampowe wzmaki też ;-)

To co Panowie, żeby tradycji stało się zadość życzę Wszystkim Klubowiczom Świąt spędzonych w gronie najbliższych, oderwania się chociaż na te parę dni od szarej rzeczywistości, od natłoku złych informacji, od polityki, reklam, pogoni za ...

Niech okres Bożego Narodzenia będzie dla Nas wszystkich magicznym czasem, pełnym wzruszeń, spokoju, odpoczynku i radości! Niech Wam kolędy zagrają najpiękniej jak tylko potrafi Wasz system audio!

Wesołych Świąt! :):):)

Goliatpl

• 2 tygodnie później...

JA wlasnie chce wymienic MA rx8 na phoebe III jestem ciekaw jaka bedzie roznica czy na plus czy raczej na minus, martwie sie tylko tym czy nie strace na bassie a lubie ten zakres :)hmm

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Moje pomieszczenie to okolo 18-20m2 polaczone z kuchnia .WLasnie sie zastanawiam nad hyperionami.Wklejam zdjecie jak to wyglada zrobilem zdjecie z kuchni .

Mam nadzieje ze to cos pomoze

post-23552-064199300 1293994279_thumb.jpg

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

no dokladnie wlasnei rx8 bassem daja rade, za glosnikami mam taka wnete okolo 20 cm gleboka jak widac na zdjeciu tam gdzie jest tv i centralny, wiec dudnienia bassu tam sie gromadza a czysty gleboki basik dochodzi do mnie dlatego sie teraz zastanawiam czy phoebe nie zje ta wneka

Pozatym za zaslonami mam bass trapy i szafke z plytami , Ogolnie ta tylnia sciana jest cala ze szkla

Edytowane przez anxion

Miałem do odsłuchu testowego Phoebe III u siebie. Mam 28m2 i uwaga 3.6m wysokości!

Dla mnie było zbyt dużo basu więc myślę, że u Ciebie nie powinno go brakować :)

Masz dobrze wytłumione pomieszczenie więc wymiana kolumn przyniesie zdecydowanie poprawę brzmienia w każdym aspekcie :)

Pozdrawiam,

Goliatpl

tak to ja

Alo alo....

Pozwolę sobie dołączyć do klubu. Od jakiegoś czasu próbowałem umuzycznić mój salon. Sprawa nie łatwa 30parę metrów pootwierane na hole i inne antresole. Wjeżdżały różne paczki i jeszcze szybciej wyjeżdżały, wizyt w salonach było też bez liku... do niedawna. Kilka dni temu miałem okazję gościć u siebie Pana Michała i jego Hyperiony IV. Krótko i na temat - tak zagrały i 'zawyglądały' tak, że musiały zostać.

Piszę bo za chwilę będę szukał wzmaka i choć mam już swój typ, który spokojnie mógłby zostać /i niewykluczone ze tak się stanie/, to natura poszukiwacza i eksperymentatora każe mi przed podjęciem decyzji posłuchać jeszcze kilku godnych... jakieś typy?

Alo alo....

Pozwolę sobie dołączyć do klubu. Od jakiegoś czasu próbowałem umuzycznić mój salon. Sprawa nie łatwa 30parę metrów pootwierane na hole i inne antresole. Wjeżdżały różne paczki i jeszcze szybciej wyjeżdżały, wizyt w salonach było też bez liku... do niedawna. Kilka dni temu miałem okazję gościć u siebie Pana Michała i jego Hyperiony IV. Krótko i na temat - tak zagrały i 'zawyglądały' tak, że musiały zostać.

Piszę bo za chwilę będę szukał wzmaka i choć mam już swój typ, który spokojnie mógłby zostać /i niewykluczone ze tak się stanie/, to natura poszukiwacza i eksperymentatora każe mi przed podjęciem decyzji posłuchać jeszcze kilku godnych... jakieś typy?

A jak wyglądają te hyperiony IV? Bo nawet na stronie AA nic nie mogę znaleźć.

Właśnie, aktualizacja www by się przydała. Pomimo sprzedaży i marketingu bezpośredniego, strona jest istotna moim zdaniem. Na pewno podnosi zaufanie do marki i produktów.

System gra dobrze, albo nie....

Mam pytanie do Was (pytam, mając świadomość faktu, iż również Pan Michał z AA przegląda ten wątek): jak oceniacie obecną dostępność produktów Audio Academy w sensie odsłuchów? Bo robiłem w ciągu mniej więcej ostaniego roku dwa podejścia do Audio Academy Phoebe III i oba nieudane. Tzn interesowały mnie te kolumny, ale chciałem posluchać ich przed ewentualną decyzją zakupu. Za każdym razem kontaktowałem się z Audio Academy i odpowiedź była mniej więcej w sensie: "nie da się w Trójmieście odsłuchać, bo nie współpracujemy już ze sklepami, w związku z powyższym...sorry" Czyli lipa, nie kupię w ciemno, bo ewentualna szybka odsprzedaż to duża strata (przećwiczyłem z Hyperionami, ale oczywiście to dotyczy każdych nowych kolumn i ich odsprzedaży), a odsłuchać nie ma jak...

pzdr

>>Staszek_s

Możemy zrobić tak, że wyśle Phoebe III na przesłuchanie. Kolumny są wygrzane i trochę zciuchrane, więc nie będę się o nie martwił. Zostaje tylko kwestia opłat za transport. Jak by co to prosze o kontakt telefoniczny, to sie jakoś umówimy.

Jeśli chodzi o stronę www, to kilka dni temu robiłem zdjęcia Hyperionów IV i Phoebe III. Teraz trzeba je obrobić i niebawem wrzucam je na strone. Tym samym znikają ze strony kolumny od Hyperiona IIIs w górę.

Byłoby super - proszę wobec tego o podanie na priva konta i kwoty. Oczywiście możemy umówić dogodny dla Pana termin wysłania, tzn w momencie, kiedy nie będą one potrzebne gdzie indziej. kolumny na pewno odesłałbym z powrotem, bo nawet gdy sie zdecyduję, to na pewno na wersję w czarnym kolorze, jak poprzednio z hyperionami :)

pzdr i dziekuję za szybką informację

p.S. Pytanie pzostaje aktualne, bo myslę, że problem nie dotyczy tylko mnie, ale i innych osób z miast oddalonych od Warszawy i Łodzi. Chyba, że jednak tylko mnie :)

Edycja: dopiero teraz doczytałem, że kontakt telefoniczny. Ok, jeżeli nie bedzie mial Pan czasu napisać na priva, zadzwonię jutro w ciągu dnia.

Edytowane przez Staszek_s
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.