Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo do 1 tys

radark

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kolega mnie prosił abym znalazł mu z drugiej ręki zestaw kolumny, wzmak i odtwarzacz dvd do 1 tys, może ktoś z was może coś w miarę sensownego polecić, wiem że budżet ograniczony ale na pewno da się znaleźć coś lepszego niż kino domowe za tę kasę co mu odradziłem

https://www.audiostereo.pl/topic/52692-zestaw-stereo-do-1-tys/

A po co to DVD? Jeśli do muzyki to się nie nadaje, jeśli do kina to niech za tą kwotę kupi sobie all-in-one 5.1, jeszcze pilota dostanie.

A jak się już znudzi filmami to niech się zastanowi czego na sprzęcie audio chce słuchać i w jakim pomieszczeniu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Manta V5 lub V3 plus CD badz DVD za 100-200zl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-1391-100005997 1241454668_thumb.jpg

post-1391-100005998 1241454668_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ekhangel, 4 Maj 2009, 18:58

>Ta Manta do dobry żart. A kumplowi kup Altusy i byle jaki wzmak z odpowiednią impendacją +

>odtwarzacz DVD jako źródło. I tak pewnie przeżyje rewolucję dźwiękową.

Jakze byloby Ci przykro gdyby ten zestaw zagral lepiej od jakze wychwalanego Rotela za trzy razy taka kase.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

justas32, 4 Maj 2009, 19:43

>Kup Tangenta - na allegro cd za 250 zl i wzmacniacz za 300 zł (nowe). Do tego kolumny Koda lub lub

>Eltax za 450 - 550 zł i będzie całkiem dobrze !

Nistety nie będzie dobrze,ten sprzęt to słyszałem, że ostro szumi.

Także polecam tą Mante V5 do 1000zł best buy za komplet.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

kichanadeta, 4 Maj 2009, 19:16

>Jakze byloby Ci przykro gdyby ten zestaw zagral lepiej od jakze wychwalanego Rotela za trzy razy

>taka kase.

............chyba zepsutego, to pewnie tak.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sitek, a tak z ciekawości.. słyszałeś V5 Manty ?? Bo mam wrażenie, że nie bardzo, a sugerujesz się jedynie nazwą, która istotnie nie należy do I ligi. Pamiętaj, że bywają jednak wyjątki ;)

Luxmany i winyle 

Viniu, 5 Maj 2009, 08:28

>sitek, a tak z ciekawości.. słyszałeś V5 Manty ?? Bo mam wrażenie, że nie bardzo, a sugerujesz się

>jedynie nazwą, która istotnie nie należy do I ligi. Pamiętaj, że bywają jednak wyjątki ;)

Viniu. Masz rację. Nie słyszałem. Nazwą się sugeruję. Czytałem m.in. to:

Ukryta Zawartość

Może to błąd. Ale porównywanie sprzętu renomowanego mającego swoją wartość i klasę ze sprzętem cudowanym, zbudowanym na niskobudżetowej technice, a mającym tylko wyglądać na cudowna lampę. Niestety tanie elementy nigdy nie dadzą dobrego dźwięku. To wszystko musi kosztować. Wyglądem nie da się poprawić, nawet mocno naciąganym.

W klasie tanich miniwież może to i ma jakis głos, ale bardzo słaby.

Nasunęło mi sie porównanie:

Jest sobie taki Chevrolet Matiz. Kiedyś był tylko zwykły Matiz. Pocudowano. Po dodaniu pierwszego członu był to nadal Matiz. A po kilku latach firma padła.

Ukryta Zawartość

Te forum to na prawdę wiedza 1-szej ręki ;) hehe Oczywiście ironizując..

Ja też słyszałem że Denon 510-gra słabo, a okazuję się że gra w swojej cenie na prawdę nieźle. Triagnle są ostre(pytam się gdzie?!), Harmany to zabawki itd. Póki sam nie usłyszysz to nie wmawiaj komuś coś na siłę ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM, 5 Maj 2009, 14:20

Sorki, ale nie każdy musi każdą rzecz zaliczyć. To już byłby obłęd a nie hobby. Z forumowiczów jest wielu którzy maja ku temu warunki. Jest ich jdenak niewielu. To są szczęściarze. Jednakże ja za każdą rzeczą opisaną na forum ganiać po sklepach z odsłuchem po prośbie nie zamierzam. Aby mieć swoje zdanie trzeba mieć trochę specjalistycznej wiedzy i przede wszystkim zdrowy rozsądek.

Tak jak już wspomniano wolałbym się za to napić.

Te forum to na prawdę wiedza 1-szej ręki ;) hehe Oczywiście ironizując..

he he he sa tacy ze za pare takich bele linkow dali by sie zabic a traktuja to tak powaznie jak by to bylo nie tylko autorytatywne ale wrecz namaszczone mistycznie..brednie

Jako zwolennik Rotela, szczególnie w cenie wzmaka używanego do 1k pln, naprawdę ciekawy jestem tej Manty v5. Może kiedyś będę miał okazje jej posłuchać.. w same głośniki od niej już nie tak bardzo..

Niedawno też robiłem zakupy z ograniczonym budżetem. Zamknąłem się w ok. 800 zł bez odtwarzacza. Za 200-400 zł można wyrwać calkiem porządny wzmacniacz. Za drugie 400 zł całkiem porzadne głośniki, oczywiście wszystko używane, ale można dostać w świetnym stanie. W moim przypadku jest to wzmak Denon PMA-560 i kolumny Quadral Merin. Naprawdę fajnie gra, z pewnością na poziomie nowych zestawów za 3000 zł, a być może duuużo lepiej. Nie zamierzam zmieniać, chyba, że będę miał większy pokój lub wygram w totka. Co do DVD, to nie wiem, ale coś tam pewnie za małe pieniądze też jakoś zagada (ja słucham głównie z kompa z taką sobie kartą dźwiękową. Jeśli kolega wcześniej nie mial do czynienia z prawdziwym stereo, to powinien suszyć zęby z radości mając sprzęt tej klasy, co ja :)

Jest też dużo innych sprzętów w tej cenie na Allegro czy Ebay-u, wystarczy poczytać forum i coś wybrać. Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.