Skocz do zawartości
IGNORED

Aplituner - który wybrać...

masi0

Rekomendowane odpowiedzi

3840 ? niema takiego modelu . Dlaczego te dwa ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

marek-1969, 7 Maj 2009, 13:19

>3840 ? niema takiego modelu . Dlaczego te dwa ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Harmana nie znam, ale poznałem Denona i przyznam, że prezentuje dość niski poziom. To pochodna wzmacniacza stereo serii 500, który niestety jest mocno przeciętnym ampliferem. Natomiast w dziedzinie "stereo" w konfrontacji z Harmanem może wyjść z tarczą, dlatego, że Denon to konstrukcja stricte stereo, a Harman przeznaczony jest do kina. Tak więc porównują oba amplitunery w systemie dwukanałowym może nie być tak źle.

Właściwie również zastanawiam się, dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te dwa amplitunery i to w dodatku przeznaczony do różnych zastosowań ??

Luxmany i winyle 

miałem 3380 i polecam ale raczej do "młodzieżowych" rytmów - tutaj żaden "audiofilski" wzmacniacz mu nie podskoczy ;)

ogólnie to brzmienie ocieplone, dynamiczne, z potężnym i sprężystym basem, łagodną górą pasma oraz lekko wycofaną średnicą

-> Viniu

"Natomiast w dziedzinie "stereo" w konfrontacji z Harmanem może wyjść z tarczą, dlatego, że Denon to konstrukcja stricte stereo, a Harman przeznaczony jest do kina."

Harman HK3480 nie jest amplitunerem kina domowego, lecz zwykłym amplitunerem stereo.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jak już to bierz 700 Denona lub serie 700 Yamahy ;) Od 500 lepiej gra mój ampli DRA-102.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

wez to:

Ukryta Zawartość

rozwali dra500 na łopatki i do tego zaoszczędzisz masę kase np na kolumny

(aha, nie jestem w zaden sposob powiazany ze sprzedawcą zeby nie było)

pozdro.

Ukryta Zawartość

w koncu wywalilem swoja rx-v359 wraz i zamiast kina mam hk3480 i jak na razie jestem zachwycony!

polaczenie z gramofonem i glosnikami odnioslo efekt ktorego sie nawet niespodziewalem :)

jednak amp od kina + vivanco za 50zl z allegro nie zastapi dobrego stereo :)

No to teraz czas zmienic amplituner na wzmacniacz stereo i to bedzie podobny przeskok jak poprzedni.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

ale jeżeli przykładowo będę chciał ampli podłączyć pod TV (film) i kompa (muza) i jak będę miał DRA-500 za 1000pln'a to chyba to nie jest najgorsze rozwiązanie? + do tego jakieś DVD Denona.

chcesz sprzet ktory ładnie wygląda to kup oba. jak chcesz sprzet ktory gra za te pieniadze to denon dra-935r, jak chcesz ładne, i ładnie grajace to dra-565rd i ci zostaje kupa kasy jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.