Skocz do zawartości
IGNORED

DNM Reson Bi-wire a single wire

johny68

Rekomendowane odpowiedzi

Też byłbym zainteresowany porównaniem, szczególnie tym czy warto dopłacać do kabla Reason w wersji bi-wire.

Zastanawiam się żeby zastąpić moje kable REAL CABLE BM 250T właśnie kablami DNM Reason.

horak różnica w dźwięku będzie natychmiast ale czy na plus śmiem wątpić. Ten model reala jest bardzo udany, jest tylko kwestia co bardziej lubisz dużą przestrzeń czy obcięte wysokie.

rozmawiałem z osobą która sprzedaje nowe wersje biwi i powiedziała że od zwykłego resona jest lepszy biwi szczególnie ten grubszy 1mm śr ma mocniejszy bass lepiej kontrolowany czego troszkę brakowało zwykłemu resonowi ciut bardziej jaśniejsza góra przy ogólnym charakterze podobnym , jest żywszy i dynamiczniejszy, ale czy wart dopłacenia i wydania prawie 120pln mb? to już każdy niech sam oceni

dla mnie reson jest ciekawym kablem ale w 3 systemach u mnie nie do końca się sprawdził zresztą pisałem już o tym, a najciekawsze że kupiłem kabelek 5x tańszy po 9pln mb qed ultra flat który nie wiele ustępuje resonowi różnice są małe ale czy warte dopłacenia? opinia o kablu jest w dziale opinie porównanie bezpośrednie do resona

Focal + Naim

O Reson pomyślałem tylko dlatego że mogę go kupić w dobrej cenie i odsprzedać nic nie tracąc ale czy się sprawdzi też nie wiem. Ja lubię bardzo szeroką scenę i dobrze wyczuwalne tony wysokie - na basie nie specjalnie mi zależy. Nie jestem jakimś optymistą jeśli chodzi o kable ale sporo osób mi radzi,że do takiego zestawu jak mam warto kupić lepsze kabelki chociaż nie do końca się z nimi zgadzam to jednak kusi mnie żeby spróbować czegoś innego. Może ktoś wie jaką charakterystykę dzwięku reprezentuje Reson. Jeśli robi szeroką scenę i przestrzeń i do tego ma wyrazistą górę to będzie mi pasował - powinien być również ciepło grający. Proszę poradźcie.

Dodam, że sprzęt jaki posiadam to Monitor Audio RS6 + Advance Acoustic końcówka 406 i przedwzmacniacz 206 no i kable głośnikowe Real Cable BM250 T - zamierzam kable głośnikowe wymienić na DNM Reson.

Mam pytanie odnośnie IC łączącego przedwzmacniacz z końcówką mocy. Używam najtańszego marketowego IC i proszę was o opinie czy wypada wymienić go na jakiś IC lepszej klasy - mogę na to przeznaczyć 150 pln - może być używany ?? Liczę na waszą opinie i propozycje IC - ja zastanawiam się nad Procab MC405 lub droższy AUDIONOVA - PROTEUS Co o tym myślicie ??

horak :> jeśli lubisz szeroką scenę i dobrze wyczuwalne wysokie tony to dosłownie nic dobrego w resonie nie zobaczysz, bo po pierwsze wytnie kawałek sceny a do tego urwie górne rejestry. Pozostań przy tym realku bo on właśnie taki jest jak lubisz.

W takim razie nie jest to raczej kabelek dla mnie. Jeśli spotkałbym Real używany to dokupiłbym w celu połączenia bi wire - nigdy tego nie robiłem i ciekawy jestem czy coś to daje.

Dziękuję za rady

jak chcesz fajny kabelek z dobrą dynamiką basem klarowną średnicą i dobrą górą to jest ciekawe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

Właśnie od tygodnia słucham sobie muzyki przy użyciu DNM Reson bi-wire + sprzęt jak w moim opisie...Kabelek świetny choć na pewno nie dla każdego systemu.Z moją lampą przede wsystkim uszczuplił ale i całkowicie skontrolował bas; jest teraz twardy,krótki i punktowy :(dużo szczegółów w środku i na górze,dość jasna prezentacja całości pasma; w porównaniu z wersją single wire (miałem kiedyś też) na pewno jest więcej góry i rozjaśnień

• 1 rok później...

Ja mam zupełnie inne doświadczenia niż kolega wyżej.

Kupiłem ostatnio DNM RESON LSC Mk II. Gra to fajnie z fajna barwą ale miałem mieszane uczucia ze względu na płaską scenę. Zaryzykowałem i przeciąłem oba kable na pół i opłacało się. W bi-wire (bo mam tylko jeden wzmacniacz) gra to z większym mięsem którego już przedtem w sumie nie brakowało. Świetnie pogrubiła się średnica. Struny gitar naprawdę brzmią mocno i efektownie. Gra to jeszcze cieplej, bardzoej relaksująco i co najważniejsze w końcu można mówić o instrumentach w oddali czyli pojawiła się głębokość. System: Usher s520, Rotel RA05, Matrix Mini-i. Polecam Resonka w BI :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

potwierdzam opinię kol. mikel - w przypadku zastosowania DNM Reson LSC mkII w bi-wire następuje pewna poprawa ich brzmienia - szczególnie w kwestii przestrzenności, rozplanowania sceny i wypełnienia dźwięku; zanikają też problemy z rzekomo zbyt skąpą "górą" Resonów :-) Warto spróbować takiej kombinacji; sprawdzone w systemie: Arcam CD23T + Amplifon WT40-II + JMLab Elcectra 905. Natomiast tych "nowych" Resonów do bi-wiringu nie znam, używałem dwóch kompletów "zwykłych" kabli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.