Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt do 200-300 zł

johnnybravo20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dotychczas używałem Klotz LaGrange GY107, ale jedna z żył gdzieś wewnątrz pękła, bo sygnał nie idzie.

Gdy grać przestało podpiełem standardowy drut i..

porażka.

Zatem śą dwie za 2 tyg będą 3 stówki :)

Co by kupić?

Mój system to MA xd800 (lampa) cd Yamaha cd-s700 i kolumny phonar volume 2

Lubie jak jest przejżyście, z dużą ilością szczegółów, dźwięk odrywa się od kolumn, jest ciepło z dobrą podstawą basową.

Co polecacie?

Proszę o opinię.

https://www.audiostereo.pl/topic/53005-interkonekt-do-200-300-z%C5%82/

Dobry jest QED PERFORMANCE AUDIO 2, dużo szczegółów, bardzo dobra góra i rozdzielczość,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A z tańszych b-tech XA23, ma troszkę cieplejsze brzmienie od wspomnianych qedow, ma troszkę mniej góry za to więcej basu ale nie traci na rozdzielczości i kosztuje ok 25 zł za 0,5m, sam ich używam i jestem bardzo zadowolony.Moim zdaniem jeden z lepszych kabli do 100zł. Tu masz opinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-626-3412-16.html

Ukryta Zawartość

Zastanów się czy jest sens wydawać 200-300zł na kable, trzeba mieć naprawdę dobry system żeby zauważyć różnice, dobre kable z przedziału 100-200zł, wcale nie muszą zagrać gorzej od tych o 100zł droższych. Tu masz jeszcze takie

Ukryta Zawartość

Zaznaczam ze wszystkich słuchałem i są ok

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapomnisz o przewodach na długie lata. Absolutnie zjawiskowe przewody. Mam głośnikowe, wymiatają wszystko do 5-6 tyś z moich porównań. To nie żart. Znajomy wywalił z systemu topowe Kubala sosna i zastąpił je Vovoxami.

pozdr

Ukryta Zawartość

I jeszcze te, ale tych nie miałem okazji słuchać,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja polecam takie kabelki z srebra. Stosunek ceny do poziomu jaki reprezentują jest świetny.

Ukryta Zawartość

post-20011-100004577 1242847842_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry, ale jeśli ktoś musi skręcić mortadelę, żeby kabelek był dźwiękowo porządny, to znaczy że nie umie ich robić. Produkty vovox wyglądają mi na sensowne, bez zbędnej ściemy.

W środku są trzy teflonowe rurki, w dwóch po jednej taśmie srebrnej a w trzeciej drut srebrny. Całość w ekranie z siatki miedzianej cynowanej. Tyle miejsca zajmuje i co z tego? Kup kabel ze srebra w takiej cenie i takiej konfiguracji to pogadamy na tematy spożywcze skoro masz ochote.

>michelangelo, 20 Maj 2009, 22:09

..żeby kabelek był dźwiękowo porządny, to znaczy że nie

>umie ich robić...

Jak interpretować ten wpis? nieuważasz że sobie zaprzeczyłeś? Skoro w taki sposob ten kabelek jest robiony i jest dobry to dlaczego jest źle zrobiony? i skąd to wiesz?

Tylko waz strazacki ogrodowe bowiem nie sa obecnie jazzy.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ja polecam dosc jasno i detalicznie brzmiace Audionovy:

Ukryta Zawartość

Ew. Cos tanszego:

Ukryta Zawartość

Po przesiadce z LaGrange zostalem olsniony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

markoluk, 20 Maj 2009, 19:43

>A z tańszych b-tech XA23, ma troszkę cieplejsze brzmienie od wspomnianych qedow, ma troszkę mniej

>góry za to więcej basu ale nie traci na rozdzielczości i kosztuje ok 25 zł za 0,5m, sam ich używam i

>jestem bardzo zadowolony.Moim zdaniem jeden z lepszych kabli do 100zł. Tu masz opinie

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-626-3412-16.html

Przyznaję, sam popełniłem jedną z opinii na temat tego B-Techa, jednak teraz po zmianie amplifikacji na Holdegrona stwierdziłem wyższość IC z kabla mikrofonowego Audio-Techniki nad tym B-Techem - B-Tech bardzo zmiękcza górę przez co umykają szczegóły, średnica wycofana, zaś bas jest dość tłusty i obfity, w dodatku powolny. Audio-Technika "gra" (wiem - kabel nie gra - skrót myślowy) konkretniejszym, szybkim i precyzyjnym dźwiekiem - wyraźna, ale nie ostra góra, nieco wyeksponowana i szczegółowa średnica oraz szybki, kontrolowany bas. Jedyna wyższość B-Techa to szersza scena. Jak widać obserwacje zgoła inne niż po wpięciu kabli w Onkyo (patrz: moja opinia o B-Techu).

Ukryta Zawartość

<><

>kichanadeta, 21 Maj 2009, 02:52

>Tylko waz strazacki ogrodowe bowiem nie sa obecnie jazzy.

Poprosze o wzmianke dotyczącą właściwego słownika polsko-??? bo jednak chciałbym przeczytać. Ewentualnie może być skrócona instrukcja obsługi.

Pozdrawiam

Strefaz, 21 Maj 2009, 01:11

>>michelangelo, 20 Maj 2009, 22:09

>..żeby kabelek był dźwiękowo porządny, to znaczy że nie

>>umie ich robić...

>

>Jak interpretować ten wpis? nieuważasz że sobie zaprzeczyłeś? Skoro w taki sposob ten kabelek jest

>robiony i jest dobry to dlaczego jest źle zrobiony? i skąd to wiesz?

Wklejasz fragment zdania i dopominasz się logiki. :D To tak jakbyś ze stwierdzenia 2+2=4 usunął dwa pierwsze znaki i wmawiał mi, że napisałem, że 2=4. :) Nie zaprzeczyłem sobie. Przeczytaj jeszcze raz cały wpis - można zrobić lepiej grający kabel, który będzie wyglądał normalnie i miał korzystniejsze cechy użytkowe. Co do ceny to Ci powiem tyle, że kumplowi zrobiłem IC na profesjonalnym kablu 7zł/m - skrętka, płaszcz stratny, podwójny ekran i napisał, że nigdy więcej nie kupi interkonektów za 2-3kzł bo bardziej wypaczają muzykę niż ten. Kabelek oczywiście miedziany. Przesiądę się na analogowe kable srebrne jak zaczną robić PCB ze srebrnymi ścieżkami. Na razie nie widzę potrzeby, a srebrne ścieżki stosuje się w technikach grubowarstwowych, a nie na laminacie.

Jeszcze jedno - jak chcesz coś usilnie promować, to załóż sobie wątek sponsorowany. Możesz nawet zablokować dodawanie wpisów wtedy.

>michelangelo

Jaki fragment zdjęcia? wątek dotyczy kabli, chyba są na zdjęciach? co tam jeszcze powinno się znajdować?

Co ma udowodnić przykłąd z kolegą? Ja twierdze że jak ktoś musi robić kable z połączeniowe z golowych mikrofonowców to oznacza że niema pojęcia o robieniu bakli od zera skoro musi się posiłkować gotowymi notabe innego przeznaczenia.

Wcześniej miałem właśnie mikrofonowce i niemają żadnego startu do powyższych.

Ps. Dlaczego mam założyć wątek promujący? ja te kable jedynie kupiłem z aukcji. Są dobre to polecam. Kosztują połowe założonego tu budżetu więc tym lepiej.

Ps2 Spójrz na temat od początku, inni forumowicze także pochwalili wyroby określonych firm, czy oni też muszą założyć wątki pochwalne?

rafal735r, 21 Maj 2009, 06:39

>Ja polecam dosc jasno i detalicznie brzmiace Audionovy:

>

Ukryta Zawartość

>Ew. Cos tanszego:

>

Ukryta Zawartość

>

>Po przesiadce z LaGrange zostalem olsniony.

ja po przesiadce z klotza też tak sądziłem.w oczekiwaniu na anti IC sprzedałem proteusa. ponieważ nowy IC jeszcze nie dotarł musiałem podpiąć sprzęt starym klotzem i nie czuję różnicy wartej dopłacenia 250zł różnicy między klotzem a audionovą. moim zdaniem proteus do bardzo średni kabel.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Strefaz, jakiego zdjęcia? :) Mnie chodziło o fragment zdania. Nie ważne. To była taka trochę prowokacja z tą promocją. ;) Tymczasem linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>michelangel

Za kabel zapłąciłem uchciwe pieniądze. Mam prawo być zadowolony. Czy coś w tym złego?

Mi niechodzi o samą obrone kabla ale o Twoją opinie którą wyraziłeś na podstawie zdjęcia.

Pisząc o czymś czego w ręku niemiałeś, twierdząc po samym zdjęciu że jest za grube żeby było dobre ssiesz te słowa z palca chyba że posiadasz umiejętność odczytu takich informacji po samym obrazie widniejącym na monitorze, wtedy wypadałoby podzielić się tajnikami tej sztuki z resztą forumowiczów, napewno będą Ci bardzo wdzięczni mogąc ocenić wnętrze przedmiotu i jego walory patrząc jedynie na powłoke zewnętrzną...

Pozdrawiam

No nie rozumiesz, a niektórzy zrozumieli od razu. Nie twierdzę, że gra źle. Twierdzę, że nie trzeba tak wydziwiać i naginać ergonomię, żeby zrobić sensowny kabel. Kolejny wpis, gdzie masz podpowiedź, że się da.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>michelangelo

Widze że podchodzisz do tej wymainy zdań jakoś dziwnie na około. Zauważ że niewypowiedziałem się na temat innych kabelków więc poco mam zajmować czas czytaniem o nich. Bez tych linków mam świadomość że są inne kable i cieńsze i grubsze tylko co z tego skoro ja wyraziłem swoją opinie tylko na temat tego konkretnego kabla że jest wart polecenia. Nieinteresuje mnie inny kabel z linków. Jestem zadowolony z tego który zakupiłem i tym zadowoleniem się w tym wątku podzieliłem. Ja nienapisałem nawet ani słowa o walorach brzmieniowych poza stwierdzeniem że jest dobry i opisem z czego ten kabel jest zrobiony natowmiast Ty dorobiłeś do tego faktu jakąś dziwną ideologie...terrorysując mnie kablami (z opisu tematu sądząć) cyfrowymi które mnie nieobchodzą. Masz racje niewiem oco Ci chodzi, mam tylko nadzieje że Ty wiesz. Ja jednak niechce wiedzieć.

Nie dorobiłem żadnej ideologii do faktu popełnienia przez Ciebie wpisu, tylko wyraziłem swoją opinię o tym kablu na podstawie zdjęcia.

Linki polecam jednak przeczytać, bo bzdury piszesz twierdząc, że chodzi o kabel cyfrowy. Jeśli usilnie ze mną chcesz polemizować nie na temat przeze mnie rozpoczęty, to przynajmniej przeczytaj podlinkowane wpisy. Uczynisz zadość dobremu wychowaniu i sensowności dalszej dyskusji.

Wyraziłeś opinie na podsawie zdjęcia twierdzac że:

">michelangelo, 20 Maj 2009, 22:09

>Sorry, ale jeśli ktoś musi skręcić mortadelę, żeby kabelek był dźwiękowo porządny, to znaczy że nie

>umie ich robić."

Skąd to wiesz? umiesz to poprzeć sensownymi argumentami najlepiej technicznymi? Do tej pory niepodałeś żadnego sensownego argumentu potwierdzajacego taką teorie. Wychodzi ze bzdury piszesz tak twierdząc. Ewentualnie wracamy do opcji umiejętności oceny przedmiotu po zdjęciu-wtedy naprawde miłoby było gdybyś się tą wiedzą podzielił, wiele osób zaoszczędzi sporo pieniążków. Zrozumiałbym gdybyś napisał o aspektach użytkowych ale w jaki sposób oceniłeś że ten kabel jest dobry/niedobry na podstawie foto? dla mnie to ciekawa umiejętność, chce to wiedzieć :) Pisząc o dobrym wychowaniu i sensowności dyskusji wypadałoby samemu się stosować jeśli tego wymagasz. Akurat rzucając linki wypadałoby napomnieć czego one się tyczą bo tytuł tematu niewskazuja na powiązania z tematem dyskusji. Wydaje Ci się że ktoś ma się nimi zainteresować, przebrnąć przez kilka długich stron wpisów niewiadomego pochodzenia, tylko dlatego że je tu podałeś? i to ma być to dobre wychowanie i prowadzić do sensowności dyskusji?

Nie dziękuje. Niepodoba Ci się ten kabel ok ale jeśli niemasz informacji jak się zachowuje wpięty pomiędzy elementy sprzętu audio to sobie daruj określenia powyższego typu bo są to bzdury wyssane z palca bez żadnego potwierdzenia poza Twoimi spostrzeżeniami z oglądnięcia zdjęcia.

Pozdrawiam, miłego dnia życze i bez odbioru.

Linki są do WPISÓW, a nie do wątków. Przeczytaj TYLKO LINKOWANE WPISY i nie czytaj dalej. W sumie mniej tekstu , niż obaj naklepaliśmy w tym wątku, a to Ci się chciało czytać.

Popatrz jak wyglądają normalne, porządne, profesjonalne kable, a jak wygląda ten? Niech zrobią kabel który jest wygodny w użyciu i normalnych gabarytów, to będę go uważał za dobry. Widziałeś kabel zasilający Virtual Dynamics bądź inne ich produkty w kontekście ceny? Jeśli dla Ciebie wpychanie zwykłych przewodów do węża ogrodowego jest umiejętnością robienia kabli, to ja dalej nie mam już nic do powiedzenia.

Nawzajem wszystkiego dobrego, mniej nerwów i więcej dystansu.

Kolego

>michelangelo

Ale my niedyskutujemy tu o kablach VD. i robieniu potencjalnych klientów tej manufaktury w konia za sprawą wkładania zwykłych kabli do węża ogrodowego. Czemu ma służyć napomnienie tego faktu?

Wątki które zalinkowałeś przepatrzyłem, zdjęć niewidziałem (jeśli są może trzeba być zalogowanym żeby zobaczeć-ja niemam tam konta) choć chciałem zobaczeć te dobre kable...niestey w okorzuciły się wpisy porównawcze z drogimi kablami sygnowanymi nazwami urzekającymi ałdiofilskie serce. To nie moje rejony a takie kable są poza kręgami moich zainteresowań choćby dlatego że role gra ładna oprawa marketingowa a nie "gra" stąd niesą dla mnie żadnym wyznacznikiem czegokolwiek poza praktyką dojenia jelenia wiec poco mam tracić czas na czytanie ałdiofilskich poematów literackich czy kolejnej ody do kabla...

Sprawa tyczy się kabli połączeniowych notabene zupełnie innej firmy kosztującego śmieszne pieniądze w kontekście użytych materiałów środku. Zupełna odwrotność i relacja ceny niż w przypadku ałdiofilskich firm dojących jeleni.

W przypadku kabli które poleciłem mamy 2xsrebrną taśme 99,99 w dwóch rurkach teflonowych i trzeci srebrny drut99,99 także w teflonie. Całość zaekranowana siatką midzianą cynowaną. Jeśli chcesz powiedzieć że srebro w powietrznej izolacji teflonowej niejest dobre w dodatku za ułamek ceny jaką żądałyby sobie ałdiofilskie firmy to...pozostaje mi Cie serdecznie pozdrowić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.